WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról


2009/09/17

Forrás: vitorlazas.hu


Detre szabolcs és Zsolt, a tavaly Asso EB győztesei adtak rövid beszámolót az első napról.

2009.szeptember 17.

 

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Szervusztok, milyen volt az első nap?

Szia! Halasztással kezdtünk, de délután 14.00 órára beállt a szél és ragyogó észak-keleti,10-15 csomó körüli szélben vitorláztunk. Bejött az előrejelzés. Ez a szél a legkifújtabb a Balatonon, hosszában fúj a tavon. A mezőny nagyon kiegyenlített, szinte egyszerre értünk a bójákhoz, kivéve a Yuppiet, nekik mind két futamban sikerült megugrani a rajtnál, meg is nyerték őket. A rajtok után behozhatatlan előnyre tettek szert.

Hogy sikerült ez nekik?

Nagyon sűrű a mezőny és egymást gátolták a hajók. Volt, hogy össze is akadt két hajó árbóca, de nem történt szerencsére nagy sérülés, meg lehet javítani, holnap tudnak indulni. A Yuppienak sikerült kiugrani lee-ben és futtatni a part felé, míg a többiek inkább éleskedtek.

Milyenek a külföldi egységek?

Négy olasz hajó indul, ebből kettő elég erős. Az egyikük a második helyen áll most, ők jó eséllyel indulnak. A One Sails vitorlagyártó cég vezetője viszi a hajót. 

Van különbség az olaszok és a magyarok közt technikailag?

A magyar mezőny elég kiforrott már. 10 éve kezdtük, anno az olaszoktól lestük a technikákat, trükköket. Ezek mostanra nagyon letisztultak és erős a magyar mezőny.

Hogy álltok jelenleg?

Harmadikak vagyunk, ami nagyon jó nekünk. Általában rosszul szoktunk kezdeni de a harmadik hely megnyugtató, dobogóra esélyesnek tartjuk magunkat.

Milyen a csapat összetétele?

Ugyanazzal a csapattal versenyzünk, akikkel tavaly az EB-t megnyertük és idén végig együtt vitorláztunk. Idén sok balszerencse ért minket, ami összekovácsolta a csapatot. Balczó András mondta, aki az egyik kedvenc sportolóm, hogy a kudarcok kovácsolják össze és teszik naggyá a csapatot.

Elfáradtatok a mai napban?

Nem volt olyan fárasztó, mert könnyen vitorlázható, kifújt szelünk volt. Menni kellett, jó volt, jót

vitorláztunk. 

Mik az előrejelzések a következő napokra?

Hasonló időt jósoltak, reméljük továbbra is jó szelünk lesz és nem lesz csapkolódó északi, ahol inkább a szerencse dominál.

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen.

 

Detre Szabolcs & Zsolt

Asso HUN 133, Erste Sailing Team

 

Tóth Mátyás

www.vitorlazas.hu

 

Eredmény az első nap után

 

A versenyről naprakész információk (aktuális eredmények,képek) lesznek elérhetőek minden nap! Érdemes nyomon követni az eredményeket!

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Habléc

A habléc a hajók orrfedélzetén található vízlevezető "bajusz".

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a...

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.