notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ifjúsági Vitorlás Világbajnokság

hirdetes

VOLVO Youth Sailing ISAF Worlds 2010

E.B.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megkezdődtek a futamok a július 8-17. között, az ISAF szervezésében zajló Volvo Ifjúsági Vitorlás világbajnokságon, melyen 60 nemzet 344 versenyzője mérheti össze tudását öt hajóosztályban. Hazánkat Péch Fanni – Héjj Eszter páros képviseli 420-asban, míg laser radiálban Mátyás Viktor áll rajthoz az év egyik legrangosabb ifjúsági vitorlás viadalaként számon tartott eseményen.
 

VOLVO Youth Sailing ISAF Worlds 2010

Volvo Ifjúsági Világbajnokság

Az öt hajóosztályt felvonultató versenyen (420, 29er, RSX, laser radiál és Sirena SL16) külön értékeli a fiúk és lányok viadalát, valamint a résztvevők egyben a legjobb nemzetnek járó trófeáért is ringbe szállnak, melyet az előző évben a franciák vihettek haza, akik már 10 alkalommal hódították el a legeredményesebb országnak járó díjat, ugyanis a verseny fennállásának negyven éve során 62 érmet gyűjtöttek már össze.

A regatta az ifjúsági vitorlázás egyik legrangosabb és nívósabb eseménye, mely szinte egy ifjúsági olimpiához hasonlít, felkészítve a fiatalokat az ötkarikás játékok szellemiségére. Számos olimpiai érmes és győztes vitorlázó próbálgatta már szárnyait korábban ezen a versenyen, így a korábbi nyertesek nevének sorában fellelhetünk olyan jól csengő neveket, mint például a többszörös America’s Cup győztes, olimpiai bajnok Russel Coutts, vagy éppen Chris Dickson, Robert Scheidt, Ben Ainslie.

hirdetes

A verseny lebonyolítása

A kilenc napos rendezvényen három pályán zajlanak a futamok, melyeken a rendezőség által biztosított hajókkal indulhatnak a résztvevők, így az első két nap a hajók próbálgatásával, edzésekkel telt el. Az első hivatalos versenynap vasárnapra esett, melyen gyenge, 5-7 csomós ÉNY-i szélben szálltak vízre a versenyzők, s a tervezett három helyett csupán két futam került lebonyolításra a folyamatosan csökkenő szélerősség miatt.

Magyar színekben - Péch Fanni, Héjj Eszter

420-as leányaink, Péch Fanni és Héjj Eszter egy tizedik és egy tizenharmadik helyezésükkel a 10. helyen állnak a 28 hajót felsorakozató női 420-as mezőnyben, melynek élén Khairunnisa Mohd Afendy – Ameira Izla Zulkefli (MAS) kettős áll azonos ponttal a svájci Linda Fahrni – Maja Siegenthalter-rel. Mindkét egység öt pontot gyűjtött össze két futam után, míg a harmadik helyen 11 ponttal az az osztrák Lara Vadlau áll, aki Bathó Peti edzőpartnere Byte hajóosztályban, s aki alig pár napja aranyérmet szerzett az osztály Európa-bajnokságán. A fiúk versenyét a japán Yamaguchi-Isozak kettős vezeti két futamgyőzelemmel, míg Földesi Péter és Borsos Dániel a 18. helyen állomásozik egy 17. és egy 22. futameredménnyel.

hirdetes

Aktuális eredmények

Laser radiálban Héjj Viki a 46 fős mezőnyben 36. és 23. helyen ért célba, mellyel jelenleg a 34. helyet foglalja el, míg a fiúk versenyében Mátyás Viktor gyengébben kezdett, ő jelenleg a 47. helyről várja a folytatást, s reménykedik a neki kedvezőbb, erősebb széles időjárásban.


E.B.

Forrás: www.hunsail.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál... Tovább

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 184

Átlagos értékelés: 4.9