Ken Read és csapata egy kevés előnnyel áll az első helyen a Volvo Ocean Race jelenlegi, ötödik futamában.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VOLVO OCEAN RACE - A Puma még mindig vezet az Ericsson 4 előtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VOLVO OCEAN RACE - A Puma még mindig vezet az Ericsson 4 előtt


2009/03/04

Volvo Ocean Race 2008-2009

Ken Read és csapata egy kevés előnnyel áll az első helyen a Volvo Ocean Race jelenlegi, ötödik futamában.


A Fidzsi-szigetek előtt a csapatok mindegyikének taktikai döntést kellett hoznia, hogy keleti vagy nyugati irányból kerülik meg a szigeteket, vagy esetleg arany középútként a két sziget közötti áthaladást választják. Vasárnap, a szigetek felbukkanásával az Ericsson 4 döntése bizonyult a legjobbnak a legkeletibb útvonalat választva a Green Dragon és az Ericsson 3 hajóval együtt. Azonban hétfő reggelre virradóra a PUMA csapat mindezek ellenére sikeresen az élre került.

Az amerikai kapitány, Ken Read egy igen szoros, csupán 4 mérföldnyi előnyt szerzett az Ericsson 4 előtt. Az ötödik helyen hajózó Green Dragon hihetetlen módon faragott a hátrányából, 39 mérföldre csökkentette a PUMA csapattól való távolságát, ezzel teljesen nyitottá téve a versenyt.

A flotta tagjai közül mindenki elégedett a jelenlegi körülményekkel, miután a szél egy kissé lecsendesedett, így az átlag 14 csomós szélben a hajók nyugodtan vitorláztak tovább.

Magnus Olsson-nak (SEW), az Ericsson 3 kapitányának ezen felül külön örömet okozott, hogy koffeinfüggőségét végre teljes mértékben ki tudta elégíteni. A hajón levő élelmiszerek között ugyanis valódi őrölt kávét is talált az előre csomagolt kappucino-k között annak ellenére, hogy korábban a hajó médiaszemélyisége, Gustav Morin (SWE) teljesen átkutatta az élelmiszeres csomagokat. Olsson mellet a másik különösen boldog kapitány Walker volt, aki azonban nem kávénak, hanem tejpornak örült ennyire, így végre megihatott egy pohár igazi tejes teát.

A Telefónica Blue fedélzetén a navigátor, Tom Addis (AUS) éppen most ünnepelte a 39. születésnapját, amihez a csapat egy üveg bort is kinyitott. „Mindenkinek jutott egy korty bor, ami igazi felüdülés volt az eddigiekhez képest. Már napok óta mindenki csak vizet ivott, semmi mást.” - nyilatkozta Simon Fisher (GBR) kormányos.

A flotta tagjai már készülnek a Déli-óceán elérésére, így mindenki különösen odafigyel a megfelelő étkezésre, illetve a kipihentségre, hogy ne legyen probléma az elkövetkező akadályok leküzdésében. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a fiúk teljesen kimerüljenek, és ne tudjanak 100%-on teljesíteni, miután elértük a Déli-óceánt.” - nyilatkozta Morin az Ericsson 3 fedélzetéről.

A sima víztükör, illetve a közepes erősségű szelek lehetőséget adnak a csapatoknak a feltöltődésre a következő szakasz megfelelő teljesítéséhez. „Habár már túl vagyunk eddig 5000 tengeri mérföldön, a futam igazi része csak most fog kezdődni” - nyilatkozta Walker.
 

Az ötödik szakasz 17-dik napi állása a Volvo Ocean Race-en:
(hajónév/ország/kormányos/nemzetiség/befutótól való távolság)

PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) DTF 7,610 nm
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +4
Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) +10
Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) +29
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +39

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS

Volvo Ocean Race összesített állása:

  1. Ericsson 4, skipper Torben GRAEL (BRA), 49 points
  2. Telefónica Blue, skipper Bouwe BEKKING (NED), 42 points
  3. PUMA, skipper Ken READ (USA), 41 points
  4. Green Dragon, skipper Ian WALKER (GBR), 30 points
  5. Ericsson 3, skipper Magnus OLSSON (SWE), 24 points
  6. Telefónica Black, skipper Fernando ECHAVARRI (ESP), 21 points
  7. Delta Lloyd, skipper Roberto BERMUDEZ (ESP), 12 points
  8. Team Russia, skipper Andreas HANAKAMP (AUT), 10.5 points

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Balatonmáriafürdő Hajóállomás BH Zrt.

  A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási...

Transat Jaques Vabre

Transat Jaques Vabre vitorlás verseny történet A Transat Jaques Vabre egy olyan vitorlás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.