notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba


2009/05/10

Forrás: sailing.org

 A Volvo Ocean Race főhadiszállása Angliából Alicante-ba, Spanyolországba költözik.

Volvo Ocean Race – költözés Alicante-ba

 Alicante: az új főhadiszállás

A mediterrán városból fog indulni a verseny és a befutó is ott lesz, a következő három versenyen.
A megállapodást a napokban írták alá Bostonban. A két szerződő fél a Volvo Ocean Race és Valencia regionális kormánya (ESP).
A Volvo Ocean Race 1998-tól Whiteley-ben, Hampshire-ben székelt. A költözést a jelenleg is zajló verseny vége után, júniusban kezdik meg Alicante-ba. Ez év végétől az új bázis ott lesz a következő három verseny alatt.

36 éves múltA megállapodás tartalmazza még egy verseny múzeum és egy interaktív kiállítás létre hozatalát, amely a verseny 36 éves történelmét hivatott bemutatni és ünnepelni. A megnyitót 2010-re tervezik.

Stabil bázis a csapatoknak

Továbbá az alicante-i kikötőt úgy alakítják ki, hogy a júniusi szentpétervári befutó után bármelyik csapat megszállhat vagy állomásozhat a kikötő területén. A megállapodás az új és a már meglévő csapatokra egyaránt vonatkozik.

Marad a Volvo

A Volvo Ocean Race mezőnye jelenleg Bostonban van. Hat szakaszon vannak már túl a 10-ből.
Múlt év októberében, a mostani verseny rajtja előtt megállapodtak a Volvo-val, hogy megmarad fő támogatónak. Az előző megállóhelyen, Rio de Janeiro-ban, Frostad megtartotta az első kerekasztal tárgyalást, ahol a következő versenyekre vonatkozó részleteket vitatták. A következő tárgyalást Bostonban tartják, ahol a versenyszabályokat fogják megbeszélni.

Egy kis történelem

A Volvo Ocean Race 1973-ban indult útjára, akkor még Whitbread Round the World Race néven futott a verseny. Az első regattán 17 csapat indult 7 nemzetet képviselve. A versenyt 4 évente rendezték meg, 1998-ban lett a Volvo a fő támogató, akkor nevezték át Volvo Ocean Race-re. A jelenlegi verseny a harmadik Volvo Ocean Race.  Júniusban ér véget, a befutót Szentpétervárra helyezték.

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

karácsonyi céges vacsora

Karácsonyi céges vacsora a nosztalgikus hangulatú Dunyha Étteremben! Tartsa meg karácsonyi...

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!