Ma van a Vízbefulladás Megelőzésének világnapja: Olvassátok el a vízmentők felhívását!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Fontos felhívást tettek közzé a Vízimentők a Vízbefulladás Megelőzésének világnapja alkalmából!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fontos felhívást tettek közzé a Vízimentők a Vízbefulladás Megelőzésének világnapja alkalmából!


2023/07/25

Ma van a vízbefulladás megelőzésének világnapja, ebből az apropóból a Vízimentők gyűjtöttek össze nekünk nagyon fontos tudnivalókat. Legalább az évnek ezt a napját szenteljék arra, hogy 5 perc alatt végigolvassák a tanácsaikat, amik nagyon hasznosak akkor is ha a Balcsira indulnak, vagy a tengerpartra, esetlege egy kis vitorlás kalandra.

Vízbefulladás Megelőzésének világnapja strandolási szabályok

Miért ma van a vízbefulladás megelőzésének világnapja?

Az ENSZ közgyűlés 2 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy július 25-ét a Vízbefulladás Megelőzésének Napjává nyilvánítja, hiszen ez az egyik vezető halálok a 1-24 éves korosztályban globálisan. Bár ennek a világnapnak a fontosságára a periféria országaiban történő vízbefulladások nagy száma hívta fel a figyelmet, mi a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is fontosnak tartjuk ezt a napot. Rendszeresen vagyunk szemtanúi olyan tragédiáknak, amelyek odafigyeléssel, tudatossággal elkerülhetőek lettek volna, és mi is fontosnak tartjuk azokat a célokat, amelyeket az ENSZ kihirdetett ezzel kapcsolatban. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány nagyon fontos dolgot, amik tudatában sok tragikus balesetet lehetne megelőzni. Amennyiben elolvassa Ön is, kérjük tegye meg, hogy cikkünket másokkal is megosztja, akár nyilvános Facebook profilján egy poszt formájában, akár privát üzenetben ismerőseivel. 

 

Ezek a legalapvetőbb dolgok, amiket feltétlenül gondoljanak át, mielőtt vízbe/vízre mennek:

  • Muszáj bemennem a mélyvízbe ahhoz, hogy jól érezzem magam?
  • Tényleg nem lehet várni azzal a sörrel addig, amíg elmegyek a strandról?
  • Biztos nem lehet egy órát a parton pihenni a lángos és a 3 gombóc fagyi után?
  • Nem tudjuk elég hangosan mondani: GYERMEKET NEM HAGYUNK FELÜGYELET NÉLKÜL sem a vízben, sem a parton.
  • Valóban olyan nehéz figyelni arra, hogy mindig be kell mosakodni, mielőtt a partról/a SUP-ról a vízbe megyünk/ugrunk? 
  • Ugye, hogy mentőmellényben is nagyon jó evezni, vitorlázni? 
  • A mobiltelefonomnak van vízálló tokja? Vagy tudok kölcsönkérni valakitől, mielőtt SUP-ozni megyek?
  • Mennyire mély a víz, ahova ugrani készülök? Nincs a víz alatt valami, ami sérülést okozhat?

 

A fentiekben csupán néhány praktikus tanácsot gyűjtöttünk össze az elmúlt évek, hónapok, napok tapasztalataiból kiindulva, azonban hivatalos honlapunkon egy jóval részletesebb leírást is találhatnak IDE kattintva!
Tévedés azt hinni, hogy csak a kisgyerekek vannak veszélyben, felnőtt fejjel is lehet butaságokat csinálni. Arról nem is beszélve, hogy felnőttként kutya kötelességünk felelősséget vállalni, felkészülten a strandokra érkezni, szükség esetén segítséget nyújtani! Az alábbi ábrán a legfontosabb fürdőzési szabályokat gyűjtöttük össze! Kérjük, figyelmesen olvassák el, és osszák meg másokkal is, hogy elkerüljük a tragédiákat! 
Vízimentők tanácsai: biztonságos fürdőzés szabályai


Balaton érdekesség hír utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dekk

A dekk jelentése fedélzet.

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.

8mOD

8mOD vitorlás hajó bemutatása A 8m OD egy 8 méter hosszú, könnyű, siklótestű...

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.