Volvo Ocean Race - Itt a vége...

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Itt a vége...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Itt a vége...


2009/06/30

Forrás: sailing.org


2009. június 27.-én véget ért a 2008-2009-es Volvo Ocean Race vitorlás verseny. A mezőnyt a Telefónica Black vezette be a szentpétervári kikötőbe, ők nyerték az utolsó, tizedik szakaszt. A csapatnak ez volt az első szakasz győzelme.
A verseny 9 hónapig tartott, a csapatok 37 000 tengeri mérföldet tettek meg.

Szentpétervár, 2009. június 27.

Volvo Ocean Race - Itt a vége...

 

Volvo Ocean Race - A Telefónica Black nyerte az utolsó szakaszt

A Telefónica Black nehezen szerezte meg a győzelmet, a Puma Racing Team-el versengett a dobogó legfelső fokáért. A Puma sokáig vezetett Stockholmból, de végül alul maradt. A szentpétervári kikötőben meghosszabították a befutó előtti pályát, a hajóknak egy háromszög alakú pálya után kellett befutni. A befutó előtt sikerült megelőznie a Pumát és mindössze két hajóhosszal előtte szelte át a célt. Ezzel a Puma csapatának nem sikerült sorozatban két szakaszt nyernie, viszont az összesített eredménylistán megtartották második helyüket.

 

Volvo Ocean Race - Telefónica Blue a harmadik

 

A Telefónica Blue futott be harmadiknak és ezzel a végén is a harmadik helyet szerezték meg.

 

Volvo Ocean Race - Ericsson 3 a negyedik

 

Hasonló forgatókönyv játszódott le az Ericsson 3 csapatával, negyediknek értek be és az összesítésben is negyedikek lettek. Magnus Olsson kapitány elmondta, mindenki nagyon ki van merülve, de nagyon boldogok, hogy sikerült körül vitorlázniuk a Földet.

 

Volvo Ocean Race - A győztes Torben Grael és az Ericsson 4 csapata!

 

Ötödik helyen futott be Torben Grael és az Ericsson 4 csapata. Ez nem változtat azon, hogy ők a 2008-2009-es Volvo Ocean Race győztesei.
9 ponttal nyertek a második Puma Racing Team előtt. Torben Grael állandó csapattal versenyez régóta, ugyanazok az emberek kísérik el az offshore versenyekre, így reálisnak tartják győzelmüket.

 

Volvo Ocean Race - Ötödik a Green Dragon

 

A Green Dragon hatodik helyen futott be a Delta Lloyd előtt, ez az ötödik helyre volt elég az összesítésben.

 

Volvo Ocean Race - Delta Lloyd, az első generációs team

 

A Delta Lloyd az egyetlen egység, amely először vesz részt a Volvo Ocean Race vitorlás versenyen. Ennek tükrében szép teljesítmény, hogy végig versenyben maradtak és nem sokkal a Green Dragon mögött végeztek.

Volvo Ocean Race - Leg10 eredmények

1. Telefónica Black
2. PUMA
3. Telefónica Blue
4. Ericsson 3
5. Ericsson 4
6. Green Dragon
7. Delta Lloyd

VOLVO OCEAN RACE

1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 114.5 pont
2. PUMA, skipper Ken READ (USA), 105.5 pont
3. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 98.0 pont
4. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 78.5 pont
5. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 67.0 pont
6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 58.0 pont
7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 41.5 pont
8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 pont

 

Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Volvo Ocean Race - Itt a vége...Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi...

Melges 24

Melges 24 vitorlás hajó történet,bemutatás,leírás 1992-ben Buddy Melges megnyerte az...

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.