notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról


2009/09/17
tóth mátyás

Forrás: vitorlazas.hu


Detre szabolcs és Zsolt, a tavaly Asso EB győztesei adtak rövid beszámolót az első napról.

2009.szeptember 17.

 

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs és Zsolt beszámolója az első napról

Szervusztok, milyen volt az első nap?

Szia! Halasztással kezdtünk, de délután 14.00 órára beállt a szél és ragyogó észak-keleti,10-15 csomó körüli szélben vitorláztunk. Bejött az előrejelzés. Ez a szél a legkifújtabb a Balatonon, hosszában fúj a tavon. A mezőny nagyon kiegyenlített, szinte egyszerre értünk a bójákhoz, kivéve a Yuppiet, nekik mind két futamban sikerült megugrani a rajtnál, meg is nyerték őket. A rajtok után behozhatatlan előnyre tettek szert.

Hogy sikerült ez nekik?

h2 after

Nagyon sűrű a mezőny és egymást gátolták a hajók. Volt, hogy össze is akadt két hajó árbóca, de nem történt szerencsére nagy sérülés, meg lehet javítani, holnap tudnak indulni. A Yuppienak sikerült kiugrani lee-ben és futtatni a part felé, míg a többiek inkább éleskedtek.

Milyenek a külföldi egységek?

Négy olasz hajó indul, ebből kettő elég erős. Az egyikük a második helyen áll most, ők jó eséllyel indulnak. A One Sails vitorlagyártó cég vezetője viszi a hajót. 

Van különbség az olaszok és a magyarok közt technikailag?

A magyar mezőny elég kiforrott már. 10 éve kezdtük, anno az olaszoktól lestük a technikákat, trükköket. Ezek mostanra nagyon letisztultak és erős a magyar mezőny.

Hogy álltok jelenleg?

Harmadikak vagyunk, ami nagyon jó nekünk. Általában rosszul szoktunk kezdeni de a harmadik hely megnyugtató, dobogóra esélyesnek tartjuk magunkat.

Milyen a csapat összetétele?

Ugyanazzal a csapattal versenyzünk, akikkel tavaly az EB-t megnyertük és idén végig együtt vitorláztunk. Idén sok balszerencse ért minket, ami összekovácsolta a csapatot. Balczó András mondta, aki az egyik kedvenc sportolóm, hogy a kudarcok kovácsolják össze és teszik naggyá a csapatot.

Elfáradtatok a mai napban?

Nem volt olyan fárasztó, mert könnyen vitorlázható, kifújt szelünk volt. Menni kellett, jó volt, jót

vitorláztunk. 

Mik az előrejelzések a következő napokra?

Hasonló időt jósoltak, reméljük továbbra is jó szelünk lesz és nem lesz csapkolódó északi, ahol inkább a szerencse dominál.

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen.

 

Detre Szabolcs & Zsolt

Asso HUN 133, Erste Sailing Team

 

Tóth Mátyás

www.vitorlazas.hu

 

Eredmény az első nap után

 

A versenyről naprakész információk (aktuális eredmények,képek) lesznek elérhetőek minden nap! Érdemes nyomon követni az eredményeket!

 

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját.

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Buddy Melges

Buddy Melges vitorlázó életrajz Buddy Melges a világ egyik legsikeresebb verseny...

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!