notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vitorlás tanfolyam a Balatonon, vitorlás jogosítvány megszerzés: hogyan is megy ez?

hirdetes

Vitorlás tanfolyam és jogsiszerzés - hogyan is megy ez?

Szűcs Bence
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szűcs Bence, ügyvezető igazgató, a Wiking-yacht klub és az Abfox közös szervezésében megtartott vitorlás tranfolyamán tapasztaltakat írta le nekünk: Azt hittem veszek egy papírt, mert eddig mindenki azt mondta, így megy ez…  Végül tudást kaptam, és a papír már nem is olyan fontos, egy eszköz vált belőle- a szabadság eszköze, a társaság összetartó ereje, hűsítő a forróságban………………

Vitorlás tanfolyam

Vitorlástanfolyam a AB FOX szervezésében

 

Minden dolog nehezen indul, a fényes eredmény tükrében meg plána- hiszen túl szép ígéretnek tűnik a hullámok szelése akkor, amikor az ember egy homályos lyukban ül szeptember idusán és paragrafusokba merül. Vektorokat értelmez, fizikai törvényszerűségekkel ismerkedik, teszteken méreti meg magát, csak mert állítólag, hasznos. És kössék fel a gatyát, mert ez még csak a kezdet.. Ebben a történetben a vízen válik el minden , az elemek dermesztően rideg világában, amikor a megtanult sorok kevésnek bizonyulnak. Amikor 10 perc alatt besötétedik, amikor a szél valóban süvít és veri a vitorlát, amikor felcsapnak a hullámok..amikor bizonytalanná válik minden, ami biztosnak tűnt…

 
 

Vitorlás jogosítvány megszerzése

 

Jómagam a barátommal jelentkeztem az AB FOX-Wiking Yacht Klub  kisvitorlás képző tanfolyamára, mely tökéletesen gyúrja össze a nélkülözhetetlen elméletet (Hajóvezetéstan, Földrajz, Vízbőlmentés, Meterológia, hajózási szabályzat) és ad lehetőséget az első saját kilométerek megtételére. 3 hét alatt juthat bárki ahhoz a lehetőséghez, hogy ezt követően óvatosan, gondosan eljárva saját maga megszerezze azt a nélkülözhetetlen tapasztalatot, melynek léte élet és halál határán döntő lehet. ÉS döntő is lesz. 

hirdetes

De vissza az elejére: Beiratkozás, kötelező papírok, befizetés- csupa adminisztráció, majd oktatás. A tanfolyam egészére jellemző az oktatók felkészültsége, remek előadó készsége-  valóban az ember érdeklődését ráirányítják a részletekre, a részletek fontosságára. Jellemző az interaktivitás, lehetőség a kérdésekre, a válaszokra, a történetek elmesélésére. Mennyit lehet ezekből tanulni, te jó ég!  Mindenen túl még a kemény vizsgára is ez a kellemes hangvétel a jellemző, ahol nem a buktatás a cél. De figyelem! meg lehet bukni. Nálunk is volt bukás.

 

 

Vitorlás jogosítvány szerző tanfolyam és vizsga

 

Végre egy olyan költségtérítéses  tanfolyam is létezik Magyarországon, ahol a végső vizsga nem megkerülhető. A tudás megszerzése nélkülözhetetlen és erre itt odafigyelnek. Nélkülözhetetlen? Igen. Nem akkor, amikor süt a nap, amikor 1 bft-s szélben fürdünk nyáron a balcsiban. Nem, nem ekkor. Akkor nélkülözhetetlen, amikor fordul a kocka és hirtelen a közeli kikötő elérése egy örökkévalóságnak tűnik. Ekkor jön jól a tudás és ekkor lesz értéke akár a bukásnak is. De ezt most hagyjuk is.. Nem ezért csináltuk, hanem hogy sikerüljön. A végén, valahogy, egy kis odafigyeléssel meglesz a vizsga..

hirdetes

 ..és akkor innen, a végétől kezdődik a dolog fontos része. Amikor a kezünkben van a papír és azt gondoljuk itt a vége. Na ettől a pillanattól kezdődik a történet.  A tanultak beépítése hajóvezetésünkbe, tapasztalat szerzés szépen lassan, aztán gyorsabban, folyamatosan vízen lenni, vitorlázni megállás nélkül.  Erre ad képesítést és lehetőséget a tanfolyam, a tanulásra, a folytatásra.

 
 

Kinek ajánlom a vitorlás jogosítvány megszerző tanfolyamot?

 

A vitorlás tanfolyamot csak ajánlani tudom mindenkinek, aki keresi az újat, a szépet, az értéket. Azoknak, akiknek nélkülözhetetlen a természet és azoknak, akik szeretik a kihívást. De elsősorban azoknak, akik imádják a bulit.  Mert legyünk őszinték: a bulit keressük folyamatosan, vízen és szárazföldön egyaránt.  Csak éppen ebbe a buliba egy papír a belépő, aminek a neve: kishajó vezetői képesítés.

 
Jön a hétvége, megyek bulizni!!!!
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Farkiképzés

A hajók farának kiképzése elsősorban a vízvonalak záródása és a hajó megfelelő... Tovább

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 248

Átlagos értékelés: 4.8