notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo High Tech Regatta 2017

hirdetes

Volvo High Tech Regatta - A csúcskategóriás vitorlásverseny

GA
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarországon rohamosan nő a magas technikai felszereltségű, rendkívül gyors vitorlások száma. Ugyanakkor ezeknek a hajóknak nem csak idehaza, de Európában sincs elég speciális versenyzési lehetőségük. Azonban a hagyományos versenyeken pont ezeket a hajókat lehet csupán pár percig látni, mivel a nagy sebességük miatt azonnal eltűnnek a nézők szeme elől.

volvo high tech regatta

 

 

Mivel az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club a Balaton jelenleg két legmodernebb kikötője, adott a lehetőség és a helyszín is ahhoz, hogy a legkorszerűbb kikötők adjanak helyszínt a legkorszerűbb hajók versenyének. A verseny időpontját a Magyar Vitorlás Szövetség beiktatta a versenynaptárjába. 

 

Helyszín: az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club

A versenynek helyszínt adó két kikötő építése a 2016-ban fejeződött be. Alsóörsönön egy 12 szobás szálloda és az Alsóörs Marina Hotelben működő étterem minőségi alapanyagok felhasználásával, fúziós megoldásokkal készült ételkülönlegességekkel várja a vendégeket. A Balaton új ízeit Segal Viktor, a magyar gasztrovilág egyik meghatározó alakja álmodta meg. Az étteremből tökéletes rálátás nyílik a kikötőre. Balatonfenyvesen a 18 szobás szállodán és az alsóörsivel azonos színvonalú éttermen túl bowlinggal, biliárddal, darts-al felszerelt játékterem, egy 60 fős konferencia-, csapatépítő-és rendezvényhelyszín, valamint egy kerékpár központ várja a látogatókat. Mindkét kikötő „e” kikötőként működik, azaz egyaránt alkalmashagyományos és az elektromos hajtású vízi és szárazföldi járművek fogadására, kiszolgálására. A kikötők új szintre emelték a balatoni vitorlázást. Egész évben fogadják a hajósokat, és minden látogatót, aki érdeklődik a vitorlázás iránt.

hirdetes

 

A Volvo High Tech Regattáról:

 

hirdetes

A versenyt két naposra tervezik. A két nap 3 etapot tartalmaz.

Az első etap egy pályaverseny. A látvány és a technikai tudások kiélezett összecsapása érdekében az alsóörsi kikötő előtt kijelölt pályán kell a versenyzőknek több kört megtenni. Ez kihívás a versenyzőknek és élmény a nézőknek, médiának, mivel a versenyt végig szemmel tudják követni.

 

A második etap egy túraverseny - gyorsasági száguldás Alsóörsről Fenyvesre.

 

A harmadik etap az elsőhöz hasonlóan egy pályaverseny , ahol a rendkívül gyors hajóknak egy, a fenyvesi kikötő előtt kijelölt pályán kell teljesíteni. A versennyel hagyományt kívánnak teremteni a vitorlázás azon szegmensének, akik bár a legkorszerűbb technikát képviselik a vitorlás sportban, még sincs elég „szereplési lehetőségük” a hagyományos vitorlások túlnyomó többsége miatt.

 

volvo high tech regatta

Fifty-fifty – A Kékszalag Erste World Nagydíj 2. helyezettje

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél Tovább

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.9

verseny