Volvo Ocean Race - az Ericsson hajók az élen Bostonban a hatodik szakasz végén

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race- az Ericsson hajók végeztek az élen Bostonban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race- az Ericsson hajók végeztek az élen Bostonban


2009/04/30

Forrás: sailing.org

Az Ericsson Racing Team továbbra is uralja a Volvo Ocean Race-t, Torben Grael az Ericsson 4-el az első helyen, Magnus Olsson az Ericsson 3-al a második helyen végzett a hatodik szakasz végén Bostonban (USA).

Volvo Ocean Race - az Ericsson hajók az élen Bostonban a hatodik szakasz befutójában

A két Ericsson csapat az előző szakaszon, ami Qingdao-ból (CHI) indult és Rio-ban volt a befutó, azonos helyezést ért el az élen, de végül az Ericsson 3 lett az első.

Ericssonék az elsők

Az Ericsson 4 este 21.05-kor szelte át a célvonalat, 15 nap,10 óra,30 perc,54másodperc vitorlázás után.

Torben Grael (BRA,kormányos) elmondta: „Fantasztikus érzés volt! Nagyon hosszú szakaszon vagyunk túl. Folyamatosan nagyon szoros volt a verseny.”

„Azt hiszem nagyon fontos volt, hogy pár nappal ezelőtt irányt váltottunk. Azután nem volt sok választási lehetőség, tartani kellett a helyünket, ami nem volt egyszerű.”

„A cél felé közeledve úgy tűnt, hogy minden rendben, a szél nagyon gyenge volt, a tengeri szél küzdött a parti széllel. Nagyon nehéz volt, de sikerült helyt állnunk. Nem is mehetett volna jobban. Általában az amerikai versenyek szerencsét hoznak nekem, ez most sem volt máskép.”

Az angol navigátor Jules Salter hozzátette: „Kemény meló volt, talán az eddig legkeményebb, de nagy szerencsénk is volt, hogy nyerni tudtunk. Az emberek beszélnek stratégiáról, könyveket olvasnak a témáról, de azt hiszem ez most a szerencsén múlott. Ismerjük a hajónkat és a legénység jól teljesített. De egy pillanatig sem voltunk biztosak a győzelemben egész addig, amíg át nem haladtunk a célvonalon. Összesen fél órát aludtam az elmúlt napban. Az egész szakasz ilyen volt.”

Küzdelem a végsőkig

Izgalmas küzdelem játszódott le az utolsó métereken, végülis az Ericsson 3 szerezte meg a második helyet (21.17-kor futott be), mindössze 5 perccel mögötte ért be a Telefónica Blue (21.23). 4900 tengeri mérföldet tettek meg közel 16 nap alatt. Figyelemre méltó teljesítmény volt ez az Ericsson 3-tól, akiknek kormányosa Magnus Olsson (SWE) a hatodik napon sérülést szenvedett, amikor egy hullám a kormányálláshoz csapta.

„Természetesen nagyon boldogok vagyunk, mondta a kormányos, amikor kilépett a partra. „A hátam egész jól van, az elején nagyon fájt, de a legénységem nagyon sokat segített. A Telefónica Blue nagy veszélyt jelentett hátulról, de rajtuk tartottuk a szemünket. Minden hajónak megvan a maga baja, az Ericsson 4-nek elromlott a víz készítője. Most nem sikerült megverni őket, de talán legközelebb,” tette hozzá Olsson.

A megkönnyebbült Bouwe Bekking (NED) a következőket mondta a harmadik hely megszerzése után: „2 borzalmas nap után egész szépen összeszedtük magunkat. Sikerült megverni a Puma-t és majdnem elkaptuk az Ericsson 3-at. Nagyon jó verseny volt és jó újra itt lenni. Volt pár kemény pillanatunk, de a befejezés végül jól sült el.”

Hatodik szakasz befutó,Boston:

1. Ericsson 4: 8 pont
2. Ericsson 3: 7 pont
3. Telefónica Blue: 6 pont

Volvo Ocean Race – hatodik szakasz után:

1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA), 77.5 pont
2. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED), 64.5 pont
3. PUMA, Ken READ (USA), 59.0 pont
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE), 53.0 pont
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR), 42.0 pont
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP), 25.0 pont
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP), 18.0 pont
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő....

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.