notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Franciaország újra vendégül látja a Volvo Ocean Race-t. Tegnap hivatalosan bejelentették Lorient (ÉNY Franciaország) városát, mint az utolsó előtti megálló helyet a 2011-12-es Volvo Ocean Race ideje alatt. La Rochelle-hez hasonlóan (1997-98, 2001-02) Lorient is két versenyen fog szerepelni, a Volvo Ocean Race 2014-15-ös kiadásán is kikötőváros lesz.

 

Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

Volvo Ocean Race 2011-12 - Lorient

Lorient bejelentését Alicante, mint induló kikötő, Fokváros és Lisszabon előzte meg. A Portugál fővárosból, Lisszabonból fognak indulni a versenyzők Lorientbe, ami megközelítőleg 700 tengeri mérföldet jelent majd számukra.

"Nagyon örülünk, hogy ilyen erős francia támogatása van a versenynek," mondta Knut Frostad, a Volvo Ocean Race elnöke."Régóta tervezzük, hogy újra lázba hozzuk a franciákat a versennyel kapcsolatosan és most nagy örömünkre szolgál, hogy Lorient megálló hely lett két egymást követő versenyen is."

Volvo Ocean Race Franciaország Groupama 3 Franck Cammas

hirdetes

Franciaországból eddig 21 csapat és 289 vitorlázó indult a versenyen. Az 1993-94-es Volvo Ocean Race-n La Poste harmadik lett, Lionel Pean a L'Esprit d'Equipe-el nyert 1985-86-ban.

"Az elmúlt 10 évben Lorient tengeralattjáró bázisát átalakították és nemzetközi színvonalú vitorlázó paradicsomot varázsoltak belőle. Egy olyan üzleti központot sikerült létre hozniuk, amely nagymértékben támogatja a vitorlás sportot és olyan maxi trimaránok épültek itt, mint a Banque Populaire V vagy a Groupama 3, amely most a Jules Verne Trophyn küzd, hogy megdöntse a földkerülés rekordját. A város kikötőjében létezik egy offshore vitorlázó központ is, amely 50 csapattal és Franciaország legjobb skippereivel rendelkezik,"nyilatkozta Norbert Metairie, Lorient polgármestere és a Cap l'Orient Council elnöke.

hirdetes

A Franck Cammas által kormányzott Groupama egység is indulni fog a következő két Volvo Ocean Race-n.

Lorient személyes ügy

Hogy miért éppen Lorient? Frostad elmondása szerint a város vezetésének minden szintje és a város lakói is nagyon támogatják a versenyt."Személyes ügyemnek éreztem, hogy a versenyben újra részt vegyen Franciaország.

A következő megállóhelyet hamarosan kihírdetik.


 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 4.7