Ez a lány 10 éve járja a világot vitorlás hajóval

hirdetes

Vitorlás hajóval járja a világot 10 éve

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2006-ban vett egy hajót és a legjobb tengerészektől tanult. Ma már akkora tudással rendelkezik, hogy simán kimerészkedik egyedül hosszabb időre a nyílt tengerre. Azóta vitorlás hajóval járja a világot.

Vitorlás hajó

A kapitány nem más, mint Liz Clark, aki 2006-ban húzta fel a horgonyt és azóta meg sem áll. Függetlenül és szabadon járja a világot hajójával és ami a legszebb ebben az egészben: egyáltalán nincs terve a jövőre nézve. Legalábbis egyelőre nem tervezi, hogy abbahagyja az utazgatást. Képzettsége miatt se kell őt félteni, ugyanis jártas már annyira a témában, hogy képes tájékozódni a nyílt tengeren. 7 éves volt, amikor először elment egy 5 ezer mérföldes hajókirándulásra a családjával.

Amikor később felnőtt, úgy érezte, itt az ideje annak, hogy legyen egy saját hajója – nem csak azért, mert szeret vitorlázni, hanem mert imád a természetben lenni. Clark 2005-ben vásárolt is egy hajót, amit Swellnek nevezett el. A hajó remek állapotban volt ahhoz képest, hogy 1966-ban gyártották. Viszont a hajót fel kellett készítenie egy nagyobb kirándulásra, ezért nem ártott egy kis extra felszereltség.

Annak érdekében, hogy a hajó alkalmas legyen egy hosszabb kiruccanásra, Clark olyan szakmai tudással rendelkező tengerészekkel dolgozott együtt, akiktől mindent megtanulhatott, főleg a technikai részét: kitanulmányozta a technikai berendezést, az elektromos rendszereket, a mechanikát és minden mást. Hisz ha egyedül lesz a nyílt tengeren, minden problémát neki kell megoldania, ott senkitől se tud segítséget kérni.

Vitorlás hajó

Az első évben, amit Clark a tengeren töltött, elhajózott Mexikó nyugati partjaira. Viszont ezt az időszakot nem egyedül töltötte, mert csatlakozott hozzá néhány barátja, ők voltak a legénység. Bár Clark élvezte a barátaival töltött időt, mégis bejelentette, hogy egyedül szeretné folytatni az utat, mert a jövőben azt tervezi, hogy kicsit jobban próbára teszi magát azáltal, hogy teljesen elszigetelődik a modern világtól.

Második nagy útja során a Karib-tengert hódította meg, viszont az a terve, hogy teljesen egyedül legyen, nem valósult meg, ugyanis egy sokkal tapasztaltabb, egy személyes legénység csatlakozott hozzá, aki már többször bejárta a tengert: édesanyja. Több mint 20 napot töltöttek a Csendes-óceánon. A következő egy évet pedig a Francia Polinézián és Kiribatin töltötte hajóján, immáron egyedül.

Ez a kirándulás igencsak próbára tette Clark szakmai tudását. Visszafelé Kiribatiról baleset történt, így nem tudott volna tovább haladni. Szerencsére Clark annyi tudást és szakértelmet szerzett azoktól a tengerészektől, akikkel annak idején együtt dolgozott, hogy sikerült megállítania a szivárgást, így folytatni tudta az utat.

Clark összesen 18 ezer mérföldet tett meg hajójával és már tervezi a következő csendes-óceáni kirándulást.

 

Clark

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Topfény

Topfény: horgonyzáskoz bekapcsolt körbevilágító fehér fény. Tovább

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes