Volvo Ocean Race 2017-2018 vitorlásverseny

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ leghosszabb vitorlásversenye - a Volvo Ocean Race 2017-2018

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ leghosszabb vitorlásversenye - a Volvo Ocean Race 2017-2018


2017/06/29

Véglegesítve van a 2017/2018-as VOLVO Óceáni Vitorlásverseny pályája - más néven az Óceáni Maraton. A közel 45.000 tengeri mérföldnyi verseny, hivatalos nevén a Volvo Ocean Race 2017-2018 lesz a valaha volt leghosszabb vitorlásverseny.

 

Volvo Ocean Race 2017-2018

4 óceánon át tart a vitorlásverseny

Kemény, intenzív, és majd' háromszor olyan hosszú, mint az előző kiadás volt, a Volvo Ocean Race 2017-18 lesz a leghosszabb távolság a verseny történetében, azaz:
- mintegy 45.000 tengeri mérföld (1 tengeri mérföld = 1,852 km), vagyis majdnem 90.000 km,
- átkelés 4 óceánon,
- 5 kontinens,
- és 11 nagyváros érintésével.

 

Valóságos óceáni maraton a Volvo Ocean Race

A 43 éves múltra visszatekintő világverseny, amit Óceáni Maratonnak is szoktak hívni, Alicante (Spanyolország) városából indul, majd egy bolygónkat átölelő kerülővel, veszedelmes óceáni vizeken keresztül egészen Hágáig vezet az út. A sportág legjobbjai vesznek részt ezen a mindent elsöprő, és izgalmakban gazdag versenyen.

Alicante után Liszabon, a portugál főváros következik, majd a tengeri flotta dél felé Cape Town irányába teszi a hajó orrát, ahonnan Dél-Afrikát elhagyva pár hetes Dél-Óceáni kaland következhet. Majd Ausztráliát keleti oldalról megkerülve észak felé haladhatnak tovább, Hongkong városát megcélozva.  

 

A Volvo Ocean Race menete

Miután Hongkongot elhagyják, egy romantikusnak mondható mellékút következik a mesés Guangzhou városába, ahonnan folytatódik az Óceáni Maraton Auckland (Új-Zéland) felé. A flotta itt visszatér a jéghideg, szeles és viharos Déli Óceánra, és ennek második szakaszának végeként elérik az egész út leghíresebb és legrettegettebb pontját, a dél-amerikai Horn-fokot. Onnan aztán az Atlanti-óceánon vezet az út egy dél-brazil városba, Itajaí-ba.

 

Kontinenseken kelnek át a vitorlásversenyen

A hajók aztán ismét az északi féltekén haladnak tovább, majd az USA keleti partján fekvő Newport városába futnak be. Áthajózva az Atlanti Óceánon a brit partokat érintve a hajósok megérkeznek Cardiff (Wales) városába. Ezután az utolsó előtti állomás következhet, mégpedig Göteborg (Svédország). A 2017-18-as futam célja pedig - a nagy finálé - Hágában (Hollandia) lesz.

 

Hosszabb az út, de az idő mégis rövidebb


Fontos megjegyezni, hogy amíg a verseny távja sokkal hosszabb lesz, mint eddig valaha, addig a keretidő 1 hónappal megrövidül.

 

"Több akció, több sebesség, több kemény mérföld és több fogadó helyszín, de rövidebb időintervallum - végre a verseny filozófiája a helyes irányba terelődött, és így az Óceáni Maraton jóval közelebb került az eredeti elgondoláshoz, és közelebb került a gyökereihez. Mindeközben javítja és erősíti a verseny piaci értékét és kiválóan vonzza az üzleti szponzorokat" - mondta Mark Turner, aki jelenleg a Volvo Ocean Race vezérigazgatója, és hozzátette, hogy természetesen ő maga is óriási izgalommal várja a nagy kalandot.

 

2,4 millió látogatóra számítanak

Richard Mason, operatív igazgató így nyilatkozott a versenyről: "Ebben a futamban 2,4 millió látogatóra számítunk és több, mint 70.000 vállalati vendégre a befogadó helyszíneken. Határozottan sokkal több érdekességet, izgalmat kínálunk most, kimagaslóan több élménnyel és tapasztalattal, mind a résztvevők, a rajongók, mind a vendégek és a partnerek számára.


Mason, aki maga is ötszörös Volvo Ocean Race hajós, kissé csalódottan elismerte: "Nagy volt a kísértés a visszatérésre, miután megláttam ezt az új és csodálatos útvonalat, de Turner megtiltotta nekem!"


"Természetesen, a biztonság a legfontosabb!" - mondta Phil Lawrence, versenyigazgató. "State-of-the-art nyomkövető rendszerek és műholdas kommunikáció áll majd a versenyzők rendelkezésére. Emellett mindennemű hozzáférést biztosítanak útvonal-információkról, így a hajósok mindig egy lépéssel a veszély előtt tudhatják majd magukat. Az anyatermészet tud meglepetéseket produkálni, vagyis a veszély miatti izgalom még így is jelen lesz a világ leghosszabb vitorlás versenyén."

 

 


sport utazás versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt.

Balatonalmádi - Hajóállomás BH Zrt. tudnivalók: A BH ZRt. kikötője közforgalmú, a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.