Vitorlás hajó vásárlás 500.000 Ft alatt, hajóvásárlás

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlás hajó vásárlás 500.000 Ft alatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlás hajó vásárlás 500.000 Ft alatt


2011/12/31

A hajóvásárlás nemes gondolat, de párosulnia kell felelős kapitányi kötelességekkel is.  Új vagy használt? Az újakhoz nincs mit hozzátenni, hiszen az ízlés és pénz kérdése, az Interneten a választék jelen van.  A vásárlás évszaka is jelentős anyagi előnyöket hozhat. Ősszel, télen jóval kedvezőbben alakulnak az árak.

Olcsó vitorlás

Mielőtt az árakkal foglalkoznánk, a legfontosabbakat kell magunkban tisztázni. Milyen célra kell a hajó? Az általános válasz a következő szokott lenni: Hát vitorlázni?! Később tudatosodik bennünk, hogy talán nem ilyen hajót kellett volna venni.


Vegyük sorra:
-    Van hol lakni vagy a hajón lakunk?
-    Hányan akarunk vele vitorlázni?
-    Hol tudjuk kikötni vagy bójázni vagy  a kisebb hajókat a  parton tárolni?
-    Csak napi vitorlázásra kell vagy túrázni is akarunk vele esetleg versenyezni is?
-    Ki végzi a karbantartást, téli tárolást és hol?


Ha a fentieket alaposan végiggondoltuk, már kirajzolódnak a hajó körvonalai. Ha típushajót veszünk szemben az egyedi vagy osztályon kívüli hajóval, könnyebben találhatunk használt vitorlát hozzá, esetleg árbócot, spirudat stb.


Lássuk az anyagi lehetőségéket:


Az alsó árszint 500 ezer forint. Ezek általában már öreg, elhanyagolt, kisméretű hajók. Javaslom, hogy ezermesterek vásárolják. Minden vásárlásra érvényes tanács, hogy kérjünk meg tapasztalt vitorlázót a hajó megszemlélésére, több szem, többet lát alapon. Mire biztonságos hajó lesz belőle, körülbelül a vételárat majdnem elérő anyagi ráfordítás szükséges.
Példaként megemlíteném, hogy ilyen összegért kaphatunk 10 évesnél idősebb Kalózt, 470-est, még idősebb B16, B18 típusú hajókat. Külföldön találunk FD-t, Corsart, túrajollét stb.

Hajóvásárláshoz további jó tanácsok, ötletek olvashatók az elkövetkezendő, e témához kapcsolódó cikkekben azoknak, akik csak ennyi pénzt akarnak/tudnak erre szánni, valamint azoknak is,  akik drágább árfekvésű hajóra vágynak.Jó szelet és sok szerencsét az új kapitányoknak.       


Tuss Miklós

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Bókony

A bókony jelentése hajóborda.

Trimmzsinór

A vitorlában lévő vékony állítózsinór. Általában a vitorla alsó- és hátsóélébe...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.