Vitorlás tanfolyam a Balatonon, vitorlás jogosítvány megszerzés: hogyan is megy ez?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlás tanfolyam és jogsiszerzés - hogyan is megy ez?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás tanfolyam és jogsiszerzés - hogyan is megy ez?


2011/10/07

Szűcs Bence, ügyvezető igazgató, a Wiking-yacht klub és az Abfox közös szervezésében megtartott vitorlás tranfolyamán tapasztaltakat írta le nekünk: Azt hittem veszek egy papírt, mert eddig mindenki azt mondta, így megy ez…  Végül tudást kaptam, és a papír már nem is olyan fontos, egy eszköz vált belőle- a szabadság eszköze, a társaság összetartó ereje, hűsítő a forróságban………………

Vitorlás tanfolyam

Vitorlástanfolyam a AB FOX szervezésében

 

Minden dolog nehezen indul, a fényes eredmény tükrében meg plána- hiszen túl szép ígéretnek tűnik a hullámok szelése akkor, amikor az ember egy homályos lyukban ül szeptember idusán és paragrafusokba merül. Vektorokat értelmez, fizikai törvényszerűségekkel ismerkedik, teszteken méreti meg magát, csak mert állítólag, hasznos. És kössék fel a gatyát, mert ez még csak a kezdet.. Ebben a történetben a vízen válik el minden , az elemek dermesztően rideg világában, amikor a megtanult sorok kevésnek bizonyulnak. Amikor 10 perc alatt besötétedik, amikor a szél valóban süvít és veri a vitorlát, amikor felcsapnak a hullámok..amikor bizonytalanná válik minden, ami biztosnak tűnt…

 
 

Vitorlás jogosítvány megszerzése

 

Jómagam a barátommal jelentkeztem az AB FOX-Wiking Yacht Klub  kisvitorlás képző tanfolyamára, mely tökéletesen gyúrja össze a nélkülözhetetlen elméletet (Hajóvezetéstan, Földrajz, Vízbőlmentés, Meterológia, hajózási szabályzat) és ad lehetőséget az első saját kilométerek megtételére. 3 hét alatt juthat bárki ahhoz a lehetőséghez, hogy ezt követően óvatosan, gondosan eljárva saját maga megszerezze azt a nélkülözhetetlen tapasztalatot, melynek léte élet és halál határán döntő lehet. ÉS döntő is lesz. 

De vissza az elejére: Beiratkozás, kötelező papírok, befizetés- csupa adminisztráció, majd oktatás. A tanfolyam egészére jellemző az oktatók felkészültsége, remek előadó készsége-  valóban az ember érdeklődését ráirányítják a részletekre, a részletek fontosságára. Jellemző az interaktivitás, lehetőség a kérdésekre, a válaszokra, a történetek elmesélésére. Mennyit lehet ezekből tanulni, te jó ég!  Mindenen túl még a kemény vizsgára is ez a kellemes hangvétel a jellemző, ahol nem a buktatás a cél. De figyelem! meg lehet bukni. Nálunk is volt bukás.

 

 

Vitorlás jogosítvány szerző tanfolyam és vizsga

 

Végre egy olyan költségtérítéses  tanfolyam is létezik Magyarországon, ahol a végső vizsga nem megkerülhető. A tudás megszerzése nélkülözhetetlen és erre itt odafigyelnek. Nélkülözhetetlen? Igen. Nem akkor, amikor süt a nap, amikor 1 bft-s szélben fürdünk nyáron a balcsiban. Nem, nem ekkor. Akkor nélkülözhetetlen, amikor fordul a kocka és hirtelen a közeli kikötő elérése egy örökkévalóságnak tűnik. Ekkor jön jól a tudás és ekkor lesz értéke akár a bukásnak is. De ezt most hagyjuk is.. Nem ezért csináltuk, hanem hogy sikerüljön. A végén, valahogy, egy kis odafigyeléssel meglesz a vizsga..

 ..és akkor innen, a végétől kezdődik a dolog fontos része. Amikor a kezünkben van a papír és azt gondoljuk itt a vége. Na ettől a pillanattól kezdődik a történet.  A tanultak beépítése hajóvezetésünkbe, tapasztalat szerzés szépen lassan, aztán gyorsabban, folyamatosan vízen lenni, vitorlázni megállás nélkül.  Erre ad képesítést és lehetőséget a tanfolyam, a tanulásra, a folytatásra.

 
 

Kinek ajánlom a vitorlás jogosítvány megszerző tanfolyamot?

 

A vitorlás tanfolyamot csak ajánlani tudom mindenkinek, aki keresi az újat, a szépet, az értéket. Azoknak, akiknek nélkülözhetetlen a természet és azoknak, akik szeretik a kihívást. De elsősorban azoknak, akik imádják a bulit.  Mert legyünk őszinték: a bulit keressük folyamatosan, vízen és szárazföldön egyaránt.  Csak éppen ebbe a buliba egy papír a belépő, aminek a neve: kishajó vezetői képesítés.

 
Jön a hétvége, megyek bulizni!!!!
 
 
 




Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van...

Préselés

Préselésnek hívjuk, ha szél ellen vitorlázunk (kreuzolunk) és jobban szél felé tartunk a...

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,...

Flatterolás

A flatterolás a vitorla lobogtatása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.