WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója az utolsó napról és az eredményről

Kövess minket facebookon!
Főoldal > WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója az utolsó napról és az eredményről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója az utolsó napról és az eredményről


2009/09/23

Forrás: vitorlazas.hu

Detre Szabolcs beszámolója a WING Asso Euro 2009 vitorlás verseny utolsó napjáról és az eredményekről.

WING Asso Euro 2009 - Detre Szabolcs beszámolója az utolsó napról és az eredményről

WING Asso Euro 2009 - Finálé

Sejtettük, hogy az utolsó napon csak egy futam lesz, mivel gyenge keleti szél fújt. Az első rajtot visszalőtték, pedig sikerült jól elcsípnünk. A második rajtig eltelt kb 10 perc, ami alatt a szél tovább gyengült. Ez már nem sikerült annyira jól. Lee rajtot forszírozták, a második rajt előtt igazítottak is egyet a bóján, így mégjobban lee felé tolódott a rajtvonal. Emiatt a rajtoknál nagy tumultus alakult ki, mivel keleti szélben lee-ben kell rajtolni és a part felé húzni.
Rossz helyen startoltunk, Tuss Miklósékkal együtt. Mi az utolsó előtti helyen kezdtük a futamot, Tuss Mikiék a 14. helyen vitorlázott. Hátszélben több lehetőség volt a taktikázásra a csíkos szélben, a Tuss csapatnak sikerült is feljönni az első helyre. Mi is javítottunk a helyezésünkön.
A második kreuzra már alig maradt szél, viszont nagy döghullámok maradtak. Elég idegtépő volt ez a szakasz.
A befutó igazi kis szeles hátszél volt. Németh Botondék és a BMW csapata jó csíkot választottak, így végül a BMW lett az első, Tuss Miklós és csapata a második, Németh Botond az Equilorral végül harmadiknak ért be. Negyedik helyen Majthényi Szabolcs végzett, utánuk az olasz Brigenti következett, majd mi. Mivel a második helytől a hetedikig egy ponton belül voltunk, az utolsó futam befutási sorrendje döntött.
Németh Botond és csapata nagy meglepetés volt második helyével, a bajnokságon még a mezőny legvégén vitorláztak. Vagy ennyit fejlődtek azóta, vagy sokat számított Goszleth Marcell szaktudása a hajón vagy jól jött ki nekik a lépés. Nem lehet tudni igazán. Az eredményük viszont jót tett az osztálynak, lelkesítően hat másokra, látszik, hogy van esélye mindenkinek és nincsenek bérelt helyek.
Az úgymond nagy nevek most csődöt mondtak. Litkey Farkasék csak tizedikek lettek, Majthényiék és mi sem tudtunk előre keveredni.
Az olasz Brigenti és csapata nagyon jól vitorlázott, nagyon kemények. Tanulságosak a képek, amiket róluk kaptunk. Látszik rajtuk a gyakorlottság de most inkább a szerencse dominált és nem a technika. A pálya kétszer akkora volt, mint szokott lenni. Ezáltal nagyon el tudtunk távolodni egymástól, ahol teljesen más szelek fújtak az egyes hajóknak. Eddig inkább 3 kört szoktunk menni kisebb pályán, ekkora pályán nem szoktunk vitorlázni. Ilyenkor a nagy távolságok miatt inkább a szerencse dominál.
A rendezés profi volt a BYC által, jól működtek, viszont a vizen volt pár hiányosság. Sokat vártunk vizen, sokat voltunk parton, mégha fújt is a szél, amit nem értettem. Sok volt a korai rajt a lee rajt miatt kialakult tömeg miatt. Ilyenkor is a szerencse dominál, egy-két hajó ki tud ugrani és akkora előnyre tesznek szert, amit már nem lehet behozni. Ha nem lettek volna ennyire élesen lee rajtok, kicsit szétszórtabban tudtunk volna rajtolni és igazságosabban lehetett volna versenyezni. Az eredmény is a nagy pályának és a rajtoknak köszönhetően lett ilyen "fura". Viszont az osztálynak ez egyértelműen jót tett.
Két nemzet volt csak jelen idén, ez most így alakult. A jövő évi Euro a Gardán lesz megrendezve, ott több nemzet fogja képviselni magát, a Balaton most sokaknak túl messze volt.

WING Asso Euro 2009 - Végeredmény

Detre Szabolcs
Asso HUN 133
Erste Sailing Team

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a...

Előmerevítő

Az előmerevítő, másnéven vorstag egyárbocmerevítő drótkötél a hajó orrától az...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.