notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race - a Puma először nyert In-Port Race-t Galwayben

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race - a Puma először nyert In-Port Race-t

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - a Puma először nyert In-Port Race-t


2009/06/03

Forrás: sailing.org

 
A Puma nyerte Galwayben az In-Port Race-t. Két futamot rendeztek a Galway öbölben.

Galway, Írország

Volvo Ocean Race - a Puma először nyert In-Port Race-t

 Volvo Ocean Race vitorlás verseny - a Puma először nyert In-Port Race-t

Ez volt az első alkalom, hogy a Puma In-Port Race-t nyert a Volvo Ocean Race 2008-2009 vitorlás verseny alatt.

Ezzel közelebb került az abszolút második helyhez. A Telefónica Blue megtartotta abszolút második helyét, az Ericsson 4 előnye másfél pontot csökkent, de továbbra is ők vezetnek.

Volvo Ocean Race - Galway In-Port Race, első futamAz első futamban a Telefónica Blue dominált, az időjárás tökéletes volt, kék ég és stabil, erősődő szél. A hazai vizeken versenyző Green Dragon a zsűri hajónál rajtolt, a Delta Lloyd szorongatta őket. Az athéni olimpián arany érmet szerzett Iker Martinez (ESP) a Telefónica Blue-t hamar a pálya bal felére kormányozta, ahol már tiszta szélben vitorláztak és vezettek. Vezető pozíciójukat végig megtartották. A Telefónica Black az Amerika Kupás Pedro Campos-al a fedélzetén a második helyet szerezték meg. Így a két Telefónica hajó lett az első kettő.

A Puma jól teljesített és végül harmadik lett. Az Ericsson 4-től vette el a helyezést, amikor a szél drasztikusan leállt és átfordult. Egy nagy felhőcsoport húzott keresztül a pályán, elszívva a szelet. Ezzel jó nagy felfordulást okozott, a verseny rendezőknek többször át kellett rendezni a bójákat.

Az Ericsson 3,a Delta Lloyd és a Green Dragon problémákkal küzdött az első futam alatt és a szélforduló után csak kullogtak a vezető hajók mögött a befutóig.

Volvo Ocean Race - Galway In-Port Race, második futam

Rövid halasztás után elindították a második futamot és az idő kitisztult. A szél nyugatról frissült és 10 csomósra nőtt, így a pályt eszerint rakták ki, most jóval közelebb a parthoz.

A Delta Lloyd lee-ben rajtolt, ezzel vezette a mezőnyt. A Telefónica Black korai rajtos volt, vissza kellett térnie a rajtvonal alá és újra rajtolnia, de
hamar talpra állt. A Green Dragon a rajt után rögtön kifordult és a pálya jobb oldala felé vette az irányt.

A Puma Ken Read (USA) és csapata kiváló teljesítményének köszönhetően elsőként vette a kreuz bóját a Telefónica Blue és az Ericsson 4 előtt. Az élboly sorrendje nem változott az első hátszélben. Hátrébb, a Telefónica Black megelőzte a Delta Lloydot és a Green Dragont.

A második kreuzban a Telefónica Black szépen felzárkózott és a Telefónica Blue mögött haladt a pálya jobb oldalán. A Green Dragon szintén a jobb oldalt választotta, amely közel volt a strandhoz.

A második kreuz végén a Puma továbbra is vezetett és elsőként vette a bóját. A második helyért szoros volt a küzdelem az Ericsson 3 és a Telefónica hajók között, végül az Ericsson 3-nak sikerült lenyomnia a kék és a fekete hajót. A bójavétel után a sorrend: Puma, Ericsson 3, Telefónica Blue, Ericsson 4, Telefónica Black.

Az utolsó spinakkeres szakaszon nem sikerült a Puma győzelmét elvenni, megnyerték a második futamot. Ezzel a Galway In-Port Race-t is megnyerték. Az Ericsson 3 futott be a második helyen, a Telefónica Blue és a Telefónica Black előtt.

Volvo Ocean Race - Galway In-Port Race, a Puma a győztes

Összegezve, a Galway In-Port Race csapatmunka volt, ahol a Puma szerezte meg a maximális pontszámot. Mögötte a sorrend: Telefónica Blue, Telefónica Black, Ericsson 3, Ericsson 4, Delta Lloyd,  Green Dragon.

Az utolsó In-Port Race Stockholmban lesz, Svédországban, 2009 június 21.-én. A nyolcadik szakasz Galwayből Marstradba (SWE) most szombaton indul.

Galway In-Port Race első futam:

1. Telefónica Blue
2. Telefónica Black
3. PUMA
4. Ericsson 4
5. Ericsson 3
6. Delta Lloyd
7. Green Dragon

Galway In-Port Race második futam:

1. PUMA
2. Ericsson 3
3. Telefónica Blue
4. Telefónica Black
5. Ericsson 4
6. Delta Lloyd
7. Green Dragon

Galway In-Port Race összesített:

1. PUMA: 4.0 pont
2. Telefónica Blue: 3.5 pont
3. Telefónica Black: 3.0 pont
4. Ericsson 3: 2.5 pont
5. Ericsson 4 : 2.0 pont
6. Delta Lloyd: 1.5 pont
7. Green Dragon: 1.0 pont

Volvo Ocean Race:

1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 94.0 pont
2. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 81.0 pont
3. PUMA, skipper Ken READ (USA), 80.0 pont
4. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 62.5 pont
5. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 53.0 pont
6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 39.0 pont
7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 31.0 pont
8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 pont

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...

Evező

Az evező, vagy másnéven pádli a vitorláshajók tartozéka. A kenu evezőjéhez hasonló, egy...

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala.

Balatongyörök Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a DR Zrt. csónakkikötője. Saját...

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!