notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race 2017-2018 vitorlásverseny

hirdetes

A világ leghosszabb vitorlásversenye - a Volvo Ocean Race 2017-2018

Sz.N.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Véglegesítve van a 2017/2018-as VOLVO Óceáni Vitorlásverseny pályája - más néven az Óceáni Maraton. A közel 45.000 tengeri mérföldnyi verseny, hivatalos nevén a Volvo Ocean Race 2017-2018 lesz a valaha volt leghosszabb vitorlásverseny.

 

Volvo Ocean Race 2017-2018

 

Kemény, intenzív, és majd' háromszor olyan hosszú, mint az előző kiadás volt, a Volvo Ocean Race 2017-18 lesz a leghosszabb távolság a verseny történetében, azaz:
- mintegy 45.000 tengeri mérföld (1 tengeri mérföld = 1,852 km), vagyis majdnem 90.000 km,
- átkelés 4 óceánon,
- 5 kontinens,
- és 11 nagyváros érintésével.


A 43 éves múltra visszatekintő világverseny, amit Óceáni Maratonnak is szoktak hívni, Alicante (Spanyolország) városából indul, majd egy bolygónkat átölelő kerülővel, veszedelmes óceáni vizeken keresztül egészen Hágáig vezet az út. A sportág legjobbjai vesznek részt ezen a mindent elsöprő, és izgalmakban gazdag versenyen.

Volvo Ocean Race 2017-2018

Alicante után Liszabon, a portugál főváros következik, majd a tengeri flotta dél felé Cape Town irányába teszi a hajó orrát, ahonnan Dél-Afrikát elhagyva pár hetes Dél-Óceáni kaland következhet. Majd Ausztráliát keleti oldalról megkerülve észak felé haladhatnak tovább, Hongkong városát megcélozva.  

 

Miután Hongkongot elhagyják, egy romantikusnak mondható mellékút következik a mesés Guangzhou városába, ahonnan folytatódik az Óceáni Maraton Auckland (Új-Zéland) felé. A flotta itt visszatér a jéghideg, szeles és viharos Déli Óceánra, és ennek második szakaszának végeként elérik az egész út leghíresebb és legrettegettebb pontját, a dél-amerikai Horn-fokot. Onnan aztán az Atlanti-óceánon vezet az út egy dél-brazil városba, Itajaí-ba.

hirdetes

 

 


 

Volvo Ocean Race 2017-2018

A hajók aztán ismét az északi féltekén haladnak tovább, majd az USA keleti partján fekvő Newport városába futnak be. Áthajózva az Atlanti Óceánon a brit partokat érintve a hajósok megérkeznek Cardiff (Wales) városába. Ezután az utolsó előtti állomás következhet, mégpedig Göteborg (Svédország). A 2017-18-as futam célja pedig - a nagy finálé - Hágában (Hollandia) lesz.


Fontos megjegyezni, hogy amíg a verseny távja sokkal hosszabb lesz, mint eddig valaha, addig a keretidő 1 hónappal megrövidül.

hirdetes

 

"Több akció, több sebesség, több kemény mérföld és több fogadó helyszín, de rövidebb időintervallum - végre a verseny filozófiája a helyes irányba terelődött, és így az Óceáni Maraton jóval közelebb került az eredeti elgondoláshoz, és közelebb került a gyökereihez. Mindeközben javítja és erősíti a verseny piaci értékét és kiválóan vonzza az üzleti szponzorokat" - mondta Mark Turner, aki jelenleg a Volvo Ocean Race vezérigazgatója, és hozzátette, hogy természetesen ő maga is óriási izgalommal várja a nagy kalandot.

 

Volvo Ocean Race 2017-2018

Richard Mason, operatív igazgató így nyilatkozott a versenyről: "Ebben a futamban 2,4 millió látogatóra számítunk és több, mint 70.000 vállalati vendégre a befogadó helyszíneken. Határozottan sokkal több érdekességet, izgalmat kínálunk most, kimagaslóan több élménnyel és tapasztalattal, mind a résztvevők, a rajongók, mind a vendégek és a partnerek számára.


Mason, aki maga is ötszörös Volvo Ocean Race hajós, kissé csalódottan elismerte: "Nagy volt a kísértés a visszatérésre, miután megláttam ezt az új és csodálatos útvonalat, de Turner megtiltotta nekem!"


"Természetesen, a biztonság a legfontosabb!" - mondta Phil Lawrence, versenyigazgató. "State-of-the-art nyomkövető rendszerek és műholdas kommunikáció áll majd a versenyzők rendelkezésére. Emellett mindennemű hozzáférést biztosítanak útvonal-információkról, így a hajósok mindig egy lépéssel a veszély előtt tudhatják majd magukat. Az anyatermészet tud meglepetéseket produkálni, vagyis a veszély miatti izgalom még így is jelen lesz a világ leghosszabb vitorlás versenyén."

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek sport tenger,óceán utazás verseny