Rossz idő esetén kiváló szórakozás lehet a DragonForce 65 vitorláshajó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlázás kicsiben a távirányítású DragonForce 65 vitorláshajóval

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlázás kicsiben a távirányítású DragonForce 65 vitorláshajóval


2018/06/19
CsA

Nem minden vidék alkalmas arra, hogy az egész szezonban vagy egyáltalán valaha vitorlát lehessen bontani a helyi vizeken. Hasonló problémákkal kellett szembe néznie a Chicago Yacht Club tagjainak is, akik szórakozásába gyakran beleszólt a hideg északi időjárás.

DragonForce 65

DragonForce 65

A DragonForce 65 távirányítású vitorlás hajók megjelenésével azonban minden megváltozott. A „miniatűr” vízi járműveknek köszönhetően a helyieknek már jóval több szórakozásban is részük lehet, mint amennyit az időnkénti versenyek biztosítanak számukra a Michigan-tó vizein.

Távirányítású vitorlások

A tél beköszöntével sem áll meg az élet a Chicago Yacht Clubhoz tartozó Belmont Stationben, ahol Daniel Burns, a DragonForce flotta megalapítója és versenytársai ádáz küzdelemben mérik össze tudásukat, csak éppen nem egy-egy hajó fedélzetén, hanem a kikötőben, kezükben egy-egy távirányítóval. Belmont Stationben ilyenkor akár egyszerre 20 mini vitorlás is megtalálható, amelyek mind arra várnak, hogy pilótáik kiadják nekik az indulási parancsot.

 

A környék legnépszerűbb sportja

Szó sincs itt veszélyes helyzetekről, kiabálásról, a fedélzeten kapkodó legénységről – a legtöbb zajt a vitorlázás iránt érdeklődő távirányító-kezelők beszélgetése és a kihúzott antennák susogása adja. A miniatűr verseny egyre erősödő népszerűségét elnézve Burnstől nem hangzik túlzásnak, hogy ez a környék legnépszerűbb széllel hajtott vízi sportja.

 

107 hajóra gyarapodott a flotta

„Tavaly ilyenkor öt hajó volt, én és a barátaim” – mondta Burns. „Most már 107 hajó van a flottában.” A versenyzők között minden korosztály képviselteti magát a gyerekektől kezdve az idős, veterán vitorlázókig, de a helyi Yacht Club zászlósai is beugranak néha egy-egy futamra.

 

Miért ezt a típust válaasztották?

Az ötlet atyjai a már említett Daniel Burns és barátja, Mikey Whitford, akik nemrégiben szerették volna felfedezni a kisméretű távirányítós vitorlázás világát. Eredetileg egy másik modellen gondolkodtak, végül azonban a kínai gyártmányú DragonForce nyerte el a tetszésüket ár/érték aránya miatt. A távirányítós vitorlás ára 200 dollár (nagyjából 56 ezer forint) körül mozog, a távirányító pedig 35 dollárért (körülbelül 10 ezer forint) szerezhető be. Burns szerint a készülékeknek sem a tárolása, sem a szállítása nem okoz különösebb gondot. „Néhány tag a vitorlás szekrényében tartja a sajátját” – jegyezte meg az alapító.

 

Máshol is népszerűek a DragonForce flották

Burns sosem gondolta volna, hogy a DragonForce flotta valaha ennyire népszerűvé válik majd, de a kedvező árat és egyszerűen kezelhető designt elnézve az érdeklődők száma nem is olyan meglepő. Az Egyesült Államokban máshol is alakultak hasonló DragonForce flották, de Chicago messze túlszárnyalja ezeket létszámával.


hajó sport verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.