Ez a lány 10 éve járja a világot vitorlás hajóval

hirdetes

Vitorlás hajóval járja a világot 10 éve

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2006-ban vett egy hajót és a legjobb tengerészektől tanult. Ma már akkora tudással rendelkezik, hogy simán kimerészkedik egyedül hosszabb időre a nyílt tengerre. Azóta vitorlás hajóval járja a világot.

Vitorlás hajó

A kapitány nem más, mint Liz Clark, aki 2006-ban húzta fel a horgonyt és azóta meg sem áll. Függetlenül és szabadon járja a világot hajójával és ami a legszebb ebben az egészben: egyáltalán nincs terve a jövőre nézve. Legalábbis egyelőre nem tervezi, hogy abbahagyja az utazgatást. Képzettsége miatt se kell őt félteni, ugyanis jártas már annyira a témában, hogy képes tájékozódni a nyílt tengeren. 7 éves volt, amikor először elment egy 5 ezer mérföldes hajókirándulásra a családjával.

Amikor később felnőtt, úgy érezte, itt az ideje annak, hogy legyen egy saját hajója – nem csak azért, mert szeret vitorlázni, hanem mert imád a természetben lenni. Clark 2005-ben vásárolt is egy hajót, amit Swellnek nevezett el. A hajó remek állapotban volt ahhoz képest, hogy 1966-ban gyártották. Viszont a hajót fel kellett készítenie egy nagyobb kirándulásra, ezért nem ártott egy kis extra felszereltség.

Annak érdekében, hogy a hajó alkalmas legyen egy hosszabb kiruccanásra, Clark olyan szakmai tudással rendelkező tengerészekkel dolgozott együtt, akiktől mindent megtanulhatott, főleg a technikai részét: kitanulmányozta a technikai berendezést, az elektromos rendszereket, a mechanikát és minden mást. Hisz ha egyedül lesz a nyílt tengeren, minden problémát neki kell megoldania, ott senkitől se tud segítséget kérni.

Vitorlás hajó

Az első évben, amit Clark a tengeren töltött, elhajózott Mexikó nyugati partjaira. Viszont ezt az időszakot nem egyedül töltötte, mert csatlakozott hozzá néhány barátja, ők voltak a legénység. Bár Clark élvezte a barátaival töltött időt, mégis bejelentette, hogy egyedül szeretné folytatni az utat, mert a jövőben azt tervezi, hogy kicsit jobban próbára teszi magát azáltal, hogy teljesen elszigetelődik a modern világtól.

Második nagy útja során a Karib-tengert hódította meg, viszont az a terve, hogy teljesen egyedül legyen, nem valósult meg, ugyanis egy sokkal tapasztaltabb, egy személyes legénység csatlakozott hozzá, aki már többször bejárta a tengert: édesanyja. Több mint 20 napot töltöttek a Csendes-óceánon. A következő egy évet pedig a Francia Polinézián és Kiribatin töltötte hajóján, immáron egyedül.

Ez a kirándulás igencsak próbára tette Clark szakmai tudását. Visszafelé Kiribatiról baleset történt, így nem tudott volna tovább haladni. Szerencsére Clark annyi tudást és szakértelmet szerzett azoktól a tengerészektől, akikkel annak idején együtt dolgozott, hogy sikerült megállítania a szivárgást, így folytatni tudta az utat.

Clark összesen 18 ezer mérföldet tett meg hajójával és már tervezi a következő csendes-óceáni kirándulást.

 

Clark

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi! Tovább

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.7

utazás