Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások, volvo ocean race beszámoló, események

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások


2012/02/24

Február 19-én elrajtolt a VOLVO Ocean Race újabb futama, az 5220 tengeri mérföldes Sanya-Auckland óceáni szakasz. Elrajtolt, majd 43,2 mérföldes túra után vissza is tért, mivel a Dél-kínai-tengeren uralkodó időjárás miatt a szervezők jobbnak látták visszahívni a hajókat. Valóban, a gyakran nyolcméteres hullámok és az erős szembeszél igencsak megnehezítették a versenyzők dolgát!

Volvo Ocean Race 2011-2012

A PUMA-t még a balszerencse sem kerülte el – a Team Telefonica előtt álltak a befejező szakasz elején, mikor betaláltak egy szélcsendes lyukba, ahonnan nem tudtak kiszabadulni, így kénytelenek voltak végignézni, ahogy az egész mezőny szépen kikerüli őket.


Ennek a rövid „kényszerfutamnak” az eredménye nem került be a pontozásba, viszont rögzítették a befutási sorrendet és időkülönbségeket, és a másnapi rajtnál azokat figyelembe véve indították el egymás után a hajókat.

 


Sanya-Auckland szakasz 2. rajt


Február 20. Az előző nap élményeiből kiindulva mindenki kissé aggodalmasan indult neki a szakasznak. Milyen lesz vajon az időjárás? Nem lett túl kedvező. A sziget takarásában még gyenge szélben vitorlázhattak, de aztán újra erős szélben, ötméteres hullámok közt találták magukat. Egyik csapat tagjai sem érezték igazán jól magukat. A sokat próbált vitorlázók közül is többen tengeribetegséggel küzdöttek, találó hasonlattal rodeobikához hasonlították a menetet.  Az elején sok volt a helycsere, a Team Sanya szűk félóra alatt az utolsóról az első helyre állt, azután a Camper a negyedikről az elsőre. Kb. nyolc óra múlva a Team Sanya már ismét ötödik.
A PUMA, amely az elején vezetett egy időre stabilan kiállt az utolsó helyre.
A Groupama végre egy időre az élre állt.Az egységes észak felé fordulás után jó ideig szinte azonos sebességgel ment mindenki. Jól látható, hogy egyenletes szélben „lóversenyben” a Telefonica-nak semmi sebességelőnye sincs. Az északi oldalon lévők belátták, hogy ott nekik nem terem babér. A délre igazítást mindkét csapat, a Telefonica és a PUMA is megszenvedte. A PUMA nagyon lemaradt, de délebbre állt, ami egy kicsit fizetett, ezért visszajött a sírból.
 A Luzon-szoros nagy vízválasztó volt. A PUMA északról kikerült két hajót, a Telefonica egy pillanatra az élre állt, de a markánsan északra húzó Groupama és Camper hamarosan nagy előnyre tett szert.  A fáziskéséssel északra húzó PUMA és Telefonica határozottan visszaesett az utolsó két helyre. Végül a délre tartó Team Sanya és Abu Dhabi átvették a két első helyet.


Minden esetre 4 nap és 700 mérföld kínlódás után kissé nyugodtabb körülmények közt haladnak a hajók a Csendes-óceánon, kis ideig még hátszelük is volt. A taktikusoknak persze tovább fő a fejük – merre menjenek? A Camper navigátora Oxley úgy fogalmazott, hogy „nem tűnik reálisnak” az északi-Japán irány, de úgy látszik, mégis ez a leggyorsabb módja annak, hogy Új-Zélandra érjenek.

 Ezek után a PUMA szorult helyzetében keletnek fordult, ami jelenleg nagyon vesztett pozíciónak tűnik, a többiektől hatalmas távolságra vitorláznak, néha még a térképen sem látszik a hajó.


Eddig igazán változatos és izgalmas a versenynek ezen szakasza! Kíváncsian várjuk a folytatást!Oberkersch Orsolya
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

Fux

A fux az orrkabin neve.

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.