notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

t
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Galway a 2008-2009-es VOR alatt sikeres megállóhelynek bizonyult, a verseny 2011-2012-es kiadása során pedig a befutó kikötő szerepét fogja betölteni.

 

Volvo Ocean Race 2011-12 Galway

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway a befutó

Galway sok rivális várost utasított maga mögé, amikor kihírdették, hogy nem csak a befutó kikötő szerepét tölti majd be, hanem a záró, díjkiosztó ceremóniát is ott rendezik meg.

A 2008-2009-es Volvo Ocean Race alatt Galway a transzatlanti szakasz befutója volt, amely Bostonból indult. Ez alkalommal a mezőny Lorientből (FRA) fog indulni, hogy meghódítsák az Emerald szigeteket.

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galwayről Knut Frostad

Knut Frostad a Volvo Ocean Race elnöke elmondta, Európába túljelentkezés van a kikötő városok címéért és külön örül, hogy Írország újra részt vesz a versenyben.

"Nagyon büszke vagyok, hogy bejelenthettük Írország részvételét, Galway egy fantasztikus város és tökéletes helyszín a verseny zárásához. Már volt szerencsénk megtapasztalni Írország lelkesedését a verseny iránt és egy olyan országban fog véget érni, ahol az emberek tudják, hogyan kell ünnepelni."

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway gazdasági hatásai

A kihírdetés sajtókonferenciáján Brian Cowen ír Miniszterelnök elmondta: "A 2009-es galway-i megálló maradandó élményt nyújtott a vitorlázóknak, a város támogaja a csapatokat, szervezőket és a médiát, akiket a legmelegebb ír fogadtatás várja. A verseny nagy előnyöket biztosít a városnak, Nyugat-Írországnak és az országnak is természetesen. A hajók érkezése óriási látványosság és megközelítőleg 55 millió Euro hasznot hoz a regionális gazdaságnak, ez több, mint az egyharmada a teljes összegnek. A gazdasági és turisztikai fontossága a volvo Ocean Race-nek tehát igen nagy, ezért is örülünk, hogy partjainknál köszönthetjük a mezőnyt és minden támogatásról biztosíthatom a versenyt."

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011-2012 Galway - óriási nézőközönség

A 2009 májusi galway-i megálló azegyik legsikeresebb volt a 2009-2009-es VOR során. 30.000 néző gyűlt össze, amikor a hajók megérkeztek a kikötőbe, ez megadta az alaphangulatát a Galwayben eltöltött napoknak.

Több, mint 650,000 látogató fordult meg a városban a megálló egy hete alatt. A legtöbben egy nap, 62,000-en, az in-port race alatt gyűltek össze.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Babaszauna

A babaszauna pozitív hatásai A szauna pozitív hatásairól sokat hallani, azok egyértelműen... Tovább

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0