notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway


2010/03/10
t

Galway a 2008-2009-es VOR alatt sikeres megállóhelynek bizonyult, a verseny 2011-2012-es kiadása során pedig a befutó kikötő szerepét fogja betölteni.

 

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway a befutó

Galway sok rivális várost utasított maga mögé, amikor kihírdették, hogy nem csak a befutó kikötő szerepét tölti majd be, hanem a záró, díjkiosztó ceremóniát is ott rendezik meg.

A 2008-2009-es Volvo Ocean Race alatt Galway a transzatlanti szakasz befutója volt, amely Bostonból indult. Ez alkalommal a mezőny Lorientből (FRA) fog indulni, hogy meghódítsák az Emerald szigeteket.

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galwayről Knut FrostadKnut Frostad a Volvo Ocean Race elnöke elmondta, Európába túljelentkezés van a kikötő városok címéért és külön örül, hogy Írország újra részt vesz a versenyben.

"Nagyon büszke vagyok, hogy bejelenthettük Írország részvételét, Galway egy fantasztikus város és tökéletes helyszín a verseny zárásához. Már volt szerencsénk megtapasztalni Írország lelkesedését a verseny iránt és egy olyan országban fog véget érni, ahol az emberek tudják, hogyan kell ünnepelni."

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway gazdasági hatásai

A kihírdetés sajtókonferenciáján Brian Cowen ír Miniszterelnök elmondta: "A 2009-es galway-i megálló maradandó élményt nyújtott a vitorlázóknak, a város támogaja a csapatokat, szervezőket és a médiát, akiket a legmelegebb ír fogadtatás várja. A verseny nagy előnyöket biztosít a városnak, Nyugat-Írországnak és az országnak is természetesen. A hajók érkezése óriási látványosság és megközelítőleg 55 millió Euro hasznot hoz a regionális gazdaságnak, ez több, mint az egyharmada a teljes összegnek. A gazdasági és turisztikai fontossága a volvo Ocean Race-nek tehát igen nagy, ezért is örülünk, hogy partjainknál köszönthetjük a mezőnyt és minden támogatásról biztosíthatom a versenyt."

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway - óriási nézőközönség

A 2009 májusi galway-i megálló azegyik legsikeresebb volt a 2009-2009-es VOR során. 30.000 néző gyűlt össze, amikor a hajók megérkeztek a kikötőbe, ez megadta az alaphangulatát a Galwayben eltöltött napoknak.

Több, mint 650,000 látogató fordult meg a városban a megálló egy hete alatt. A legtöbben egy nap, 62,000-en, az in-port race alatt gyűltek össze.

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is.

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!