Vitorlásbálok a rendszerváltástól a 2000-es évekig

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlásbálok a rendszerváltástól a 2000-es évekig

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlásbálok a rendszerváltástól a 2000-es évekig


2024/01/03
ZH

Forrás: vitorlazzitthon.hu


Az évtizedek során a magyar vitorlásbálok kihagyhatatlan eseményekké váltak, ahol nemcsak a tánc és zene, hanem a vitorlázás szeretete és közösségi összefogás is ünnepre készül.
 

vitorlásbál rendszerváltás

Ilyenek voltak a vitorlásbálok a rendszerváltást követően!


Az évtizedek során a magyar vitorlásbálok méltán váltak elválaszthatatlan részévé a hazai vitorlázóközösség kulturális és társasági életének. Ebben az időszakban a rendezvények nemcsak a táncnak és a zenének adtak otthont, hanem az elszántságnak, a közösségi összetartozásnak és a vitorlázás iránti szenvedélyes elkötelezettség ünnepélyes ünneplésének is. Tekintsünk vissza együtt az emlékezetes eseményekre, melyek színezték a magyar vitorlázás múltját és jelenét. 

 

 

 

Vitorlásbálok a rendszerváltás után

 

A rendszerváltás hozta magával a változást a magyar vitorlásbálok életében is. A '90-es években különböző budapesti szállodák és rendezvényhelyszínek adták otthont az eseményeknek. A jegyárak és a fellépő művészek is változtak az évek során, de az események mindig magukon hordozták a vitorlázás iránti szenvedély és elkötelezettség hangulatát.


Az Új Évezred előtt:

A '90-es években a vitorlásbálok a Hungária Szállótól a Gellért-szállón és a Hiltonig terjedtek. A rendezvények különböző előadókat és zenekarokat vonultattak fel, emelve a vitorlázás ünnepi szellemét.

 

Az Új Évezred: Változatosság és Kihívások

 

A 2000-es években a Vitorlásbál egy időre elhagyta Budapestet, Balatonalmádiba költözve. Ezzel együtt új lendületet kapott az esemény, és a Balaton partján ünnepelve, a magyar tenger közelségében vált még vonzóbbá a vitorlázótársadalom számára.

 

A Balaton-parti évek:

Balatonalmádi adott otthont a báloknak, és a helyszínváltozás sikerrel járt. Az ünnepélyes rendezvényeken különböző díjak átadására, kiváló előadók fellépésére és a vitorlázás iránti elkötelezettség ünnepélyes megünneplésére került sor.

 

A változatosság kavalkádja: Egy korszak befejeződik

A '90-es évek és a 2000-es évek eleje sok változást hozott a vitorlásbálok történetében. Különböző helyszínek, fellépők és események sokasága tükrözi a magyar vitorlázóközösség sokszínűségét és kitartását az évek során.


 

 

A korszak vége:

 

Az utolsó ilyen jellegű rendezvényt 2014-ben tartották Vitorlás Estély néven Siófokon. A hagyományokat ápolva és a vitorlázóközösség számára kínálva egy méltó záróakkordot.
A vitorlásbálok története a magyar vitorlázás ünnepi életének fontos fejezetét jelenti, ahol az elkötelezettség, a közösség és a szenvedély minden évben egyesül egy felejthetetlen ünnepi eseményben.
 


Balaton érdekesség hajó hír kultúra sport technológia tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

iShares Cup

iShares Cup vitorlás verseny történet Az egész 2004-ben kezdődött, amikor az Extreme...

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt...

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.