A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai a Balatonon és az Adrián

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai


2020/08/03
Máté Balázs, online marketing tanácsadó
A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai
A vitorlásvásárlás legfontosabb szempontjai

A vitorlás vásárlás szabályai, No.6.:  Számít a méret

Ha valami, akkor a hajó méretei befolyásolják leginkább a kényelmet. Egy vitorlásnak szinte mindene megváltoztatható vagy felújítható, de a méretei mindig is kötöttek maradnak.

 

A nagyobb méret azonban nem mindig előnyös, ugyanis a testesebb hajókat sokkal több idő (és pénz) jó karban tartani, mint kisebb társaikat. Ahogy a méret, úgy persze a térfogat is nő majd: egy 12 méter hosszú vitorlásnak például kétszer akkora a térfogata, mint egy 9 méteresnek.

 

A méret kapcsán mindig fontos figyelembe venni a vízvonal hosszát. Ez azért fontos, mert a hosszabb hajók több rakományt tudnak magukkal vinni, és persze több férőhelyet is kínálnak az utasoknak. Mindemellett, a hosszabb vitorlások általában gyorsabbak is.

 

A vitorlás vásárlás szabályai, No.7.: A külső nem minden

Csak óvatosan azokkal a vitorlásokkal, amelyeken szemmel láthatóan kiváló asztalos munkát végeztek, különösen, ha tíkfát használt a mester. Habár ezek nagyon szépek lehetnek, gyakorlatilag semmit nem adnak hozzá a hajó teljesítményéhez, és hosszútávon drága és nehéz munka karbantartani őket.

 

Hacsak nem akadály a pénz, ne vegyél tíkfás fedélzetű vitorlást. Akárhogy is rögzítik őket, ezeket legfeljebb 15 évente cserélni kell majd, és ez akár annyiba is kerülhet, mint egy egész hajó.

 

A vitorlás vásárlás szabályai, No.8.: Nézz utána, hogy kitől vásárolsz

Ha teheted, válassz olyan hajót, amit egy igazi hajómérnök tervezett, nem pedig egy olyan hajóépítő, aki saját maga álmodja meg a vitorlásait. Az efféle együttműködések sokkal jobb hajókat eredményeznek. Kifejezetten olyan tervezők és építők hajói közül válogass, akik sétahajókra specializálódtak, nem pedig versenyvitorlásokra.
 


vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Iránylat

Iránylat: Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy...

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.