A Telefonica Blue legénysége az ötödik futamban egy újabb csapást szenvedett el, miután eltört a hajó előárboca.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Lehangoló balszerencse érte a Telefonica Blue-t

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Lehangoló balszerencse érte a Telefonica Blue-t


2009/03/08

Volvo Ocean Race 2008 - 2009 - (márc. 6)

A Telefonica Blue legénysége az ötödik futamban egy újabb csapást szenvedett el, miután eltört a hajó előárboca.
A futam legelején a csapatnak a tőkesúllyal, illetve a fővitorlával akadtak problémái, amit ez a szerencsétlen helyzet csak súlyosbított, azonban a legénység nem adja fel.


A csapat azonnal akcióba lendült, a hajót hátszélbe fordítva, hogy megvédjék az árbocot a futam hátralevő részében. A felhúzókötéllel rögzítették az árbocot, ezután az orrvitorla került sorra, amit szerencsétlen módon maguk után húztak a vízen. Nagy erőfeszítés árán sikerült mindent az eredeti helyzetben visszaállítani, és a csapat most a baleset okát keresi.

„Ellenőriztük a rudazatot, és úgy tűnik, hogy azzal minden rendben van.” - nyilatkozta a csalódott kapitány, Bouwe Bekking (NED). - „Azonban az előárboc függesztő szerkezete eltörött, ez egy 30 mm-es rozsdamentes acél, amely pontosan a közepén rongálódott meg.”

„Mindenki hihetetlenül csalódott, de a küzdőszellem attól még megmaradt bennünk. Igen jól kezdtünk az első pontozás után, az első helyen hajóztunk, ami az utóbbi 21 kemény nap kiérdemelt jutalma volt. Ez egy lehangoló élmény volt, de attól még nem adjuk fel, még igen sok van hátra, még bármi történhet!”

A balszerencse ellenére a legdélibb útvonalon haladó spanyol hajó még mindig vezető pozícióban van. A PUMA jelenleg a második, 71 tengeri mérfölddel északkeletre a harmadik helyezett Ericsson 4 előtt. A csapatok a következő pontokat a Horn-foknál kapják.

A Green Dragon 45 tengeri mérföldet vesztett az elsőhöz képest az utóbbi 24 órában, azonban ez nem tűnik olyan vészesnek a jelenlegi taktikai tervüket figyelembe véve. Az Ericsson 3 csapat 80 tengeri mérföldet vesztett az elmúlt nap folyamán, és még mindig ők hajóznak a legészakibb vizeken azon bátor döntésük eredményeképpen, hogy a hajót a pontozásos kapu után közvetlenül észak-keleti irányba fordították. Ezzel viszont egyelőre ők vannak a legmesszebb a Rio de Janeiro kikötőjében levő céltól. Azonban minden esélyük megvan arra, hogy a remélt időjárás bekövetkezte esetén az Ericsson 3 nagy sebességgel hagyja le a délen hajózó flotta tagjait.

Ötödik futam, 21. nap, Volvo Ocean Race helyezések
(hajónév/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) DTF 6505nm
PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) + 31
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +45
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +99
Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) +186

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kékszalag

     Kékszalag 2009...

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál.

Cleat

Ugyanaz a jelentése, mint a Clemmnek: kötélszorító.

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a...

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.