notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race vitorlás verseny 2008-2009 5. futam

hirdetes

Az Ericsson 4 nyerte az ötödik futam első pontjait, amivel tovább növelte előnyét az összetett ranglistán

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Torben Grael és csapata nyerte meg az első pontokat a Volvo Ocean Race ötödik futama során, amivel az Ericsson 4 sikeresen tovább növelte az összetett előnyét.
 

Volvo Ocean Race vitorlás verseny 2008-2009 5. futam

Volvo Ocean Race 2008-2009 5. futam

Torben Grael és csapata nyerte meg az első pontokat a Volvo Ocean Race ötödik futama során, amivel az Ericsson 4 sikeresen tovább növelte az összetett előnyét.

Az Ericsson 4 összesen 4 pontot szerzett, amint áthaladt az első pontozásos kapun. Az Ericsson 3 nem sokkal lemaradva követte őket, a hajó csupán fél órás lemaradással érte el az első részcélt. A skandináv legénység ezek után egy bátor döntéssel, a flottából egyedüliként észak-kelet felé fordult. Magnus Olsson (SWE) kapitány teljes hittel bízik a fiatal navigátor, Aksel Magdahl (NOR) tanácsában, aki szerint ez a legjobb taktikai megoldás a Horn-fok elérésig. A Magdahl által hozott merész döntés felborzolta a kedélyeket az összes versenytárs körében.

„Ez a taktikai kérdés nálunk is folyamatosan felmerült, azonban mi félretettük, és inkább a pontokért hajtottunk” - nyilatkozta az Ericsson 4 navigátora, Jules Salter (GBR). „Minden időjárási előrejelzési modell különböző értéket mutat, de most úgy néz ki, hogy az Ericsson 3 tényleg jól döntött, és ők lesznek a leggyorsabbak a Horn-fokig tartó szakaszon.”

 

Harmadik a vitorlás versenyben a Puma

Bár a PUMA csapat jól küzdött, csak harmadikként haladtak át a vonalon, 10 perccel lemaradva a skandináv legénység mögött. A Telefónica Blue negyedikként, a Green Dragon pedig ötödikként ért a pontozásos kapuhoz, 1 órával lemaradva a PUMA mögött.

hirdetes

A PUMA kapitánya, Ken Read (USA) csalódott volt az eredmény miatt. „Sajnálatos, de nem sokkal a vége előtt az Ericsson 4 csapat 5 mérfölddel hagyott le bennünket, ráadásul az Ericsson 3 is sikeresen elment mellettünk, 2 mérföldet ránk verve. Az időjárás egyszerűen borzalmas volt, nagyon erős, 25-30 csomós szélvihar kapott el bennünket, ráadásul a legrosszabb szögből érte a hajót.” - nyilatkozta Read.

A flottából négy hajó tehát jelenleg dél felé kerül, egyre beljebb hajózva a Déli-óceán vizeire. A csapatot most a PUMA vezeti, akit egy kis lemaradással az Ericsson 4 követ. A Telefónica Blue és a Green Dragon pedig lemaradva, egymástól csupán 2 tengeri mérföldnyi távolságban hajózik.

Bouwe Bekking (NED), a Telefónica Blue kapitánya elégedett volt a csapat teljesítményével, hogy sikerült lehagyni a Green Dragon-t a kapu előtt. „Ezzel az eredménnyel sikerült egy kicsit kiegyenlíteni az összesített pontozást, amire korábban nem is számítottam. De ez is csak azt mutatja, hogy a pontok sokszor kis dolgokon is múlhatnak. Az elkövetkező dél-óceáni szakasz meghatározó lesz a siker szempontjából. Amennyiben az északi vizeken hajózó Ericsson 3 nyeri ezt a futamot, akkor ők történelmet írnak, mivel idáig csak délről közelítő csapatok tudtak itt nyerni.”

hirdetes

 

Ötödik futam, 19. nap, Volvo Ocean Race helyezések (hajónév/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) DTF 6,978nm
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +9
Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) +46
Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) +56
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +58

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS

 

Volvo Ocean Race összesített eredmények (Ötödik futam, első pontozásos kapu)

1. Ericsson 4  53 pont
2. Telefónica Blue  44.5 pont
3. PUMA   44 pont
4. Green Dragon 32 pont
5. Ericsson 3  31.5 pont
6. Telefónica Black 21 pont
7. Delta Lloyd  12 pont
8. Team Russia 10.5 pont
 

 

Forrás: sailing.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén... Tovább

Trepni

Trepni: padlódeszka   Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 138

Átlagos értékelés: 5.0