notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az Ericsson 3 fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt héten, amikor is elsőként ért célba az ötödik futam második pontozásos kapujánál

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Volvo Ocean Race - Az Ericsson vezető pozíciója erős nyomást gyakorol a többiekre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Volvo Ocean Race - Az Ericsson vezető pozíciója erős nyomást gyakorol a többiekre


2009/03/23

Volvo Ocean Race 2008-2009 (március 22.)

Az Ericsson 3 fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt héten, amikor is elsőként ért célba az ötödik futam második pontozásos kapujánál. A fantasztikus eredmény az egyedi taktikának, illetve a csapat nagyszerű hozzáállásának köszönhető, s a csapat jelenleg is vezeti a mezőnyt.


Magnus Olsson kapitány számára azonban egyre nehezebb az előny megtartása, a csapatot a versenytársak lassan kezdik utolérni, miközben az Ericsson 3 hajót Rio de Janeiro kikötőjétől egy magas nyomású szakasz megpróbáltatásai választják el.
Az utolsó 24 óra folyamán a második helyezett Ericsson 4 a hátrányát 57 tengeri mérföldre csökkentette, így 29 mérföldet hozott a lemaradásából. A PUMA szintén javított, így már csak 116 tengeri mérfölddel van lemaradva az Ericsson 3 mögött, ez összesen 89 mérföldnyi javulás a korábbi pozícióhoz képest. A trió most 400 tengeri mérföldre hajózik Uruguay partjaitól.
„Az élvonalba felküzdeni magunkat, és megpróbálni megtartani a vezető pozíciót típusú hozzáállás jellemzi folyamatosan az ötödik futamot. Igen sok előnyt lehet összeszedni, amely azonban gyorsan el is szállhat egy kedvezőtlen széljárás esetén.” - nyilatkozta Thomas Johansson (FIN) az Ericsson 3 őrparancsnoka. - „Emberek vagyunk, nem robotok, így mi is elfáradunk, és sokszor elegünk van az ilyen jellegű küzdelmekből.”

A Green Dragon is megkezdte a felzárkózást, akik jelenleg 210 tengeri mérföldnyire vannak a Mar del Plata argentin partoktól, amely az 1981-82 Whitbread Race egyik megállóhelye volt. A csapat jelenlegi partmenti taktikája 78 tengeri mérföld lefaragását eredményezte az első helyezetthez képest.

Az Ericsson 3 csapat előtt már csak 771 tengeri mérföld van hátra a célig, mielőtt beérnének a Marina Da Gloria kikötőbe Rio de Janeiro partjainál. Itt forró zuhany, hideg sör, és híres brazil ételek várják a résztvevőket. A hajók jelenlegi átlagsebessége 10 csomó körüli, és a cél már igencsak közel van.

A csapatból egyedül a Telefónica Blue halad elfogadható sebességgel, azonban ők túlságosan le vannak maradva ahhoz, hogy bármilyen befolyást gyakoroljanak a jelenlegi eredményekre.

A jelenlegi előrejelzések az Ericsson 3 győzelmét jósolják az ötödik futamra vonatkozóan. A csapat várhatóan szerda reggel ér célba a többiek előtt, őt pedig az Ericsson 4 és a PUMA követi valamikor a nap folyamán. A Green Dragon várhatóan egy nap késéssel, március 26. délután ér be a kikötőbe, a Telefónica Blue azonban még későbbre várható, mivel előttük 1300 tengeri mérföldnyi út áll.

Ötödik futam, 37. nap Volvo Ocean Race helyezések
(hajó neve/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) DTF 771nm
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +57
PUMA Racing Team USA, Ken READ (USA) +116
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +335
Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) +586

Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS

Volvo Ocean Race összesített eredmények
(Ötödik futam, 2. pontozásos kaput követően)1. Ericsson 4, Torben GRAEL (BRA) 56.5 pont
2. PUMA, Ken READ (USA) 47 pont
3. Telefónica Blue, Bouwe BEKKING (NED) 46.5 pont
4. Ericsson 3, Magnus OLSSON (SWE) 35.5 pont
5. Green Dragon, Ian WALKER (GBR) 34.5 pont
6. Telefónica Black, Fernando ECHAVARRI (ESP) 21 pont
7. Delta Lloyd, Roberto BERMUDEZ (ESP) 12 pont
8. Team Russia, Andreas HANAKAMP (AUT) 10.5 pont
 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Freibord

A freibord a szabad oldalmagasság a vízvonaltól.

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!