notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Amennyiben a csapatok visszakívánnák az előző hetek mozgalmasságát, igencsak meg kell gondolni, mit is kívánnak.

hirdetes

VOLVO OCEAN RACE - A küzdelem folytatódik (febr. 22)

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Volvo Ocean Race - Február 22. szélcsend

Amennyiben a csapatok visszakívánnák az előző hetek mozgalmasságát, igencsak meg kell gondolni, mit is kívánnak. A szélcsendes szakasz ugyanis egy viszonylag nyugalmas időszakot kínál, ami alatt a legénység egy kicsit kifújhatja magát. Azonban ha valaki versenyzőként vesz részt egy futamban, a pörgős és küzdelmes viszonyok között érzi jól magát, és hamar megunja a viszonylag nyugalmas hajókázásokat, amik a jelenlegi szélcsendes szakaszt jellemzik.

Tom Addis, a Telefónica Blue navigátora a következőket nyilatkozta a körülményekkel kapcsolatban: „Remélhetőleg hamar túljutunk ezen az időszakon. Taktikailag nem sok mindent tudunk tenni, mivel sajnos az utóbbi 24 órában semmilyen időjárási előrejelzést nem tudtunk letölteni. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nincs is mit csinálni. Megpróbáljuk a körülményeket a javunkra fordítani, így kihasználni minden széllökést és időjárási viszonyt, amit csak tudunk.”

A szélcsendes viszonyok tehát már adottak, ami lehetőséget kínál a hátul levőknek a hátrány lefaragására. Torben és csapata számára azonban igencsak előnyös, hogy a mögöttük haladók a Green Dragon kivételével az ő nyomvonalukat követik, így könnyen tarthatják a vezető pozíciójukat.
A Telefónica Blue számára a küzdelem tovább folytatódik. A csapat igencsak elszánt, hogy a flottával szemben az induláskori 19 órás korábbi lemaradásukat behozzák.

hirdetes

„A versenyen a kezdetek óta minimálisak a lehetőségek az egyes csapatok számára ahhoz, hogy jelentős előnyre tegyenek szert.” – nyilatkozta Addis. – „Az elöl haladó csapatok maradtak a vezető pozíciókban, csupán a hajók között levő különbségek nőttek, vagy csökkentek az elmúlt egy hét során. Szerencsére sikerült megelőzni a Green Dragon hajót, azonban ennél többet nem tudtunk magunkból kihozni. Nagyon kell a következő napokban küzdeni ahhoz, hogy újra esélyes pozícióba tornásszuk magunkat.”

Mindeközben a középmezőnyben haladó Ericsson 3 kapitánya, Magnus Olsson már előre örül annak, hogy nemsokára a Déli-óceán vizein fognak hajózni. A Déli-óceán nemcsak extrém vitorlázási körülményeket kínál a legénység számára, hanem a hihetetlen vadvilág látványát is nyújtja. Az Ericsson 3 médiaszemélyisége, Gustav Morin megjegyezte, hogy a csapat az elmúlt hetekben hiányolta az állatvilágot az elmúlt hetekben, ami jelentősen feldobta volna a hangulatot.

hirdetes

„Tényleg más érzés lesz a Déli-óceánon hajózni, ez a szakasz tele van élettel. Az ott levő madarak pedig egyenesen fantasztikusak.” – nyilatkozta Olsson.

Azonban ahhoz, hogy ezt a szakaszt elérjék, az Ericsson 3 csapatnak először át kell jutniuk a szélcsendes részen. A következő napok eseményei így különösen izgalmasnak ígérkeznek, ahogy a flotta lassan átküzdi magát ezeken a vizeken.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cápafog

A cápafog az árbocra szerelt fogas fémszerelvény, mely a vitorlafelhúzók fémcsatjának... Tovább

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.7