Volvo Ocean Race – Elindult a hetedik szakasz, szoros rajt után a Telefónica Blue vezet

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race – Elindult a hetedik szakasz, szoros rajt után a Telefónica Blue vezet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – Elindult a hetedik szakasz, szoros rajt után a Telefónica Blue vezet


2009/05/21

Forrás: sailing.org

 Rövid halasztás után elrajtolt a Volvo Ocean Race utolsó nyílt óceáni szakasza, amely Bostonból (USA) Írországba tart.

Fan Pier, Boston

 

Volvo Ocean Race – Elindult a hetedik szakasz, szoros rajt után a Telefónica Blue vezet

Elrajtolt a hetedik szakasz

 A rajtlövés után a 7 fős mezőny azonnal elkezdett szétszéledni, a Puma kifordult balcsapásra, őt követte a Delta Lloyd, Telefónica Black és az Ericsson 4. Eközben az Ericsson 3, Green Dragon és a Telefónica Blue maradtak jobbcsapáson.

Váratlan vendég

Köd nehezítette a haladást a pályán, de a Telefónica Blue-nak még ennek ellenére is sikerült az élre állnia és elsőként vette az első bóját. Őket követte a Telefónica Black, a Green Dragon, Puma, Ericsson 3 és az Ericsson 4. Ahogy a mezőny a bója felé haladt, egy nagy teherszállító hajó bukkant fel. A mezőny elejének sikerült tisztán kerülnie a bóját, de a Delta Lloyd-nak ki kellett kerülnie az uszályt. Ezzel a manőverrel visszaestek az utolsó helyre.

Telefónica Blue és Black az élen

A két Telefónica hajó magabiztosan haladt az élen. Mögöttük a Puma egyre közelebb került a Green Dragonhoz, az Ericsson 4 pedig komoly veszélyt jelentett a Pumának.
A második bójánál a Telefónica hajók tartották vezető pozíciójukat, a Puma átvette a harmadik helyet a Green Dragontól. Az Ericsson 4 és az Ericsson 3 szintén megelőzte a Green Dragont.

Dráma a pályán

Ahogy a mezőny visszafelé, a rajtvonal felé haladt, a teherszállító újra megjelent és a parti őrségnek el kellett terelni a mezőnyt az uszály közeléből. A dráma a parton összegyűlt hatalmas nézőközönség előtt zajlott le.

Irány Galway!

A hajók a következő sorrendben hagyták el a kikötőt Galway (IRL) felé: Telefónica Blue, Telefónica Black, Puma, Ericsson 4.

Az első hajó körülbelül 1 hét múlva fog megérkezni Galway-be. A mezőnynek számolniuk kell a jéggel útjuk során, továbbá pontszerző hely lesz Új-fundland-nál és bálnák színesíthetik a szürke hétköznapokat.

A szakasz 2550 tengeri mérföld és a 7 versenyben lévő hajónak észnél kell lennie.

Volvo Ocean Race:

1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA), 81 pont
2. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED), 68.5 pont
3. PUMA, Ken READ (USA), 65.5 pont
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE), 55.5 pont
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR), 45.0 pont
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP), 31.0 pont
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP), 24.0 pont
8. Team Russia, 10.5 points, DNS

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dekk

A dekk jelentése fedélzet.

Fenékdeszka

A fenékdeszka, vagy trepni a kajüt és a cockpit kiemelhető egységekből álló deszkázata.

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Sloop vitorlás

            ...

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.