A világ legkelendőbb kempingautóját balatoni változatban is kiadták!

hirdetes

A Volkswagen a Balatonról nevezett el egy autót! Íme a VW California Balaton!

CsA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Volkswagené a világ egyik legsikeresebb kempingautója, amely harminc éve jelent meg először a piacon. Ez a csodaautó a Volkswagen California nevet viselni, amelyet 1988 óta gyárt a német autógyártó. Az idén jubiláló koncepcióból magyar változatot is készítettek, amelyet a „magyar tengerről”, a Balatonról neveztek el. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyeket a kempingautóról tudni érdemes.

VW California

A Volkswagen California kempingautó története

VW California T3

A legelső koncepciót a Vestfalia nevű cég készítette el 1951-ben, amelynek gyártását 1988-ban vette át a Volkswagen, így megalkotva az első modellt, a T3-at. Az Esseni Lakóautó Szalonon tették közszemlére az első kempingautójukat, amely az akkori Transporter átalakításával készült el. A széria olyan sikeresnek bizonyult, hogy már az első évben ötezer darabot értékesítettek belőle.

 

California T3

 

VW California T4

A T3-as modellt 1991-ben váltotta fel a T4, amelyet egészen 2003-ig gyártottak. A hátsómeghajtású boxermotort elsőkerékmeghajtású motorra cserélték és a belső teret teljesen átalakították. Az átalakítással nagyobb teret kaptak, így már négy ágy is elfért az autóban. Kettő a tetőn és kettő a nappali részen, amelynek eléréséhez a hátsó üléseket le kellett hajtani. 2003-ig közel 40 ezer darabot értékesítettek a T4-es modellből, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett.

hirdetes

 

California T4

VW California

VW California T5

A California T5-ös modellt 2005 és 2015 között forgalmazták. A T5-ből két változatot adtak ki Beach és Comfortline néven. A Comfortline olyan, mint egy igazi otthon csak mozgó kivitelben. Több szekrény, tárolórekesz, hűtő, főzőlap és sarokülő is megtalálható benne. Az asztal kihajtható és kombinálható az első elforgatható ülésekkel, hogy négy ember is kényelmesen elférhessen. A tolóajtóban kempingasztalt rejtettek el, amely a kempingszékekkel kültéren is kitűnően használható. A bútorok már nem MDF-ből készültek, hanem alumíniumból és fafurnérból.

 

California T5

 

VW California T6

A legújabb California modellt, a T6-ot 2015-ben mutatták be, melyet különféle vezetéssegítő rendszerekkel szereltek fel, hogy minden sofőr a legmodernebb eszközökkel róhassa az utakat. 2017-ben több, mint 15 ezer darabot adtak el a kisbuszból, amellyel saját értékesítési rekordjukat is megdöntötték.

hirdetes

 

California T6

 

Magyar elnevezésű Volkswagen

VW California Balaton

A méltán híres modellcsalád gyártója a magyar vásárlókra is gondolt. Megjelent a Volkswagen California T6 Balaton Edition változat, amely hazánk legnépszerűbb taváról kapta a nevét. A kempingautóban 7 ülés kapott helyett 3 soros elrendezésben, amelyek közül az első két sor üléseit össze lehet forgatni. Továbbá felszerelték kempingasztallal és kempingszékekkel, amelyeket kültéren az elősátor alatt is kifejezetten jól lehet használni. Természetesen a modell alapja a jól megszokott, látványos Camper tető. A kempingezés szerelmesei hazánkban a kempingautót körülbelül 18 millió forintért tudják megvásárolni júniustól.

 

VW California Balaton

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Kiülés

Erős szélben a jollék megdőlnek és mivel nincs tőkesúlyuk, nekünk kell stabilizálni. Ezt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.9

autó Balaton érdekességek