Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway


2010/03/10
t

Galway a 2008-2009-es VOR alatt sikeres megállóhelynek bizonyult, a verseny 2011-2012-es kiadása során pedig a befutó kikötő szerepét fogja betölteni.

 

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway a befutó

Galway sok rivális várost utasított maga mögé, amikor kihírdették, hogy nem csak a befutó kikötő szerepét tölti majd be, hanem a záró, díjkiosztó ceremóniát is ott rendezik meg.

A 2008-2009-es Volvo Ocean Race alatt Galway a transzatlanti szakasz befutója volt, amely Bostonból indult. Ez alkalommal a mezőny Lorientből (FRA) fog indulni, hogy meghódítsák az Emerald szigeteket.

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galwayről Knut Frostad

Knut Frostad a Volvo Ocean Race elnöke elmondta, Európába túljelentkezés van a kikötő városok címéért és külön örül, hogy Írország újra részt vesz a versenyben.

"Nagyon büszke vagyok, hogy bejelenthettük Írország részvételét, Galway egy fantasztikus város és tökéletes helyszín a verseny zárásához. Már volt szerencsénk megtapasztalni Írország lelkesedését a verseny iránt és egy olyan országban fog véget érni, ahol az emberek tudják, hogyan kell ünnepelni."

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway gazdasági hatásai

A kihírdetés sajtókonferenciáján Brian Cowen ír Miniszterelnök elmondta: "A 2009-es galway-i megálló maradandó élményt nyújtott a vitorlázóknak, a város támogaja a csapatokat, szervezőket és a médiát, akiket a legmelegebb ír fogadtatás várja. A verseny nagy előnyöket biztosít a városnak, Nyugat-Írországnak és az országnak is természetesen. A hajók érkezése óriási látványosság és megközelítőleg 55 millió Euro hasznot hoz a regionális gazdaságnak, ez több, mint az egyharmada a teljes összegnek. A gazdasági és turisztikai fontossága a volvo Ocean Race-nek tehát igen nagy, ezért is örülünk, hogy partjainknál köszönthetjük a mezőnyt és minden támogatásról biztosíthatom a versenyt."

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway - óriási nézőközönség

A 2009 májusi galway-i megálló azegyik legsikeresebb volt a 2009-2009-es VOR során. 30.000 néző gyűlt össze, amikor a hajók megérkeztek a kikötőbe, ez megadta az alaphangulatát a Galwayben eltöltött napoknak.

Több, mint 650,000 látogató fordult meg a városban a megálló egy hete alatt. A legtöbben egy nap, 62,000-en, az in-port race alatt gyűltek össze.

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Volvo Ocean Race verseny

  Volvo Ocean Race történelem A Volvo Ocean Race (korábbi nevén Whitbread...

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.