notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a lány 10 éve járja a világot vitorlás hajóval

hirdetes

Vitorlás hajóval járja a világot 10 éve

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2006-ban vett egy hajót és a legjobb tengerészektől tanult. Ma már akkora tudással rendelkezik, hogy simán kimerészkedik egyedül hosszabb időre a nyílt tengerre. Azóta vitorlás hajóval járja a világot.

Vitorlás hajó

A kapitány nem más, mint Liz Clark, aki 2006-ban húzta fel a horgonyt és azóta meg sem áll. Függetlenül és szabadon járja a világot hajójával és ami a legszebb ebben az egészben: egyáltalán nincs terve a jövőre nézve. Legalábbis egyelőre nem tervezi, hogy abbahagyja az utazgatást. Képzettsége miatt se kell őt félteni, ugyanis jártas már annyira a témában, hogy képes tájékozódni a nyílt tengeren. 7 éves volt, amikor először elment egy 5 ezer mérföldes hajókirándulásra a családjával.

Amikor később felnőtt, úgy érezte, itt az ideje annak, hogy legyen egy saját hajója – nem csak azért, mert szeret vitorlázni, hanem mert imád a természetben lenni. Clark 2005-ben vásárolt is egy hajót, amit Swellnek nevezett el. A hajó remek állapotban volt ahhoz képest, hogy 1966-ban gyártották. Viszont a hajót fel kellett készítenie egy nagyobb kirándulásra, ezért nem ártott egy kis extra felszereltség.

Annak érdekében, hogy a hajó alkalmas legyen egy hosszabb kiruccanásra, Clark olyan szakmai tudással rendelkező tengerészekkel dolgozott együtt, akiktől mindent megtanulhatott, főleg a technikai részét: kitanulmányozta a technikai berendezést, az elektromos rendszereket, a mechanikát és minden mást. Hisz ha egyedül lesz a nyílt tengeren, minden problémát neki kell megoldania, ott senkitől se tud segítséget kérni.

Vitorlás hajó

Az első évben, amit Clark a tengeren töltött, elhajózott Mexikó nyugati partjaira. Viszont ezt az időszakot nem egyedül töltötte, mert csatlakozott hozzá néhány barátja, ők voltak a legénység. Bár Clark élvezte a barátaival töltött időt, mégis bejelentette, hogy egyedül szeretné folytatni az utat, mert a jövőben azt tervezi, hogy kicsit jobban próbára teszi magát azáltal, hogy teljesen elszigetelődik a modern világtól.

Második nagy útja során a Karib-tengert hódította meg, viszont az a terve, hogy teljesen egyedül legyen, nem valósult meg, ugyanis egy sokkal tapasztaltabb, egy személyes legénység csatlakozott hozzá, aki már többször bejárta a tengert: édesanyja. Több mint 20 napot töltöttek a Csendes-óceánon. A következő egy évet pedig a Francia Polinézián és Kiribatin töltötte hajóján, immáron egyedül.

Ez a kirándulás igencsak próbára tette Clark szakmai tudását. Visszafelé Kiribatiról baleset történt, így nem tudott volna tovább haladni. Szerencsére Clark annyi tudást és szakértelmet szerzett azoktól a tengerészektől, akikkel annak idején együtt dolgozott, hogy sikerült megállítania a szivárgást, így folytatni tudta az utat.

Clark összesen 18 ezer mérföldet tett meg hajójával és már tervezi a következő csendes-óceáni kirándulást.

 

Clark

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet... Tovább

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi! Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.7

utazás