Vörösbegy a New York Kávéházban

hirdetes

Egy vörösbegy a Világ Legszebb Kávéházában? Hm, ez igazán furcsa jelenség... Utána jártunk!

Bibók Barbara
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vörösbegyet nem lehet gyakran látni. Főleg nem egy épületen belül, még ha az éppen a Világ Legszebb Kávéháza, a budapesti New York Café is. Különösen fura ez, ha ismerjük a vörösbegy legendáját, mely a holtakkal és a tisztítótűzzel köti össze ezt a csodás kis madarat. A New York Kávéház maga a történelem: több mint száz éve megfordulnak itt Magyarország legnagyobb művészei, költői, írói. Ha belépsz ebbe a csodaszép épületbe, melyet nem véletlenül választottak a Világ Legszebb Kávéházának, Te is érezni fogod a történelem illatát, keveredve a mennyei sütemény és kávé illattal. De a vörösbegy nem Budapest legjobb kávéjáért jött ide.

Egyáltalán hogy kerül a belváros közepén egy élettől lüktető épületbe egy különleges, erdei madár? Ugye érdekes? Gondold át velünk a történetet, és nézd meg az esetről készült képeket cikkünkben!  

 

Vörösbegy a New York Kávéházban

Az már régóta köztudott, hogy a Kávéházban rengeteg külföldi vendég is megfordul nap, mint nap, de azt eddig senki sem gondolta volna, hogy még egy vörösbegy is betér, hogy feltérképezze a kintről látott pompát és fényűzést!

 

Ez azonban megtörtént egy verőfényes őszi napon, amikor is a Kávéház vendégei közül nagyon sokan, hirtelen a mennyezetre szegezték tekintetüket…

 

A csodás bordűrök hullámain ugyanis ott pihengetett, s szemlélődött egy kíváncsi vörösbegy.

 

 

A vörösbegy, akit más néven csipkemadárnak is nevezünk, leginkább az erdőkben, és a bokrok sűrűjében tölti idejét, ám most mégis a belvárosba jött, és a New York Kávéházat szemelte ki kirándulóhelyének.

hirdetes

 

Valószínűleg nem a csodás kávék aromája vonzotta ide, és nem is a fine dining ételkülönlegességei, hiszen alapvetően rovarokkal és bogyókkal táplálkozik. De akkor miért jött mégis?

Talán a kiszűrődő bárzongora dallamai csalogatták a pompás környezetbe. A vörösbegy ugyanis olyan énekesmadár, aki lágy énekével csodás koncerteket ad az alkonyati órákban, s így nem meglepő, ha felfigyel egy tehetséges kolléga zongorajátékára a New York Kávéház mellet elhaladva.

 

 

De vajon mit jelent számunkra, ha vörösbeggyel találkozunk?

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Backbord-szabály

Backbord-szabály: különböző oldali irányú széllel hajózó vitorlások találkozásánál... Tovább

Fall

lásd: felhúzókötél Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.