Volvo High Tech Regatta 2017

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo High Tech Regatta - A csúcskategóriás vitorlásverseny

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo High Tech Regatta - A csúcskategóriás vitorlásverseny


2017/07/07
GA

Magyarországon rohamosan nő a magas technikai felszereltségű, rendkívül gyors vitorlások száma. Ugyanakkor ezeknek a hajóknak nem csak idehaza, de Európában sincs elég speciális versenyzési lehetőségük. Azonban a hagyományos versenyeken pont ezeket a hajókat lehet csupán pár percig látni, mivel a nagy sebességük miatt azonnal eltűnnek a nézők szeme elől.

volvo high tech regatta

Mivel az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club a Balaton jelenleg két legmodernebb kikötője, adott a lehetőség és a helyszín is ahhoz, hogy a legkorszerűbb kikötők adjanak helyszínt a legkorszerűbb hajók versenyének. A verseny időpontját a Magyar Vitorlás Szövetség beiktatta a versenynaptárjába. 

 

Helyszín: az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club

A versenynek helyszínt adó két kikötő építése a 2016-ban fejeződött be. Alsóörsönön egy 12 szobás szálloda és az Alsóörs Marina Hotelben működő étterem minőségi alapanyagok felhasználásával, fúziós megoldásokkal készült ételkülönlegességekkel várja a vendégeket. A Balaton új ízeit Segal Viktor, a magyar gasztrovilág egyik meghatározó alakja álmodta meg. Az étteremből tökéletes rálátás nyílik a kikötőre. Balatonfenyvesen a 18 szobás szállodán és az alsóörsivel azonos színvonalú éttermen túl bowlinggal, biliárddal, darts-al felszerelt játékterem, egy 60 fős konferencia-, csapatépítő-és rendezvényhelyszín, valamint egy kerékpár központ várja a látogatókat. Mindkét kikötő „e” kikötőként működik, azaz egyaránt alkalmashagyományos és az elektromos hajtású vízi és szárazföldi járművek fogadására, kiszolgálására. A kikötők új szintre emelték a balatoni vitorlázást. Egész évben fogadják a hajósokat, és minden látogatót, aki érdeklődik a vitorlázás iránt.

 

A Volvo High Tech Regattáról:

 

A versenyt két naposra tervezik. A két nap 3 etapot tartalmaz.

Az első etap egy pályaverseny. A látvány és a technikai tudások kiélezett összecsapása érdekében az alsóörsi kikötő előtt kijelölt pályán kell a versenyzőknek több kört megtenni. Ez kihívás a versenyzőknek és élmény a nézőknek, médiának, mivel a versenyt végig szemmel tudják követni.

 

A második etap egy túraverseny - gyorsasági száguldás Alsóörsről Fenyvesre.

 

A harmadik etap az elsőhöz hasonlóan egy pályaverseny , ahol a rendkívül gyors hajóknak egy, a fenyvesi kikötő előtt kijelölt pályán kell teljesíteni. A versennyel hagyományt kívánnak teremteni a vitorlázás azon szegmensének, akik bár a legkorszerűbb technikát képviselik a vitorlás sportban, még sincs elég „szereplési lehetőségük” a hagyományos vitorlások túlnyomó többsége miatt.

 

 


verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Kettlebell

 kettlebell

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.

Szervezett biciklitúra a Balatonon

szervezett biciklitúra Balaton
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.