notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Telefónica Blue egy hellyel előrébb pozícionálta magát a Volvo Ocean Race ötödik futamában, ami Bouwe Bekking kapitány egyedi taktikai választásának is köszönhető a szélcsendes szakasz átszelése során.

hirdetes

Volvo ocean Race - Telefonica Blue és a Green Dragon helyet cserélt

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Volvo Ocean Race 2008 - 2009 (2009.02.20.)

A Telefónica Blue egy hellyel előrébb pozícionálta magát a Volvo Ocean Race ötödik futamában, ami Bouwe Bekking kapitány egyedi taktikai választásának is köszönhető a szélcsendes szakasz átszelése során. Eddig úgy tűnik, hogy az útvonalválasztás megfelelőnek bizonyult, így Bekking és csapata elvette a negyedik helyet az Ian Walker (GBR) által irányított Green Dragon-tól.

A Green Dragon jelentős távolságot faragott le hátrányából azzal, hogy folyamatosan keleten hajózott a többiekhez képest a szélcsendes szakasz folyamán. Azt azonban nem tudni, hogy ez csak szerencsés véletlen volt, vagy igencsak jó taktikai döntés volt a kapitány részéről.

”Amennyiben a taktikai választás működőképesnek bizonyul, akkor hősök leszünk, ha nem, akkor egy olyan csapat leszünk, aki megpróbálta, de nem jött neki össze.” – nyilatkozta Walker. – „Így azonban egy sokkal izgalmasabb hétnek nézünk majd elébe.”

Walker nyilatkozata alapján a könnyebb tőkesúllyal rendelkező Green Dragon hajó lóereje limitálva van, ez ellen a csapat nem tud semmit tenni. Bevallása szerint ez a hátrány az utóbbi futamok alatt nyilvánvalóvá is vált, hogy a Green Dragon nem veheti fel a versenyt a többiekkel a sebesség tekintetében. Azonban a csapat nem csügged, egyéb taktikai megoldásokkal és csapatjátékkal kell felvenni a versenyt a többi hajóval szemben.

hirdetes

A flotta tovább folytatja az útját, azonban a vizes körülmények megkeserítik a legénység életét. A fedélzetek vizesek, amire a felhőszakadások mér rátesznek egy lapáttal. Simon Fisher (GBR), a Telefónica Blue fedélzetére visszatért kormányos így nyilatkozott: „Most jövök a fedélzetről, és a kezeim úgy néznek ki, mintha 10 órán keresztül egy fürdőben aludtam volna. A szám olyan, mintha éppen most ettem volna meg egy teljes vödörnyi sós popcorn-t.”

hirdetes

Az élen továbbra is az Ericsson 4 és a PUMA csapat halad, ez utóbbi kicsit felzárkózva az élen haladó Ericsson 4 hajóhoz.

A jelenlegi harmadik helyezett Ericsson 3 összesen 45 tengeri mérfölddel közelítette meg az élen haladókat, azonban így is lemaradt a Telefónica Blue legutóbbi nagy teljesítménye mögött, akiknek jelentős hátrányt sikerült behozni a kiváló kapitányi döntésnek köszönhetően. Gustav Morin (SWE), az Ericsson 3 médiaszemélyisége az alábbiakat nyilatkozta: „Nagyon jól haladunk előre, a hajó kiváló, és szerencsére nagyobb incidens nem történt az eddigi út során. Még mindig küzdőtávolságban vagyunk az élen haladó Ericsson 4 és PUMA csapatoktól.”
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 4.8