notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vitorlás nyíltnap a Tisza-tavon

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Vitorlás nyíltnap a Tisza-tavon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás nyíltnap a Tisza-tavon


2019/06/12
vitorlazas.hu

Idén is megrendezésre került a Magyar Vitorlás Szövetség nyíltnapja a Go Boating. Ez egy országos megmozdulás ahol vitorlás szövetségek, iskolák várják a 9-18 év közötti fiúkat és lányokat, akik szeretnének ezzel a magával ragadó sporttal megismerkedni. Az érdeklődők megismerkedhetnek a vitorlással, a hajó alkatrészeivel, a vitorlázás alapszabályaival és természetesen ki is hajózhatnak, hogy átéljék ezt a fantasztikus élményt.

Vitorlás nyíltnap a Tisza-tavon

Vitrolás nyílt nap a Tisza-tavon

Mi is ellátogattunk egy Go Boatingban résztvevő vitorlás paradicsomba, hogy megnézzük, hogy is zajlik egy ilyen esemény. Nagy örömünkre kaptunk egy meghívást egy olyan helyre, amiről már sokat hallottunk és mindig is meg akartuk nézni. Így hát elindultunk Sarudra a Tisza-tó egyik ékkövéhez, ahol mostanában nagyon sokat dolgoznak azon, hogy a Tisza-tavat méltó helyére emeljék a magyar vitorlázás térképén. Egy kis utazás után meg is érkeztünk a sarudi Kalandpartra, ahová az Élményfalutól kaptunk meghívást.

 

 

A Tisza-tavi vitorlás paradicsomAz első, ami megfogott miután kiszálltunk az autóból az maga a látvány. A vadregényes Tisza-tó, főszerepben most a sarudi medencével. A Tisza-tó az ország második legnagyobb tava és a sarudi medence rendelkezik a legnagyobb összefüggő vízfelülettel. Területe 28 négyzetkilométer és ennek a 93%-a vízfelület, így kiváló hely a vitorlázásra és egyéb vízisportoknak való hódolásra.

 

 

Vitorlázás a gyerekeknek

Miután megérkezett a lelkes gyereksereg, kaptak egy gyors eligazítást a vitorlásokról és a Tisza-tó történelméről. Ahogy mindenki felöltötte a mentőmellényt a gyerkőcök elkezdtek beszállni a hajókba és a tapasztalt kísérők irányításával már indulhatott is a várva-várt kihajózás.

 

 

Csodálatos élmény: vitorlázás a Tisza-tavon

Az élmény fantasztikus volt, a sarudi medence nyugalma, szépsége és hihetetlen élővilága fogadott minket. Könnyen szerelembe eshet az ember, ha belekóstol ebbe az élettel teli vízivilágba. Pedig a Tisza-tó látnivalóiból, a kis eldugott természeti csodákból szinte csak egy kis töredéket láttunk, az is gyönyörű volt. Nem is lehet kérdés, hogy visszatérünk és egy nagyobb túrára indulunk, hogy ezekről a kincseket, amiket a tó rejt felfedezzük és beszámoljunk nektek.

 


Remélem, minél hamarabb találkozhatunk az Élményfalu lelkes csapatával és segítségükkel felfedezhetjük a tó minden zegét-zugát.
hajó sport utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fine dining étterem Budapest

  A fine dining kifejezés egyre elterjedtebb Magyarországon. Akik ezt a műfajt kedvelik,...

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!