Az Ericsson 3 fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt héten, amikor is elsőként ért célba az ötödik futam második pontozásos kapujánál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Az Ericsson vezető pozíciója erős nyomást gyakorol a többiekre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Az Ericsson vezető pozíciója erős nyomást gyakorol a többiekre


2009/03/23

Volvo Ocean Race 2008-2009 (március 22.)

Az Ericsson 3 fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt héten, amikor is elsőként ért célba az ötödik futam második pontozásos kapujánál. A fantasztikus eredmény az egyedi taktikának, illetve a csapat nagyszerű hozzáállásának köszönhető, s a csapat jelenleg is vezeti a mezőnyt.


Magnus Olsson kapitány számára azonban egyre nehezebb az előny megtartása, a csapatot a versenytársak lassan kezdik utolérni, miközben az Ericsson 3 hajót Rio de Janeiro kikötőjétől egy magas nyomású szakasz megpróbáltatásai választják el.
Az utolsó 24 óra folyamán a második helyezett Ericsson 4 a hátrányát 57 tengeri mérföldre csökkentette, így 29 mérföldet hozott a lemaradásából. A PUMA szintén javított, így már csak 116 tengeri mérfölddel van lemaradva az Ericsson 3 mögött, ez összesen 89 mérföldnyi javulás a korábbi pozícióhoz képest. A trió most 400 tengeri mérföldre hajózik Uruguay partjaitól.
„Az élvonalba felküzdeni magunkat, és megpróbálni megtartani a vezető pozíciót típusú hozzáállás jellemzi folyamatosan az ötödik futamot. Igen sok előnyt lehet összeszedni, amely azonban gyorsan el is szállhat egy kedvezőtlen széljárás esetén.” - nyilatkozta Thomas Johansson (FIN) az Ericsson 3 őrparancsnoka. - „Emberek vagyunk, nem robotok, így mi is elfáradunk, és sokszor elegünk van az ilyen jellegű küzdelmekből.”

A Green Dragon is megkezdte a felzárkózást, akik jelenleg 210 tengeri mérföldnyire vannak a Mar del Plata argentin partoktól, amely az 1981-82 Whitbread Race egyik megállóhelye volt. A csapat jelenlegi partmenti taktikája 78 tengeri mérföld lefaragását eredményezte az első helyezetthez képest.

Az Ericsson 3 csapat előtt már csak 771 tengeri mérföld van hátra a célig, mielőtt beérnének a Marina Da Gloria kikötőbe Rio de Janeiro partjainál. Itt forró zuhany, hideg sör, és híres brazil ételek várják a résztvevőket. A hajók jelenlegi átlagsebessége 10 csomó körüli, és a cél már igencsak közel van.

A csapatból egyedül a Telefónica Blue halad elfogadható sebességgel, azonban ők túlságosan le vannak maradva ahhoz, hogy bármilyen befolyást gyakoroljanak a jelenlegi eredményekre.

A jelenlegi előrejelzések az Ericsson 3 győzelmét jósolják az ötödik futamra vonatkozóan. A csapat várhatóan szerda reggel ér célba a többiek előtt, őt pedig az Ericsson 4 és a PUMA követi valamikor a nap folyamán. A Green Dragon várhatóan egy nap késéssel, március 26. délután ér be a kikötőbe, a Telefónica Blue azonban még későbbre várható, mivel előttük 1300 tengeri mérföldnyi út áll.

Ötödik futam, 37. nap Volvo Ocean Race helyezések
(hajó neve/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) DTF 771nm
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +57
PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) +116
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +335
Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) +586

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS

Volvo Ocean Race összesített eredmények
(Ötödik futam, 2. pontozásos kaput követően)

1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA) 56.5 pont
2. PUMA, Ken READ (USA) 47 pont
3. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED) 46.5 pont
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE) 35.5 pont
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR) 34.5 pont
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP) 21 pont
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP) 12 pont
8. Team Russia, Andreas HANAKAMP (AUT) 10.5 pont
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín Balaton vagy Budapest legszebb részein? Országunk szerencsére gyönyörű...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó...

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.