A vitorlázás az egyik legjobb dolog a világon, próbáld ki te is Magyarországon akár!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Egy felejthetetlen élmény – A vitorlázás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy felejthetetlen élmény – A vitorlázás


2015/04/27
KBE

Hogy miért jó a vitorlázás? Tudni szeretnéd, mire számíthatsz? A vitorlázás egy olyan felejthetetlen élmény és élvezet, amelyet bárki korosztálytól függetlenül élvezhet, ha él a lehetőséggel. Ebben szeretnék neked útmutatást adni.

Minden, amit tudni érdemes a vitorlázásról

 

Mit kell tenni, ha vitorlázni szeretnél


Sokan úgy gondolják, ha vitorlázni szeretnének, elég elméletben megtanulni a szakkifejezéseket, bújni az e témával kapcsolatos könyveket, illetve egyéb más szakirodalmakat, és meg is van az elegendő felkészültségük a gyakorlatban történő alkalmazáshoz. Ez a vitorlázás esetében nem biztos, hogy ilyen egyszerű.
Természetesen jó, ha valaki tisztában van az elméletével és az alapjaival, de a vitorlázást illetően igaznak bizonyul a mondás, miszerint gyakorlat teszi a mestert.

 

Hasznos információk a vitorlázásról

 

Fontos tudnivalók a vitorlázással kapcsolatban


Ha igazán jók szeretnénk lenni, akár versenyezni szeretnénk, akár hobbi szinten űzni ezt a sportágat, sok gyakorlásra van szükség. Olyan tapasztalatokat szerezhetünk a valóságban, ami nem biztos, hogy le van írva az ezzel kapcsolatos szakirodalmakban. Aki viszont mégis úgy érzi, hogy kellő késztetést érez a valóságban megszerezhető tapasztalatok elsajátításához, remek gyakorlati oktatásokban részesülhet az ország bármely részén.

 

 


Olyan alapvető dolgokat tanulhatunk meg, mint a hajó vezetése, a vitorla beállítása, a hátszélvitorla kezelése, a vízben érvényes betartandó szabályokat és a vízből való mentés technikáját.


Habár maga a vitorlázás nem tartozik a kis költségű vízi sportok kategóriájába, az élmények, amiket szerezhetsz, mindenképpen kárpótolnak majd. Maga a hajó bérlése sem olcsó, de még mindig olcsóbb, mintha megvennénk.


Nem számít, mennyi idős vagy, akár egészen fiatalon is elkezdheted a tanulást, és egész életedben folytathatod, hisz egyáltalán nem megerőltető sport. Olyan élmény és olyan kikapcsolódási lehetőség, amiről ha egyszer kipróbáltad, már nem igazán akarsz lemondani.

Minden, amit tudni érdemes a vitorlázásról

 

Magyarországi vitorlázási lehetőségek


Ha a Magyarországi vitorlázásra gondolunk, szinte biztos, hogy a Balaton fog elsőnek eszünkbe jutni. Emellett lehetőségünk van egyéb más helyeken is gyakorolni az országon belül. Ilyen például a Fertő-tó, a Velencei-tó, illetve a Tisza.


Vitorlázás külföldön


A Magyarországi lehetőségek mellett, ha elég gyakorlatot szereztünk, akár külföldön, a tengereken is kipróbálhatjuk újonnan szerzett tudásunkat és tapasztalatainkat. A horvátországi Adriai-tenger tökéletes úti cél lehet, ha a tengeri vitorlázást szeretnénk kipróbálni, ami egy teljesen más élmény. Tavasztól őszig szinte bármikor lehet élvezni a táj és az éghajlat adta lehetőségeket, ahol rengeteg kikötő és sziget áll rendelkezésünkre.

 

Szavakban nehéz lenne leírni az érzést, milyen is siklani a vízen. Szabadon, messze a parttól, szelve a hullámokat. Ezt csak úgy lehet megérteni, ha kipróbálod. Nagy kihívás és küzdelem, de mindenképpen megéri!
 


hajó sport tenger,óceán versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.