notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A vitorlázás az egyik legjobb dolog a világon, próbáld ki te is Magyarországon akár!

hirdetes

Egy felejthetetlen élmény – A vitorlázás

KBE
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogy miért jó a vitorlázás? Tudni szeretnéd, mire számíthatsz? A vitorlázás egy olyan felejthetetlen élmény és élvezet, amelyet bárki korosztálytól függetlenül élvezhet, ha él a lehetőséggel. Ebben szeretnék neked útmutatást adni.

Minden, amit tudni érdemes a vitorlázásról

 

Mit kell tenni, ha vitorlázni szeretnél


Sokan úgy gondolják, ha vitorlázni szeretnének, elég elméletben megtanulni a szakkifejezéseket, bújni az e témával kapcsolatos könyveket, illetve egyéb más szakirodalmakat, és meg is van az elegendő felkészültségük a gyakorlatban történő alkalmazáshoz. Ez a vitorlázás esetében nem biztos, hogy ilyen egyszerű.
Természetesen jó, ha valaki tisztában van az elméletével és az alapjaival, de a vitorlázást illetően igaznak bizonyul a mondás, miszerint gyakorlat teszi a mestert.

 

Hasznos információk a vitorlázásról

 

Fontos tudnivalók a vitorlázással kapcsolatban


Ha igazán jók szeretnénk lenni, akár versenyezni szeretnénk, akár hobbi szinten űzni ezt a sportágat, sok gyakorlásra van szükség. Olyan tapasztalatokat szerezhetünk a valóságban, ami nem biztos, hogy le van írva az ezzel kapcsolatos szakirodalmakban. Aki viszont mégis úgy érzi, hogy kellő késztetést érez a valóságban megszerezhető tapasztalatok elsajátításához, remek gyakorlati oktatásokban részesülhet az ország bármely részén.

hirdetes

 

 


Olyan alapvető dolgokat tanulhatunk meg, mint a hajó vezetése, a vitorla beállítása, a hátszélvitorla kezelése, a vízben érvényes betartandó szabályokat és a vízből való mentés technikáját.


Habár maga a vitorlázás nem tartozik a kis költségű vízi sportok kategóriájába, az élmények, amiket szerezhetsz, mindenképpen kárpótolnak majd. Maga a hajó bérlése sem olcsó, de még mindig olcsóbb, mintha megvennénk.


Nem számít, mennyi idős vagy, akár egészen fiatalon is elkezdheted a tanulást, és egész életedben folytathatod, hisz egyáltalán nem megerőltető sport. Olyan élmény és olyan kikapcsolódási lehetőség, amiről ha egyszer kipróbáltad, már nem igazán akarsz lemondani.

Minden, amit tudni érdemes a vitorlázásról

 

Magyarországi vitorlázási lehetőségek


Ha a Magyarországi vitorlázásra gondolunk, szinte biztos, hogy a Balaton fog elsőnek eszünkbe jutni. Emellett lehetőségünk van egyéb más helyeken is gyakorolni az országon belül. Ilyen például a Fertő-tó, a Velencei-tó, illetve a Tisza.

hirdetes


Vitorlázás külföldön


A Magyarországi lehetőségek mellett, ha elég gyakorlatot szereztünk, akár külföldön, a tengereken is kipróbálhatjuk újonnan szerzett tudásunkat és tapasztalatainkat. A horvátországi Adriai-tenger tökéletes úti cél lehet, ha a tengeri vitorlázást szeretnénk kipróbálni, ami egy teljesen más élmény. Tavasztól őszig szinte bármikor lehet élvezni a táj és az éghajlat adta lehetőségeket, ahol rengeteg kikötő és sziget áll rendelkezésünkre.

 

Szavakban nehéz lenne leírni az érzést, milyen is siklani a vízen. Szabadon, messze a parttól, szelve a hullámokat. Ezt csak úgy lehet megérteni, ha kipróbálod. Nagy kihívás és küzdelem, de mindenképpen megéri!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.7

hajó sport tenger,óceán verseny