notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Telefonica Blue legénysége az ötödik futamban egy újabb csapást szenvedett el, miután eltört a hajó előárboca.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Lehangoló balszerencse érte a Telefonica Blue-t

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Lehangoló balszerencse érte a Telefonica Blue-t


2009/03/08

Volvo Ocean Race 2008 - 2009 - (márc. 6)

A Telefonica Blue legénysége az ötödik futamban egy újabb csapást szenvedett el, miután eltört a hajó előárboca.
A futam legelején a csapatnak a tőkesúllyal, illetve a fővitorlával akadtak problémái, amit ez a szerencsétlen helyzet csak súlyosbított, azonban a legénység nem adja fel.


A csapat azonnal akcióba lendült, a hajót hátszélbe fordítva, hogy megvédjék az árbocot a futam hátralevő részében. A felhúzókötéllel rögzítették az árbocot, ezután az orrvitorla került sorra, amit szerencsétlen módon maguk után húztak a vízen. Nagy erőfeszítés árán sikerült mindent az eredeti helyzetben visszaállítani, és a csapat most a baleset okát keresi.

„Ellenőriztük a rudazatot, és úgy tűnik, hogy azzal minden rendben van.” - nyilatkozta a csalódott kapitány, Bouwe Bekking (NED). - „Azonban az előárboc függesztő szerkezete eltörött, ez egy 30 mm-es rozsdamentes acél, amely pontosan a közepén rongálódott meg.”

„Mindenki hihetetlenül csalódott, de a küzdőszellem attól még megmaradt bennünk. Igen jól kezdtünk az első pontozás után, az első helyen hajóztunk, ami az utóbbi 21 kemény nap kiérdemelt jutalma volt. Ez egy lehangoló élmény volt, de attól még nem adjuk fel, még igen sok van hátra, még bármi történhet!”

A balszerencse ellenére a legdélibb útvonalon haladó spanyol hajó még mindig vezető pozícióban van. A PUMA jelenleg a második, 71 tengeri mérfölddel északkeletre a harmadik helyezett Ericsson 4 előtt. A csapatok a következő pontokat a Horn-foknál kapják.

A Green Dragon 45 tengeri mérföldet vesztett az elsőhöz képest az utóbbi 24 órában, azonban ez nem tűnik olyan vészesnek a jelenlegi taktikai tervüket figyelembe véve. Az Ericsson 3 csapat 80 tengeri mérföldet vesztett az elmúlt nap folyamán, és még mindig ők hajóznak a legészakibb vizeken azon bátor döntésük eredményeképpen, hogy a hajót a pontozásos kapu után közvetlenül észak-keleti irányba fordították. Ezzel viszont egyelőre ők vannak a legmesszebb a Rio de Janeiro kikötőjében levő céltól. Azonban minden esélyük megvan arra, hogy a remélt időjárás bekövetkezte esetén az Ericsson 3 nagy sebességgel hagyja le a délen hajózó flotta tagjait.

Ötödik futam, 21. nap, Volvo Ocean Race helyezések
(hajónév/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) DTF 6505nm
PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) + 31
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +45
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +99
Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) +186

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Catamaran

            ...

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a...

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!