Volvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakasz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakasz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakasz


2009/06/25

Forrás: sailing.org

A Volvo Ocean Race versenyzői túl vannak az utolsó In-Port Race-n és ma délben vágtak neki az utolsó, 400 tengeri mérföldnyi szakasznak, amely a szentpétervári célba vezet.

Volvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakasz


Volvo Ocean Race - Stockholm In-Port Race

Egy siralmas kilencedik szakasz után Bouwe Bekking és a Telefonica Blue csapata visszanyerte régi formáját és a nagy rivális Puma előtt megszerezte a győzelmet. A Telefonica Black lett a harmadik.

A mezőny sziklákkal és szigetekkel tarkított környezetben versenyzett stabil 9-14 csomós szélben, óriási nézőközönség volt kiváncsi a Volvo Open 70-es hajók küzdelmére.

A hazai vizeken hajózó Ericsson csapat is szépen szerepelt, az Ericsson 4 gyakorlatilag megnyerte a 2008-2009-es Volvo Ocean Race-t. Testvérhajója, az Ericsson 3 jelenleg a negyedik.

Ez volt az utolsó In-Port Race a 2008-2009-es Volvo OCean Race alatt.

Stockholm In-Port Race 1. futam:

1. PUMA
2. Ericsson 3
3. Telefónica Blue
4. Ericsson 4
5. Telefónica Black
6. Green Dragon
7. Delta Lloyd

Stockholm In-Port Race 2. futam:

1. Telefónica Blue
2. Telefónica Black
3. PUMA
4. Ericsson 4
5. Delta Lloyd
6. Ericsson 3
7. Green Dragon

 

Volvo Ocean Race - Irány a cél!

A Volvo Ocean Race mezőnye ma délben rajtolt Stockholmból és hétvégére várják Szentpétervárra a befutóra. 400 tengeri mérföld van hátra az összesen 37 000 mérföldnyi Föld kerülő versenyből.

A stockholmban adott sajtótájékoztatón a csapatok elmondták, úgy érzik, mint amikor közeleg az iskola vége és nemsokára itt a vakáció.

Az időjárás előrejelzés ígéretes. 8-10 csomós észak-keleti szelet jósoltak,de elképzelhető, hogy a szél gyengülni fog. Hosszú 400 mérföld lehet.

Az eredménylista valószínüleg nem fog változni, az Ericsson 4 megnyerte a 2008-2009-es Volvo Ocean Race-t.  Torben Grael az Ericsson 4 kormányosa elmondta, nagyon nehéz verseny volt, de mindannyian igazi versenyző típusok a hajón, fontos számukra a győzelem és köszönetet mondott szponzoraiknak is, nélkülük nem lehettek volna eredményesek.


Volvo Ocean Race

1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 110.5 pont
2. PUMA, skipper Ken READ (USA), 98.5 pont
3. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 92.0 pont
4. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 73.5 pont
5. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 64.0 pont
6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 50.0 pont
7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 39.5 pont
8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 pont

 

 

Volvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszVolvo Ocean Race - Ma délben rajtolt az utolsó, tizedik szakaszKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Munkapad

A munkapad egy sín, melyre a nagyvitorla alsó behúzócsigáját szerelik (=leitvágni).

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.