notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások, volvo ocean race beszámoló, események

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race 2011-12 aktualitások


2012/02/24

Február 19-én elrajtolt a VOLVO Ocean Race újabb futama, az 5220 tengeri mérföldes Sanya-Auckland óceáni szakasz. Elrajtolt, majd 43,2 mérföldes túra után vissza is tért, mivel a Dél-kínai-tengeren uralkodó időjárás miatt a szervezők jobbnak látták visszahívni a hajókat. Valóban, a gyakran nyolcméteres hullámok és az erős szembeszél igencsak megnehezítették a versenyzők dolgát!

Volvo Ocean Race 2011-2012

A PUMA-t még a balszerencse sem kerülte el – a Team Telefonica előtt álltak a befejező szakasz elején, mikor betaláltak egy szélcsendes lyukba, ahonnan nem tudtak kiszabadulni, így kénytelenek voltak végignézni, ahogy az egész mezőny szépen kikerüli őket.


Ennek a rövid „kényszerfutamnak” az eredménye nem került be a pontozásba, viszont rögzítették a befutási sorrendet és időkülönbségeket, és a másnapi rajtnál azokat figyelembe véve indították el egymás után a hajókat.

 


Sanya-Auckland szakasz 2. rajt


Február 20. Az előző nap élményeiből kiindulva mindenki kissé aggodalmasan indult neki a szakasznak. Milyen lesz vajon az időjárás? Nem lett túl kedvező. A sziget takarásában még gyenge szélben vitorlázhattak, de aztán újra erős szélben, ötméteres hullámok közt találták magukat. Egyik csapat tagjai sem érezték igazán jól magukat. A sokat próbált vitorlázók közül is többen tengeribetegséggel küzdöttek, találó hasonlattal rodeobikához hasonlították a menetet.  Az elején sok volt a helycsere, a Team Sanya szűk félóra alatt az utolsóról az első helyre állt, azután a Camper a negyedikről az elsőre. Kb. nyolc óra múlva a Team Sanya már ismét ötödik.
A PUMA, amely az elején vezetett egy időre stabilan kiállt az utolsó helyre.
A Groupama végre egy időre az élre állt.Az egységes észak felé fordulás után jó ideig szinte azonos sebességgel ment mindenki. Jól látható, hogy egyenletes szélben „lóversenyben” a Telefonica-nak semmi sebességelőnye sincs. Az északi oldalon lévők belátták, hogy ott nekik nem terem babér. A délre igazítást mindkét csapat, a Telefonica és a PUMA is megszenvedte. A PUMA nagyon lemaradt, de délebbre állt, ami egy kicsit fizetett, ezért visszajött a sírból.
 A Luzon-szoros nagy vízválasztó volt. A PUMA északról kikerült két hajót, a Telefonica egy pillanatra az élre állt, de a markánsan északra húzó Groupama és Camper hamarosan nagy előnyre tett szert.  A fáziskéséssel északra húzó PUMA és Telefonica határozottan visszaesett az utolsó két helyre. Végül a délre tartó Team Sanya és Abu Dhabi átvették a két első helyet.


Minden esetre 4 nap és 700 mérföld kínlódás után kissé nyugodtabb körülmények közt haladnak a hajók a Csendes-óceánon, kis ideig még hátszelük is volt. A taktikusoknak persze tovább fő a fejük – merre menjenek? A Camper navigátora Oxley úgy fogalmazott, hogy „nem tűnik reálisnak” az északi-Japán irány, de úgy látszik, mégis ez a leggyorsabb módja annak, hogy Új-Zélandra érjenek.

 Ezek után a PUMA szorult helyzetében keletnek fordult, ami jelenleg nagyon vesztett pozíciónak tűnik, a többiektől hatalmas távolságra vitorláznak, néha még a térképen sem látszik a hajó.


Eddig igazán változatos és izgalmas a versenynek ezen szakasza! Kíváncsian várjuk a folytatást!Oberkersch Orsolya
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!