Amennyiben a csapatok visszakívánnák az előző hetek mozgalmasságát, igencsak meg kell gondolni, mit is kívánnak.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VOLVO OCEAN RACE - A küzdelem folytatódik (febr. 22)

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VOLVO OCEAN RACE - A küzdelem folytatódik (febr. 22)


2009/02/24

Volvo Ocean Race - Február 22. szélcsend

Amennyiben a csapatok visszakívánnák az előző hetek mozgalmasságát, igencsak meg kell gondolni, mit is kívánnak. A szélcsendes szakasz ugyanis egy viszonylag nyugalmas időszakot kínál, ami alatt a legénység egy kicsit kifújhatja magát. Azonban ha valaki versenyzőként vesz részt egy futamban, a pörgős és küzdelmes viszonyok között érzi jól magát, és hamar megunja a viszonylag nyugalmas hajókázásokat, amik a jelenlegi szélcsendes szakaszt jellemzik.


Tom Addis, a Telefónica Blue navigátora a következőket nyilatkozta a körülményekkel kapcsolatban: „Remélhetőleg hamar túljutunk ezen az időszakon. Taktikailag nem sok mindent tudunk tenni, mivel sajnos az utóbbi 24 órában semmilyen időjárási előrejelzést nem tudtunk letölteni. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nincs is mit csinálni. Megpróbáljuk a körülményeket a javunkra fordítani, így kihasználni minden széllökést és időjárási viszonyt, amit csak tudunk.”

A szélcsendes viszonyok tehát már adottak, ami lehetőséget kínál a hátul levőknek a hátrány lefaragására. Torben és csapata számára azonban igencsak előnyös, hogy a mögöttük haladók a Green Dragon kivételével az ő nyomvonalukat követik, így könnyen tarthatják a vezető pozíciójukat.
A Telefónica Blue számára a küzdelem tovább folytatódik. A csapat igencsak elszánt, hogy a flottával szemben az induláskori 19 órás korábbi lemaradásukat behozzák.

„A versenyen a kezdetek óta minimálisak a lehetőségek az egyes csapatok számára ahhoz, hogy jelentős előnyre tegyenek szert.” – nyilatkozta Addis. – „Az elöl haladó csapatok maradtak a vezető pozíciókban, csupán a hajók között levő különbségek nőttek, vagy csökkentek az elmúlt egy hét során. Szerencsére sikerült megelőzni a Green Dragon hajót, azonban ennél többet nem tudtunk magunkból kihozni. Nagyon kell a következő napokban küzdeni ahhoz, hogy újra esélyes pozícióba tornásszuk magunkat.”

Mindeközben a középmezőnyben haladó Ericsson 3 kapitánya, Magnus Olsson már előre örül annak, hogy nemsokára a Déli-óceán vizein fognak hajózni. A Déli-óceán nemcsak extrém vitorlázási körülményeket kínál a legénység számára, hanem a hihetetlen vadvilág látványát is nyújtja. Az Ericsson 3 médiaszemélyisége, Gustav Morin megjegyezte, hogy a csapat az elmúlt hetekben hiányolta az állatvilágot az elmúlt hetekben, ami jelentősen feldobta volna a hangulatot.

„Tényleg más érzés lesz a Déli-óceánon hajózni, ez a szakasz tele van élettel. Az ott levő madarak pedig egyenesen fantasztikusak.” – nyilatkozta Olsson.

Azonban ahhoz, hogy ezt a szakaszt elérjék, az Ericsson 3 csapatnak először át kell jutniuk a szélcsendes részen. A következő napok eseményei így különösen izgalmasnak ígérkeznek, ahogy a flotta lassan átküzdi magát ezeken a vizeken.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Top

Az árboc csúcsa.

gyógyszerkiadó

gyógyszerkiadó szakasszisztens tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Man Over Bord

Man Over Bord: Keresd a Vízből mentés szótárszónál.

Útjog

Elhaladási jog, elsőbbség.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.