Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient


2010/03/04

Franciaország újra vendégül látja a Volvo Ocean Race-t. Tegnap hivatalosan bejelentették Lorient (ÉNY Franciaország) városát, mint az utolsó előtti megálló helyet a 2011-12-es Volvo Ocean Race ideje alatt. La Rochelle-hez hasonlóan (1997-98, 2001-02) Lorient is két versenyen fog szerepelni, a Volvo Ocean Race 2014-15-ös kiadásán is kikötőváros lesz.

 

Volvo Ocean Race 2011-12 Lorient

Volvo Ocean Race 2011-12 - Lorient

Lorient bejelentését Alicante, mint induló kikötő, Fokváros és Lisszabon előzte meg. A Portugál fővárosból, Lisszabonból fognak indulni a versenyzők Lorientbe, ami megközelítőleg 700 tengeri mérföldet jelent majd számukra.

"Nagyon örülünk, hogy ilyen erős francia támogatása van a versenynek," mondta Knut Frostad, a Volvo Ocean Race elnöke."Régóta tervezzük, hogy újra lázba hozzuk a franciákat a versennyel kapcsolatosan és most nagy örömünkre szolgál, hogy Lorient megálló hely lett két egymást követő versenyen is."

Volvo Ocean Race Franciaország Groupama 3 Franck Cammas

Franciaországból eddig 21 csapat és 289 vitorlázó indult a versenyen. Az 1993-94-es Volvo Ocean Race-n La Poste harmadik lett, Lionel Pean a L'Esprit d'Equipe-el nyert 1985-86-ban.

"Az elmúlt 10 évben Lorient tengeralattjáró bázisát átalakították és nemzetközi színvonalú vitorlázó paradicsomot varázsoltak belőle. Egy olyan üzleti központot sikerült létre hozniuk, amely nagymértékben támogatja a vitorlás sportot és olyan maxi trimaránok épültek itt, mint a Banque Populaire V vagy a Groupama 3, amely most a Jules Verne Trophyn küzd, hogy megdöntse a földkerülés rekordját. A város kikötőjében létezik egy offshore vitorlázó központ is, amely 50 csapattal és Franciaország legjobb skippereivel rendelkezik,"nyilatkozta Norbert Metairie, Lorient polgármestere és a Cap l'Orient Council elnöke.

A Franck Cammas által kormányzott Groupama egység is indulni fog a következő két Volvo Ocean Race-n.

Lorient személyes ügy

Hogy miért éppen Lorient? Frostad elmondása szerint a város vezetésének minden szintje és a város lakói is nagyon támogatják a versenyt."Személyes ügyemnek éreztem, hogy a versenyben újra részt vegyen Franciaország.

A következő megállóhelyet hamarosan kihírdetik.


 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ketch vitorlás

            ...

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások...

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már...

Veret

Veretnek hívjuk a hajó fémből készült alkatrészeit.

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.