Csodálatos vitorlások a Balaton vizén!

A Balaton legcsodálatosabb vitorlásai!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Magyar tengerünket is csodálatos hajók szelik át, nem csak a hatalmas óceánok vizei. Most ezek közül a gyönyörű alkotások közül ismerheted meg a legszebbeket!

 

Lenyűgöző és csodálatos vitorlások a Balaton vizén

1. Kishamis

A Kishamis műemlék védettségi posztot élvez, kora már több, mint 120 év. Építése 1896-ban történt, Michael Ratsay tervei szerint, Balatonfüreden a hajógyárban, a megrendelés pedig a Széchenyi családból érkezett és a milleniumi hajófelvonuláson már ott volt. Kikötőjére Siófokon bukkanhatunk rá, a Kishamis a Balaton legrégebbi vitorlása és mind a mai napig kiváló eredménnyel záruló versenyeket tesz meg.

 

2. Lillafüred

A füredi Hajógyárban épült 1956-ban, teste szegecselt alumínium, egy árboccal, 75 négyzetméteres vitorlafelülettel és 30 fős befogadóképességgel. Egészen 2009-ig sétahajó volt, ám ismét versenyekre viszik, hiszen teljesen fel lett újítva. A Sirocco és a Nemere II. testvérhajója ez, jelenleg Balatonfüred kikötőjében áll.

hirdetes

 

3. Sirocco

Wágner Imre tervei alapján épült meg, melyet közösen írtak meg Hankóczy Jenővel, építése 1944-ben kezdődött meg Füreden a Hajógyárban, ám a világháború végett csak 1947-ben lehetett teljesen kész. 1984-ben teljes körű felújításnak vetették alá, a Sirocco nevet is azóta viseli, hossza majdnem húsz méter, és 9,3 tonna, 22 méteres árboccal, valamint egy 73 négyzetméteres nagyvitorlával, melyek alapján egy nagy hajóról beszélhetünk.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
érdekességek hajó szerelem tenger,óceán

Szótár

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén... Tovább

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.