Weörös Szabolcs – A magyar vitorlázó az óceáni kihívásokkal szemben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Weörös Szabolcs – A magyar vitorlázó az óceáni kihívásokkal szemben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Weörös Szabolcs – A magyar vitorlázó az óceáni kihívásokkal szemben


2024/02/20
ZH

Forrás: szabiracing.com

Weöres Szabolcs, a magyar vitorlázó, aki a Vendée Globe, a vitorlázás egyik legkeményebb versenyére készül, sikeresen teljesített négy kvalifikációs viadalt és több ezer kilométert hajózott az óceánon.

Weörös Szabi vitorlázás

Weöres Szabolcs magyar vitorlázó az óceánnal szemben


Weöres Szabolcs neve egyre ismertebbé válik a vitorlázás világában, hiszen a magyar hajós az elmúlt évben több ezer kilométeres vitorlázással és négy sikeres kvalifikációs viadal teljesítésével bizonyította rátermettségét a Vendée Globe-ra, a vitorlázás egyik legkeményebb próbatételére. Ez a verseny nem csupán fizikai és mentális kihívások sorozata, hanem a navigációs képességek és a tengeri túlélés iskolája is egyben.

 

Több mint egy hónap az óceánon


Szabolcs az elmúlt év során több mint 10 204 mérföldet vitorlázott, ezzel biztosítva helyét a Vendée Globe indulói között a 34. helyen, ahol a résztvevőknek egyedül, minden külső segítség nélkül kell megkerülniük a Földet. A "New Europe" nevű hajóval többek között a Rolex Fastnet Race-n (348 tengeri mérföldet), a Défi Azimuton Irina Grachecvával (294 mérföldet), a Transat Jacques Vabre-n (1880 mérföldet) és a Retour a la Base-en (3500 mérföldet teljesített) is részt vett, amelyek során összesen több mint 777 órát, vagyis több mint egy hónapot töltött az óceánon versenyzéssel.


Weörös Szabi vitorlázás

szabiracing

 


A Vendée Globe a cél


A Vendée Globe-ra való felkészülés nem csupán a versenyeken való részvételt, hanem folyamatos fejlesztéseket, tesztvitorlázásokat és a hajó állapotának gondos ellenőrzését is magában foglalja. Szabolcs számára ez több mint 25 ezer kilométer utazást jelentett Magyarország és a különböző tengeri kikötők között, ahol a "New Europe" hajóját a versenyekre készítette elő.


A magyar hajós tavaly előtt szintén négy versenyen gyűjtötte a mérföldeket, ezek közül a legnagyobb a Route du Rhum (A rum útja) volt 3550 mérfölddel; Weöres Szabolcs első magyarként teljesítette a világ egyik legnépszerűbb óceáni viadalát.

Weörös Szabolcs sajtótájékoztató

 

 

Magyar hajós a világversenyen


Weöres Szabolcs Fa Nándor nyomdokaiba lépve második magyarként indulhat a Vendée Globe-on. Támogatói, köztük a MOL-Új Európa Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt., az MVM, a GreenGo és az MBH Bank, hatalmas segítséget nyújtanak neki e különleges utazás során. A verseny 2024. november 10-én rajtol Les Sables d’Olonne-ból, és Szabolcs számára ez lesz a vitorlázás Mount Everestjének meghódítása.


Fa Nándor

 

A Vendée Globe előtti utolsó kvalifikációs viadalok, köztük a New York Vendée-Les Sables d’Olonne transzatlanti megmérettetés és a Défi Azimut, kritikus állomásai lesznek Szabolcs felkészülésének. Ezek a versenyek nem csupán a kvalifikáció szempontjából fontosak, hanem lehetőséget biztosítanak a hajó beállításainak finomítására és a taktikai döntések próbájára is.

 

Weörös Szabolcs sajtótájékoztató

 

Weöres Szabolcs története inspiráló példája annak, hogyan lehet a szenvedélyt, a kitartást és a tudást ötvözve magas szinten képviselni Magyarországot a nemzetközi vitorlázásban. A Vendée Globe felé vezető út tele van kihívásokkal, de Szabolcs készen áll arra, hogy bebizonyítsa: a magyar vitorlázók is helyt állnak a világ legnehezebb tengeri versenyein.

 

A sajtóanyagot küldte: Elbert Luca – Szabi Ocean Racing


érdekesség hajó hír sport tenger, óceán verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...

kemencés ételek

  Kemencés ételek a házias Dunyha Étteremben, valódi melegséggel, ínycsiklandó...

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.