notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba


2008/11/02

A Volvo Ocean Race résztvevői szombaton már a Táblás-hegység mellett hajóztak, egyre közeledve Fokváros felé. A vezető Ericsson 4 november 2-án, vasárnap reggel, egy igen kimerült legénységgel érkezett meg a kikötőbe, ezzel befejezve a verseny 1. szakaszát.

Volvo Ocean Race első befutójának győztese

Az Alicante városából induló, eddig megtett 6500 tengeri mérföldet a flotta egy kiváló, 22 napos teljesítménnyel fejezte be. Ez alatt az idő alatt több jelentős esemény is történt: világrekord született, illetve sajnálatos módon sérülés is előfordult. Ez utóbbi során egy tengerésznek egészségügyi okok miatt el kellett hagynia a versenyt, a következő szakasz során azonban ő is csatlakozhat már a többiekhez.
A flotta Fokvárosban körülbelül két hétig marad, ez alatt az idő alatt regenerálódnak, hogy újult erővel indulhassanak neki a november 15-én induló, második szakasznak.

  

 Volvo Ocean Race-Fokváros

 

 Ericsson 4 az első befutó


Az Alicante – Fokváros közötti első szakasz Torben Grael és nemzetközi csapatának kedvezett, akik méltán büszkék az Ericsson 4 első helyezésére. A csapat november 2-án reggel 05:54 órakor szelte át a célvonalat a fokvárosi kikötőben.


A kora reggeli enyhe szellő miatt az utolsó néhány száz métert a csapat hosszabb idő alatt tette meg, mint amire számítottak, ez azonban az eredményen már nem változtatott. Az első helyezés mellett a csapat méltán lehet még büszke a 24 órás távolsági rekordjukra is, amely egy igen komoly nemzetközi elismerést jelent számukra.


A szakaszgyőzelem így az Ericsson 4 számára 8 pontot hozott, amely hozzáadódik az összesített eredményhez.


Összesített eredmény az első szakasz után:

1. Ericsson 4 14,0 pont
2. Telefonica Blue  6,0 pont
3. Telefonica Black 6,0 pont
4. Puma Ocean Racing 6,0 pont
5. Green Dragon Team 6,0 pont
6. Delta Lloyd 6,0 pont
7. Ericsson 3  6,0 pont
8. Team Russia 6,0 pont

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jobbcsapás

Egy vitorláshajó jobb csapáson halad, amikor a szelet jobb oldala felől kapva baumjával a bal...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!