A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai a Balatonon és az Adrián

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai


2020/08/03
Máté Balázs, online marketing tanácsadó
A vitorlás vásárlás legfontosabb szempontjai
A vitorlásvásárlás legfontosabb szempontjai

Miután sikerült leszűkítened a kört néhány opcióra, részletesebben is ismerkedj meg az adott modellekkel. Nézz utána, hogy hogyan készítették, beszélj olyanokkal, akiknek ilyen hajójuk van, és, ha teheted, keresd fel az adott hajó nemzeti vagy nemzetközi egyesületét is, hogy még több információhoz juthass róla.

 

9. Gondolj a szállásra

Amennyiben hosszabb ideig szeretnél a vízen maradni, fontos szempont lesz, hogy vitorlásod milyen szállást biztosít az utasoknak és a legénységnek. Azok a hajók, amiknek dupla ágyakat vannak a test orrában vagy tatjában persze nagyon kényelmesek a kikötőkben, azonban ha a hajótest közepe nem kínál elegendő alvóhelyet, akkor a legénység nagy része nem tudja majd hol álomra hajtani a fejét.

 

Minden valamirevaló vitorlás alvóhely legalább 2 méter hosszú, és védőponyvával is rendelkezik.

 

10. Ügyelj az ellátmányra

Egy legénység csak akkor hozhatja ki magából a legtöbbet, ha mindig jóllakottan hajózhat. Vitorlásodon kell lennie egy elkülönített helynek, ahol a szakács zavartalanul dolgozhat, míg a többiek éhesen várják a fejadagokat. Sokat segít, ha van egy fagyasztóval felszerelt hűtőd is, amit a legénység telehorgászhat.

 

11. Lehetőleg két WC is legyen a vitorláson

A tengeri WC-k hajlamosak tönkremenni, és nincs is rosszabb annál, mint amikor a nyílt tengeren mondják fel a szolgálatot. A pótalkatrészek mindenképpen hasznosak, de jobb, ha nem a nyílt vízen kezded el szerelgetni a mellékhelységet.

 

12. Fő a biztonság

Függetlenül attól, hogy mekkora vitorlást veszel, vagy mennyit tervezel költeni rá, a biztonság mindig elsődleges szempont kel legyen. Ehhez egy megfelelő mentőcsónakra, mentőmellényekre, EPRIB-re, VHF rádióra, bilge pumpára és műholdas telefonra is szükséged lesz (az utóbbira főleg, ha a nyílt tengerre is ki szeretnél hajózni).

 

Persze jó, ha van a fedélzeten SSB rádió, TV, Wi-Fi és egyebek, de az első mindig egy jó minőségű mentőcsónak legyen.

 

Bónusz tipp: Ha nem érzed megfelelőnek, ne vedd meg

 

Ha egy vitorlás nem vált ki belőled őszinte szenvedélyt, amikor fellépsz rá, akkor nem az a megfelelő hajó számodra. Találd meg a legjobb vitorlás szakértőt, és kérd meg, hogy ellenőrizze veled a kinézett hajót. Egy tapasztalat szakértő segítségével pontosabban fogod tudni, hogy milyen további költségekre számíthatsz, ha megveszed a hajót. Vidd el egy kiadós tesztkörre is a vitorlást, ne csak egy 20 perces gyors útra, amin alig derül majd ki valami róla. 
 


vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...

Halfej

Halfej: a nagyvitorla felsõ sarkába préselt fémlemez.

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján...

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része.

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.