Volvo Ocean Race - a Telefónica Blue nehéz helyzetben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue helyzetét nehezíti az időjárás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race – a Telefónica Blue helyzetét nehezíti az időjárás


2009/04/23

Forrás: sailing.org

A Telefónica Blue még mindig vezeti a Volvo Ocean Race mezőnyét, de magas légnyomású vizekre érkezett, ami próbára teszi a legénységet útban a cél, Boston felé. Az időjárás most lehetővé teszi a felzárkózást a többi hajónak.

Volvo Ocean Race - Telefónica Blue nehéz helyzetben


A szél gyengülése megkezdődött, ami szorosabb versenyt fog eredményezni.

A Telefónica Blue még vezet

„Szerencsére jól helyezkedtünk és tudjuk tartani az első helyet,” mondta Tom Addis (AUS), a Telefónica Blue navigátora. „A legizgalmasabb, amikor első helyen állsz és tartani kell a mezőnyt, de most nem sok mindent tehetünk. Jól vagyunk és kihozzuk a hajóból a maximumot.”

Ken Read és a Puma

„Az időjárás istenei most ránk mosolyogtak és a Telefónica Blue-t gyenge széllel büntetik, hogy fel tudjunk zárkózni,” mondta Ken Read (USA), a Puma kormányosa, aki a dobogó legfelső fokán szeretne állni szülővárosában, Bostonban.

Gyengül a szél

Bouwe Bekking (NED) és csapata még jócskán vezet, bár előnyük 104 tengeri mérföldről 61-re csökkent. Az időjárás elég komplikált, ami aggasztó a navigátorokra és kormányosokra nézve.

„Annyira borzalmas az idő, hogy rengeteg kávét főzök a srácoknak, segítek nekik a dekken, figyelem a felhőket stb. Minden alkalmat megragadok, hogy ne kelljen a számítógép előtt ülnöm és azt a sok szörnyűséget néznem,” nyilatkozta Wouter Verbraak (NED) a Delta Lloyd navigátora.

A Telefónica Blue most egy szélességi fokon van a Leeward szigetekkel, míg a Puma, Ericsson 3, Ericsson 4 párhuzamos vonalon haladnak 36 tengeri mérföldön belül, az Ericsson 4 a keleti felén, a Puma a nyugatin vitorlázik.

 Magnus Olsson sérülése

Magnus Olsson-ról (SWE) az a hír járja, hogy eltört egy bordája múlt héten, amikor egy hullám a kormányálláshoz vágta, de a legénysége szerint jól van.

Happy birthday to Eivind Melleby

Április 20-án ünnepelte Eivind Melleby (NOR) 29. születésnapját. Az ajándék csomagjában jelly men édességek is voltak, amik mosolyt csaltak Olsson orcájára. Melleby elmondta: „A vitorlázás most nagyon jó. A csapat jól muzsikál, jó a hangulatunk és beleadunk mindent. Az Ericsson 3 egy vidám hajó és nagyon gyors is!”

Az üldözők

A következő bolyban, 40 mérfölddel hátrébb, a Telefónica Black, Delta Lloyd és a Green Dragon vitorlázik. A fekete hajónak mozgalmas éjszakája volt, eltörték a gennaker bummjukat, utána pedig összeütköztek egy bálnával. Reggel, mikor felkelt a nap, ellenőrizték a hajót, hogy megsérült-e, de csupán a kiel első élén jött le pár helyen a festék.

„Mindenki szereti a tengert és állatait itt a hajón és elég megdöbbentő volt összeütközni eggyel,” mondta Fernando Echavarri (ESP), a hajó kormányosa.

Ken Read: az élet apró örömei

A jelenlegi körülményei a flottának majdnem tökéletesek,bár Verbraak elmondta, hogy a 17 csomós sebesség nem okoz adrenalin túltengést. Ugyanakkor, a Puma kormányosa, Ken Read ettől inkább boldog:).

„A passzát szél gyönyörű. Kényelmes benn, kényelmes kinn és közben 20 csomóval csapatunk. Mit lehet ebben nem szeretni?” mondta Read.

Phil Jameson (NZL) az Ericsson 4-ről elmondta, hogy megdolgoztak az ilyen idillikus vitorlázásért, az idő meleg és kevesebb ruha kell. A legénység zöme rövidnadrágot és pólót hord a vízhatlanja alatt.

Ahogy a szél tovább csökkent, a kék hajó sebessége visszaesett 14.8 csomóra, míg fekete csapattársaik még mindig 20 csomóval rohannak keresztül a mezőnyön. A Puma produkálta a legtöbbet 24 óra alatt, 477 mérföldet tettek meg. Nem csoda, hogy Read örül.

Volvo Ocean Race eredménylista:

1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 69.5 pont
2. PUMA, skipper Ken READ (USA), 59 pont
3. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 58.5 pont
4. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 46 pont
5. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 42 pont
6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 25 pont
7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 18 pont
8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 pont
 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak.

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.