VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VOLVO OCEAN RACE- Beérkezés Fokvárosba


2008/11/02

A Volvo Ocean Race résztvevői szombaton már a Táblás-hegység mellett hajóztak, egyre közeledve Fokváros felé. A vezető Ericsson 4 november 2-án, vasárnap reggel, egy igen kimerült legénységgel érkezett meg a kikötőbe, ezzel befejezve a verseny 1. szakaszát.

Volvo Ocean Race első befutójának győztese

Az Alicante városából induló, eddig megtett 6500 tengeri mérföldet a flotta egy kiváló, 22 napos teljesítménnyel fejezte be. Ez alatt az idő alatt több jelentős esemény is történt: világrekord született, illetve sajnálatos módon sérülés is előfordult. Ez utóbbi során egy tengerésznek egészségügyi okok miatt el kellett hagynia a versenyt, a következő szakasz során azonban ő is csatlakozhat már a többiekhez.
A flotta Fokvárosban körülbelül két hétig marad, ez alatt az idő alatt regenerálódnak, hogy újult erővel indulhassanak neki a november 15-én induló, második szakasznak.

  

 Volvo Ocean Race-Fokváros

 

 Ericsson 4 az első befutó


Az Alicante – Fokváros közötti első szakasz Torben Grael és nemzetközi csapatának kedvezett, akik méltán büszkék az Ericsson 4 első helyezésére. A csapat november 2-án reggel 05:54 órakor szelte át a célvonalat a fokvárosi kikötőben.


A kora reggeli enyhe szellő miatt az utolsó néhány száz métert a csapat hosszabb idő alatt tette meg, mint amire számítottak, ez azonban az eredményen már nem változtatott. Az első helyezés mellett a csapat méltán lehet még büszke a 24 órás távolsági rekordjukra is, amely egy igen komoly nemzetközi elismerést jelent számukra.


A szakaszgyőzelem így az Ericsson 4 számára 8 pontot hozott, amely hozzáadódik az összesített eredményhez.


Összesített eredmény az első szakasz után:

1. Ericsson 4 14,0 pont
2. Telefonica Blue  6,0 pont
3. Telefonica Black 6,0 pont
4. Puma Ocean Racing 6,0 pont
5. Green Dragon Team 6,0 pont
6. Delta Lloyd 6,0 pont
7. Ericsson 3  6,0 pont
8. Team Russia 6,0 pont

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...

Pay'r Egon

Pay'r Egon Jr. életrajz Pay'r Egon születési hely és idő 1988.10.06.,...

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.