Az Ericsson 4 és a PUMA csapatok állhatnak dobogóra az Ericsson 3 mellett Volvo Ocean Race vitorlás vertseny 2008-2009

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az Ericsson 4 és a PUMA csapatok állhatnak dobogóra az Ericsson 3 mellett Volvo Ocean Race 2008-2009

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Ericsson 4 és a PUMA csapatok állhatnak dobogóra az Ericsson 3 mellett Volvo Ocean Race 2008-2009


2009/03/30

Forrás: sailing.org

Az Ericsson 3 nyomában a testvérhajó Ericsson 4 szerezte meg a második helyet a Volvo Ocean Race ötödik futama során, így tovább növelve összesített pontszámaikat a vezető pozícióban. A PUMA csapat a harmadik helyet szerezte meg nem sokkal az Ericsson 4 beérkezése után.

Vitorlás verseny: VOR

A Volvo Ocean race vitorlás verseny 5. futam, befutó

A 12.300 tengeri mérföld hosszú szakasz teljesítése után a Marina da Gloria öbölbe beérkező triót várhatóan az Ian Walker (GBR) által irányított Green Dragon követi majd.

Az Ericsson Racing Team az ötödik futam során igen jól szerepelt, az Ericsson 4 csütörtök este 22:57 órakor szelte át a célvonalat, aki így 63.5 pontra növelte összpontszámát, megtartva ezzel az összesített első pozíciót. A PUMA csapat ezzel szemben 10.5 ponttal van lemaradva az összesített sorrendben, de még így is a második helyet tudhatják magukénak.

40 nap, 17 óra, 57 perc és 44 másodperc tengeren töltött idő után a csapatok végre élvezhetik Rio gyönyörűségeit. „Erre a pillanatra vártunk egész héten, nagyszerű érzés itt lenni. A fogadtatás fantasztikus volt.” - nyilatkozta Torben Grael.

 

A VOR vitorlás verseny eseményei Fidzsi után

A mezőnyt az Ericsson 4 vezette a futam elején, egészen a Fidzsi-szigetekig. Grael ezután az Ericsson 3 és a Green Dragon csapatokkal együtt kelet felé fordult,  és az első pontozásos kapuig megtartotta első helyét. Az Ericsson 3 azonban ezután egy merész húzással észak felé vette az irányt, és ezzel a döntéssel sikeresen megszerezte a futamgyőzelmet. Az Ericsson 4 és a PUMA csapatok innentől kezdve már csak a második helyért harcolhattak egymással.

Az Ericsson 3 csapat teljesítményéről Grael a következőket nyilatkozta: „Nagyszerű húzás és egyben igen bölcs döntés volt a részükről ez a stratégia. Igen nagy előnyt sikerült így szerezniük, és bár volt pillanat, amikor közelebb kerültünk, igazi esélyünk már egyáltalán nem volt őket utolérni. A csapat már Taiwan partjai óta igen nagy erőbedobással, fantasztikusan küzdött.”

Ken Read (USA), a PUMA kapitánya nem sokkal az Ericsson 4 után hozta be a hajót Rio de Janeiro kikötőjébe. A csapat péntek reggel 04:27 órakor szelte át a célvonalat, ezzel megszerezve a harmadik helyet. Read és csapata így most 53 összesített ponttal büszkélkedhet, amely jelenleg az összesített második helyet jelenti nekik.

A PUMA csapat az ötödik futam alatt folyamatosan az első három helyek valamelyikét birtokolta, leszámítva azt a néhány átmeneti időszakot, amikor átmenetileg a negyedik helyen hajóztak. A csapat ezen felül három alkalommal vezető pozícióba is került. A 24. nap, március 9 után azonban tartósan a harmadik helyet tudhatták magukénak egészen a célvonalig.

 

Ötödik futam 42. nap, Volvo Ocean Race helyezések
 

(hajónév/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Ericsson 3 SWE  Magnus OLSSON (SWE)  CÉLBA ÉRT
Ericsson 4 SWE  Torben GRAEL (BRA)  CÉLBA ÉRT
PUMA Racing Team USA Ken READ (USA)   CÉLBA ÉRT
Green Dragon IRL/CHI Ian WALKER (GBR)   VERSENYBEN VAN
Telefónica Blue ESP  Bouwe BEKKING (NED)  DTF 331
Delta Lloyd IRL  Roberto BERMUDEZ (ESP)  DNS
Telefónica Black ESP  Fernando ECHAVARRI (ESP)  DNS
Team Russia RUS  Andreas HANAKAMP (AUT)  DNS
Ötödik futam, egyéni eredmények

1. Ericsson 3 8 pont
2. Ericsson 4 7 pont
3. PUMA 6 pont

 

Volvo Ocean Race összesített eredmények

1. Ericsson 4  Torben GRAEL (BRA) 63.5 pont (CÉLBA ÉRT)
2. PUMA  Ken READ (USA)  53 pont (CÉLBA ÉRT)
3. Telefónica Blue Bouwe BEKKING (NED) 46.5 pont (VERSENYBEN VAN)
4. Ericsson 3  Magnus OLSSON (SWE) 43.5 pont (CÉLBA ÉRT)
5. Green Dragon Ian WALKER (GBR)  34.5 pont (VERSENYBEN VAN)
6. Telefónica Black     21 pont (DNS)
7. Delta Lloyd      12 pont(DNS)
8. Team Russia     10.5 pont(DNS)

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex")

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.