notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója a második és harmadik napról

hirdetes

WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója a második és harmadik napról

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Detre Szabolcs beszámolója a második és harmadik napról.

WING Asso Euro 2009

2009.szeptember 18-19.

 

WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója a második és harmadik napról

WING Asso Euro - 2009. szeptember 18.

Halasztással kezdtünk és egész nap vártuk a szelet. Délután jöttek a hírek, hogy Révfülöpön a Finn OB-n jó szél van már és itt is meg fog jönni. Ez így is lett, 4 óra körül mentünk ki a vízre és 10 csomós délnyugati szélben 1 futamot sikerült megrendezni. A rajt után akik az élen vitorláztak mind jobbra, Füred felé tartottak, de az utolsó pillanatban átvágott a szél és a fekete lovak az élre kerültek. Tuss Miklósék vették át a vezetést és meg is nyerték a futamot. Második helyen a Németh Botond kormányozta Equilor futott be. Ezen a hajón ül Goszleth Marcell, akinek a szakértelme sokat lendített a csapaton. Az olasz Brigenti a Bete nevű hajóval nagyon jól versenyzett, elég rossz pozícióból sikerült felküzdeniük magukat a negyedik helyre. Nekünk nem sikerült javítani a futam során és végül tizenegyedikek lettünk. Az eddig élen álló Yuppie sem volt szerencsés, korai rajtosok voltak és kizárták őket a futamból. Emiatt sokat estek vissza, a 8. helyen állnak jelenleg. Mi a harmadik helyről az ötödikre csúsztunk vissza, Tuss Miklósék a mai szereplésükkel feljöttek a második helyre. Az olasz Brigenti átvette a vezetést. Általánosan jellemző a magyarul viccesen csengő nevű olasz kapitányra és legénységére, hogy szépen, sportszerűen versenyeznek. Nem volt még kieső viszont, ami ismét megkavarhatja az eredménylistát.

hirdetes

WING Asso Euro - 2009.szeptember 19.

Az idő szerencsére kitisztult és harsogó keleti szél fogadta a mezőnyt, sikerült is időben elkezdeni a napot. A hetvenes éveiben járó Tuss Miklós ismét brillírozott, megnyerte az első futamot. Mi sajnos csak a hatodik helyen futottunk be.
A második futamra megmaradt a keleti szél, kicsit gyengült de még bőven trapézolós idő volt. A BMW csapat eddig gyengélkedett, de a második futamban az élre álltak és megnyerték. Tuss Miklósék és mi is nagyon hátul végeztünk. Egy rosszul sikerült rajt miatt az eddigi legrosszabb eredményünket produkáltuk, 13. helyen értünk célba. A harmadik futam előtti szünetben sikerült a csapatot lenyugtatni és bizakodva indultunk neki a 3. körnek. Jó start után rajt-cél győzelmet arattunk igen nagy fölénnyel. A második helyért nagy csata dúlt a Yuppie és a Litkey Farkas kormányozta Asso le Mio között. Az egyes bójánál ütköztek is, a Yuppie megcsinálta a 360 fokos büntetőt. Az eddig gyengén szereplő Litkey Farkas végre örülhetett volna a második helynek, a befutóban azonban közölték vele, hogy korai rajtos volt. Az Asso le Mio csapatára rájárt a rúd, a második futam rajtjánál fölöslegesen fordultak vissza, nem voltak korai rajtosok.

hirdetes
A fiatal BYC-es csapat, a Bartos Zoli által kormányzott BDO szépen szerepel. Folyamatosan elől vitorláznak, a nap végére, 6 futam után és az óvások előtt a második helyen álltak. Az egyes bójánál viszont szabálytalanok voltak, ketten is óvták őket és DSQ lett a vége.
A Yuppie a harmadik futamban is jól szerepelt, így nagy fölénnyel vezetnek. Másodikak vagyunk mi. Hihetetlen szoros a mezőny, 1 ponton belül van hat hajó. Bármi lehet még, az utolsó napi befutási sorrend fog számítani. A Yuppie első helye biztosnak látszik, nagyit kell hibázniuk, hogy elveszítsék a győzelmet. A hajót Nyári Zsolt kormányozza, aki az egyetlen magyar vitorlázó, aki 3 olimpián vett részt.

 

Detre Szabolcs

Asso HUN 133

Erste Sailing Team

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín... Tovább

Vacsora Budapesten

Nincs egyszerű dolgunk, ha tökéletes vacsorahelyszínt keresünk Budapesten, hiszen mára már... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 247

Átlagos értékelés: 5.0