A Telefónica Blue egy hellyel előrébb pozícionálta magát a Volvo Ocean Race ötödik futamában, ami Bouwe Bekking kapitány egyedi taktikai választásának is köszönhető a szélcsendes szakasz átszelése során.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo ocean Race - Telefonica Blue és a Green Dragon helyet cserélt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo ocean Race - Telefonica Blue és a Green Dragon helyet cserélt


2009/02/23

Volvo Ocean Race 2008 - 2009 (2009.02.20.)

A Telefónica Blue egy hellyel előrébb pozícionálta magát a Volvo Ocean Race ötödik futamában, ami Bouwe Bekking kapitány egyedi taktikai választásának is köszönhető a szélcsendes szakasz átszelése során. Eddig úgy tűnik, hogy az útvonalválasztás megfelelőnek bizonyult, így Bekking és csapata elvette a negyedik helyet az Ian Walker (GBR) által irányított Green Dragon-tól.


A Green Dragon jelentős távolságot faragott le hátrányából azzal, hogy folyamatosan keleten hajózott a többiekhez képest a szélcsendes szakasz folyamán. Azt azonban nem tudni, hogy ez csak szerencsés véletlen volt, vagy igencsak jó taktikai döntés volt a kapitány részéről.

”Amennyiben a taktikai választás működőképesnek bizonyul, akkor hősök leszünk, ha nem, akkor egy olyan csapat leszünk, aki megpróbálta, de nem jött neki össze.” – nyilatkozta Walker. – „Így azonban egy sokkal izgalmasabb hétnek nézünk majd elébe.”

Walker nyilatkozata alapján a könnyebb tőkesúllyal rendelkező Green Dragon hajó lóereje limitálva van, ez ellen a csapat nem tud semmit tenni. Bevallása szerint ez a hátrány az utóbbi futamok alatt nyilvánvalóvá is vált, hogy a Green Dragon nem veheti fel a versenyt a többiekkel a sebesség tekintetében. Azonban a csapat nem csügged, egyéb taktikai megoldásokkal és csapatjátékkal kell felvenni a versenyt a többi hajóval szemben.

A flotta tovább folytatja az útját, azonban a vizes körülmények megkeserítik a legénység életét. A fedélzetek vizesek, amire a felhőszakadások mér rátesznek egy lapáttal. Simon Fisher (GBR), a Telefónica Blue fedélzetére visszatért kormányos így nyilatkozott: „Most jövök a fedélzetről, és a kezeim úgy néznek ki, mintha 10 órán keresztül egy fürdőben aludtam volna. A szám olyan, mintha éppen most ettem volna meg egy teljes vödörnyi sós popcorn-t.”

Az élen továbbra is az Ericsson 4 és a PUMA csapat halad, ez utóbbi kicsit felzárkózva az élen haladó Ericsson 4 hajóhoz.

A jelenlegi harmadik helyezett Ericsson 3 összesen 45 tengeri mérfölddel közelítette meg az élen haladókat, azonban így is lemaradt a Telefónica Blue legutóbbi nagy teljesítménye mögött, akiknek jelentős hátrányt sikerült behozni a kiváló kapitányi döntésnek köszönhetően. Gustav Morin (SWE), az Ericsson 3 médiaszemélyisége az alábbiakat nyilatkozta: „Nagyon jól haladunk előre, a hajó kiváló, és szerencsére nagyobb incidens nem történt az eddigi út során. Még mindig küzdőtávolságban vagyunk az élen haladó Ericsson 4 és PUMA csapatoktól.”
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a...

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....

Biztonsági távolság

A Hajózási Szabályzat előírja, hogy a Balatonon a vitorlás csónakokon 30 cm, más tavakon...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.