Vitorlázás a koronavírus idején: Így maradj biztonságban a fedélzeten is

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlázás a koronavírus idején: Így maradj biztonságban a fedélzeten is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlázás a koronavírus idején: Így maradj biztonságban a fedélzeten is


2021/04/13
VN
Vitorlázás a koronavírus idején: Így maradj biztonságban a fedélzeten is
Vitorlázás a koronavírus idején

Vitorlázás a koronavírus idején: Válogasd meg alaposan a legénységedet

Egyesek a szigorú korlátozások ellenére is utazgatnak (lehet persze, hogy nincs más választásuk), ezért legénységed toborzásakor nem csak azt kell kiderítened, hogy milyen korábbi vitorlás tapasztalatokkal rendelkeznek, hanem azt is, hogy utaztak-e valahová a közelmúltban, találkoztak-e betegekkel, voltak-e nagyobb társaságokban, karanténban, és így tovább.
Mindez a te és legénységed többi tagjának egészségét szolgálja – ha valaki nem hajlandó ennyi információt megosztani veled, akkor annak bizonyára nincs is helye a csapatodban.

 

Vitorlázás a koronavírus idején: Bővítsd ki hajónaplódat

Amennyiben hajónaplót is vezetsz, egy új oszlopot/adattípust is érdemes hozzáadnod a bejegyzésekhez: a saját hőmérsékletedet. Érdemes rendszeresen mérni ezt, hogy észrevedd a szokásostól eltérő értékeket, és időben orvoshoz fordulhass.

 

Vitorlázás a koronavírus idején: Légy fokozottan óvatos

Mivel manapság kevesebben merészkednek a kikötőkbe és hajóból is kevesebb szeli a hullámokat, logikus, hogy kevesebben tudnak majd gyorsan a segítségedre sietni, ha bármilyen problémád adódna.

 

Kerüld a rizikósabb manővereket, légy türelmes, és ellenőrizd vitorlásodat alaposan, mielőtt kihajóznál vele a nyílt vízre (navigációs rendszerek, elektronika, stb.). Ha van valaki, akiről tudod, hogy nem vírusos, és szívesen veled tartana, vidd magaddal egy ki hajókázásra, hogy ne egyedül kelljen útnak eredned.

 

Vitorlázás a koronavírus idején: Tervezz előre

Mivel a vírus miatti korlátozások és lezárások sok helyen még mindig érvényben vannak, nagyon fontos, hogy egy hosszabb vitorlázás előtt alaposan megtervezd utadat. Legyen egy konkrét terved az útvonalról, és ellenőrizd előre, hogy az útba eső kikötők közül melyek vannak nyitva, és hol milyen szolgáltatások (bolt, üzemanyag, stb.) vehetők igénybe.

 

Ha előre foglalsz magadnak helyet egy kikötőben, akkor érdeklődd meg, hogy a kikötő csökkentette-e az egy időben jelen lévő dolgozók létszámát a biztonsági óvintézkedések érdekében. Továbbá, mielőtt megérkeznél egy kikötőbe, szólj oda nekik rádión, és kérdezd meg, hogy van-e bármilyen különleges protokoll, amelyet követned kell a kikötéshez.
 


érdekesség hajó hír tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ketch vitorlás

            ...

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.