Volvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand felé

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand felé

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand felé


2009/06/09

Forrás: sailing.org

2009. június 6.-án rajtolt a Volvo Ocean Race vitorlás verseny nyolcadik szakasza Galwayből (Írország). A hazai vizeken evező Green Dragon hagyta el elsőként a kikötőt Marstrand (Svédország) felé. Azóta a vezetést az Ericsson 4 vette át.

Volvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand felé

 Volvo Ocean Race - Rotterdam Gate Race

Az Ericsson 4 jól használt ki egy nagy szélfordulót, így az élre állt és elsőként érte el a rotterdami ellenőrző pontot. Rotterdam partjainál került megrendezésre a "Rotterdam Gate Race", ahol az Ericsson 4 testvérhajója, az Ericsson 3 futotta a leggyorsabb időt. A Gate Race egy rövid,két bójás pályából állt, amit kevesebb, mint fél mérföldre tűztek ki a parttól és 1,7 tengeri mérföld volt a táv. A Volvo Ocean Race mezőnyének két kört kellett megtennie, majd újra a tenger felé vették az irányt.

Volvo Ocean Race - az Ericsson 3 és a Telefónica Blue nem hozzák formájukat

Habár az Ericsson 3 futotta a leggyorsab kört (12 perc 40 másodperc), még mindig az utolsó helyen áll jelenleg, 37 tengeri mérfölddel lemaradva a mezőnytől. A legénység elmondása szerint eléggé el vannak keseredve,nehéz lesz behozni hátrányukat. Hasonló pillanatokat élhet át a Telefónica Blue, aki a napokban a hatodik hely környékén vitorlázik.

Volvo Ocean Race - Texel után irány Skandinávia

A Volvo Ocean Race mezőnye ezekben a napokban észak felé rohan. 25-30 csomós szélben vágtatnak a nyugatias szélben, hamarosan elérik Texel-t. Texel egy észak holland sziget, ahol a hajók Skandinávia felé veszik majd az irányt. A Green Dragon továbbra is a második helyen vitorlázik, míg a holland Delta LLoyd feljött két helyet és a negyedik helyen tanyázik. A becslések szerint a hét vége felé fognak Marstrandba érni.

 

Volvo Ocean Race - Eredménylista

1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 94.0 pont
2. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 81.0 pont
3. PUMA, skipper Ken READ (USA), 80.0 pont
4. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 62.5 pont
5. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 53.0 pont
6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 39.0 pont
7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 31.0 pont
8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 pont

 

 

 

 

 

 

Volvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléVolvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléVolvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléVolvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléVolvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléVolvo Ocean Race - Az Ericsson 4 vezet Marstrand feléKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.