notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál


2009/05/23

Forrás: sailing.org

 A Telefónica Blue jó úton halad a végső győzelem felé. Elsőként haladt át Newfoundland-nál a pontszerző állomáson, ezzel további 4 pontot szerzett.

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue maximális pontszámot szerzett a hetedik szakasz ellenőrző pontjánál

Telefónica Blue - jó úton a győzelem felé

 A Telefónica Blue nyert Rio de Janeiroban, Bostonban, elsőként ért Fernando de Noronha-hoz, a hatodik szakasz pontszerző állomásához és most a hetedik szakaszon is az első helyen hagyta maga mögött Newfoundland-et.

Kemény csapat munkaA „kék” hajó legénysége keményen megdolgozott a maximális pontszámért és Bouwe Bekking (NED) kormányos elmondása szerint kezdetben egyáltalán nem nézett ki jól a helyzetük.

„Néhány okból kifolyólag hátra csúsztunk és a negyedik helyen vitorláztunk, jó pár mérfölddel lemaradva. Rendszeresen ellenőriztük a hajónk alját és a kieleket, de nem találtunk semmit. Egy újabb ellenőrzés alkalmával azonban Pepe Ribes látott valamit.”

Lassú víz partot mos

A csapat azonnal elkezdett tolatni, hogy megtisztítsák a kielt és innentől elkezdődhetett az igazi harc. „Lassan de biztosan küzdöttük fel magunkat,” nyilatkozta Bekking. Végül sikerült legyűrniük a Puma-t, kevesebb, mint egy perccel. Áthaladtak az ellenőrző ponton, majd rögtön kifordultak, hogy elkerüljék a jeges területek nyugati szélét.

Jeges zóna

A mezőny jelenleg egy 14 mérföld szélességű sávon belül halad, mindannyian áthaladtak már a pontszerző állomáson és Dél felé vitorláznak. A jeges területek miatt fordultak Dél felé, a Telefónica Black a legkeletibb hajó, ők párhuzamosan, 106 tengeri mérföld távolságban haladnak a jeges zóna mellett. A mezőnynek 175 tengeri mérföldet kell megtennie a zóna aljáig, közben folyamatosan ügyelniük kell a jégre és csak ezután fordulhatnak újra észak felé.

Pontszerző állomás, Newfoundland:

1. Telefónica Blue
2. PUMA
3. Ericsson 4
4. Ericsson 3
5. Telefónica Black
6. Delta Lloyd

Volvo Ocean Race:

1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA)
2. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED)
3. PUMA, Ken READ (USA)
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE)
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR)
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP)
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP)
8. Team Russia, DNS

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része.

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!