Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál


2009/05/23

Forrás: sailing.org

 A Telefónica Blue jó úton halad a végső győzelem felé. Elsőként haladt át Newfoundland-nál a pontszerző állomáson, ezzel további 4 pontot szerzett.

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Telefónica Blue - jó úton a győzelem felé

 A Telefónica Blue nyert Rio de Janeiroban, Bostonban, elsőként ért Fernando de Noronha-hoz, a hatodik szakasz pontszerző állomásához és most a hetedik szakaszon is az első helyen hagyta maga mögött Newfoundland-et.

Kemény csapat munka

A „kék” hajó legénysége keményen megdolgozott a maximális pontszámért és Bouwe Bekking (NED) kormányos elmondása szerint kezdetben egyáltalán nem nézett ki jól a helyzetük.

„Néhány okból kifolyólag hátra csúsztunk és a negyedik helyen vitorláztunk, jó pár mérfölddel lemaradva. Rendszeresen ellenőriztük a hajónk alját és a kieleket, de nem találtunk semmit. Egy újabb ellenőrzés alkalmával azonban Pepe Ribes látott valamit.”

Lassú víz partot mos

A csapat azonnal elkezdett tolatni, hogy megtisztítsák a kielt és innentől elkezdődhetett az igazi harc. „Lassan de biztosan küzdöttük fel magunkat,” nyilatkozta Bekking. Végül sikerült legyűrniük a Puma-t, kevesebb, mint egy perccel. Áthaladtak az ellenőrző ponton, majd rögtön kifordultak, hogy elkerüljék a jeges területek nyugati szélét.

Jeges zóna

A mezőny jelenleg egy 14 mérföld szélességű sávon belül halad, mindannyian áthaladtak már a pontszerző állomáson és Dél felé vitorláznak. A jeges területek miatt fordultak Dél felé, a Telefónica Black a legkeletibb hajó, ők párhuzamosan, 106 tengeri mérföld távolságban haladnak a jeges zóna mellett. A mezőnynek 175 tengeri mérföldet kell megtennie a zóna aljáig, közben folyamatosan ügyelniük kell a jégre és csak ezután fordulhatnak újra észak felé.

Pontszerző állomás, Newfoundland:

1. Telefónica Blue
2. PUMA
3. Ericsson 4
4. Ericsson 3
5. Telefónica Black
6. Delta Lloyd

Volvo Ocean Race:

1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA)
2. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED)
3. PUMA, Ken READ (USA)
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE)
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR)
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP)
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP)
8. Team Russia, DNS

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.

Frontális vihar

A frontális vihar a hidegfronttal érkező, gyakran zivatarral együttjáró vihar, mely több...

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.