Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba


2009/05/10

Forrás: sailing.org

 A Volvo Ocean Race főhadiszállása Angliából Alicante-ba, Spanyolországba költözik.

Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

 Alicante: az új főhadiszállás

A mediterrán városból fog indulni a verseny és a befutó is ott lesz, a következő három versenyen.
A megállapodást a napokban írták alá Bostonban. A két szerződő fél a Volvo Ocean Race és Valencia regionális kormánya (ESP).
A Volvo Ocean Race 1998-tól Whiteley-ben, Hampshire-ben székelt. A költözést a jelenleg is zajló verseny vége után, júniusban kezdik meg Alicante-ba. Ez év végétől az új bázis ott lesz a következő három verseny alatt.

36 éves múlt

A megállapodás tartalmazza még egy verseny múzeum és egy interaktív kiállítás létre hozatalát, amely a verseny 36 éves történelmét hivatott bemutatni és ünnepelni. A megnyitót 2010-re tervezik.

Stabil bázis a csapatoknak

Továbbá az alicante-i kikötőt úgy alakítják ki, hogy a júniusi szentpétervári befutó után bármelyik csapat megszállhat vagy állomásozhat a kikötő területén. A megállapodás az új és a már meglévő csapatokra egyaránt vonatkozik.

Marad a Volvo

A Volvo Ocean Race mezőnye jelenleg Bostonban van. Hat szakaszon vannak már túl a 10-ből.
Múlt év októberében, a mostani verseny rajtja előtt megállapodtak a Volvo-val, hogy megmarad fő támogatónak. Az előző megállóhelyen, Rio de Janeiro-ban, Frostad megtartotta az első kerekasztal tárgyalást, ahol a következő versenyekre vonatkozó részleteket vitatták. A következő tárgyalást Bostonban tartják, ahol a versenyszabályokat fogják megbeszélni.

Egy kis történelem

A Volvo Ocean Race 1973-ban indult útjára, akkor még Whitbread Round the World Race néven futott a verseny. Az első regattán 17 csapat indult 7 nemzetet képviselve. A versenyt 4 évente rendezték meg, 1998-ban lett a Volvo a fő támogató, akkor nevezték át Volvo Ocean Race-re. A jelenlegi verseny a harmadik Volvo Ocean Race.  Júniusban ér véget, a befutót Szentpétervárra helyezték.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...

Dakron

A Dakron egy műanyag vitorla anyag.

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.