notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rossz idő esetén kiváló szórakozás lehet a DragonForce 65 vitorláshajó

hirdetes

Vitorlázás kicsiben a távirányítású DragonForce 65 vitorláshajóval

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem minden vidék alkalmas arra, hogy az egész szezonban vagy egyáltalán valaha vitorlát lehessen bontani a helyi vizeken. Hasonló problémákkal kellett szembe néznie a Chicago Yacht Club tagjainak is, akik szórakozásába gyakran beleszólt a hideg északi időjárás.

DragonForce 65

DragonForce 65

A DragonForce 65 távirányítású vitorlás hajók megjelenésével azonban minden megváltozott. A „miniatűr” vízi járműveknek köszönhetően a helyieknek már jóval több szórakozásban is részük lehet, mint amennyit az időnkénti versenyek biztosítanak számukra a Michigan-tó vizein.

 

A tél beköszöntével sem áll meg az élet a Chicago Yacht Clubhoz tartozó Belmont Stationben, ahol Daniel Burns, a DragonForce flotta megalapítója és versenytársai ádáz küzdelemben mérik össze tudásukat, csak éppen nem egy-egy hajó fedélzetén, hanem a kikötőben, kezükben egy-egy távirányítóval. Belmont Stationben ilyenkor akár egyszerre 20 mini vitorlás is megtalálható, amelyek mind arra várnak, hogy pilótáik kiadják nekik az indulási parancsot.

 

Szó sincs itt veszélyes helyzetekről, kiabálásról, a fedélzeten kapkodó legénységről – a legtöbb zajt a vitorlázás iránt érdeklődő távirányító-kezelők beszélgetése és a kihúzott antennák susogása adja. A miniatűr verseny egyre erősödő népszerűségét elnézve Burnstől nem hangzik túlzásnak, hogy ez a környék legnépszerűbb széllel hajtott vízi sportja.

hirdetes

 

„Tavaly ilyenkor öt hajó volt, én és a barátaim” – mondta Burns. „Most már 107 hajó van a flottában.” A versenyzők között minden korosztály képviselteti magát a gyerekektől kezdve az idős, veterán vitorlázókig, de a helyi Yacht Club zászlósai is beugranak néha egy-egy futamra.

 

Az ötlet atyjai a már említett Daniel Burns és barátja, Mikey Whitford, akik nemrégiben szerették volna felfedezni a kisméretű távirányítós vitorlázás világát. Eredetileg egy másik modellen gondolkodtak, végül azonban a kínai gyártmányú DragonForce nyerte el a tetszésüket ár/érték aránya miatt. A távirányítós vitorlás ára 200 dollár (nagyjából 56 ezer forint) körül mozog, a távirányító pedig 35 dollárért (körülbelül 10 ezer forint) szerezhető be. Burns szerint a készülékeknek sem a tárolása, sem a szállítása nem okoz különösebb gondot. „Néhány tag a vitorlás szekrényében tartja a sajátját” – jegyezte meg az alapító.

hirdetes

 

Burns sosem gondolta volna, hogy a DragonForce flotta valaha ennyire népszerűvé válik majd, de a kedvező árat és egyszerűen kezelhető designt elnézve az érdeklődők száma nem is olyan meglepő. Az Egyesült Államokban máshol is alakultak hasonló DragonForce flották, de Chicago messze túlszárnyalja ezeket létszámával.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.9

hajó sport tenger,óceán verseny Vitorlázás