Vitorlázás Görögországban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tengerparti nyaralás: fedezd fel Görögországot vitorláshajóval

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tengerparti nyaralás: fedezd fel Görögországot vitorláshajóval


2022/05/17

Frissítve: 2024/05/25
Frissítette: ZH

Vajon mi kellene ahhoz, hogy a nagy görög álomhajózás valóra váljon? Vajon mit válaszolnak erre a legtöbben? Vajon sejtik-e azok, akik lemondóak és azt hiszik, hogy ez számukra elérhetetlen, hogy mindez közelebb van hozzájuk, mint gondolnák? Mert hogy ez az igazság! Manapság pedig különösen! Végre a külföldre jutás szabadabban mehet, mint az elmúlt esztendőkben bármikor. És ez még nem elég. Ugyanis az anyagi kondíciók is kifejezetten kedvezőek. Szóval itt az idő újraírni azokat a bizonyos beragadt elképzeléseket, miszerint van az a tengerparti kiruccanás, ami bár csodálatos, de elérhetetlen délibáb csupán!

Vitorlázás Görögországban

Érdemes a vitorlázást is bevenni a programba?

 

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy nemcsak, hogy érdemes, hanem egyenesen kötelező. Na jó, kivétel képeznek mindazok, akik extra tengeri betegek. De amúgy vitorláshajóval szelni a tenger hullámait olyan felejthetetlen kaland, aminek egyszerűen felbecsülhetetlen az értéke. Megfizethetetlen. Miközben a leszervezés pofonegyszerű. Itt könnyedén bérelhet vitorlást. Szóval a jármű már adott, akárcsak a gyönyörű helyszín. Mi kell még a kimozduláshoz?

 

Természetesen a szállás lefoglalása elmaradhatatlan lépés. Célszerű olyan paraméterek mentén keresgélni, amik tényleg minden egyéni elvárásnak megfelelnek. Sokan esnek abba a hibába, hogy felesleges kompromisszumokat kötnek, amik aztán végül kényelmetlenné torzítják az egyébként felemelő pillanatokat. Kár ezen a banánhéjon elcsúszni, főleg mivel teljes egészében kikerülhető.

 

A másik lényeges lépés, amire a nyaralók többsége hajlamos viszonylag kevés figyelmet szentelni, az odaút megszervezése, illetve a helyszínen való közlekedés mikéntje. Nyilván az eljutás annyira nem bonyolult történet, vagy az autós-buszos, vagy a repülőgépes variáns játszik. Viszont amennyiben az utóbbi, ami egyébként napjainkban sok esetben olcsóbb, mint a többszöri tankolás, akkor a helyben ide-oda jövés-menés részleteit célszerű alaposan letisztázni. Ha a szállás mindenhez közel van, akkor a repülőtérről simán taxival is el lehet jutni a célállomásig, onnan pedig gyalog esetleg bérelt biciklivel, motorral bejárható a környék. Ellenben előbbi választásnál logikusan merülhet fel az az opció, hogy akkor a kocsi szolgál alapul a városnézéshez. Ezzel sincsen gond, de ekkor a plusz költségekkel mindenképpen ildomos kalkulálni, és azzal is, hogy egy üdítő alkoholos koktél megivása komoly akadályokba ütközhet, amennyiben a sofőrködés napi feladat. Akad, akinek ez amúgy nem probléma, de általánosságban mindenképpen megtérülő stratégia számolni vele.

 

A vitorlázás tanulható?

Természetesen, ráadásul kis hazánkban is számtalan vitorlázós tanfolyam indul, például a Balatonon. Ez azért jó hír, mert ha a tarsolyban van egy minősített végzettség, akkor bizony a tengeri vitorlázás élménye még magasabb szintre kapcsolható. Van, aki nem vágyik ekkora felelősségre persze, annak az egyszerű, utasként megélt vitorlázás az, ami az ideális döntés. De, aki szívesen ragadja meg a botkormányt meg a köteleket, annak jó ötlet elvégezni a tanfolyamot és teljes egészében megélni a kapitányságot.


érdekesség hajó hír kultúra luxus sport tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért...

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala.

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.