notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet


2009/09/20
dávid júlia

Forrás: vitorlazas.hu

A Nyári Zsolt kormányozta (HUN-142) Yuppie egység magabiztos vitorlázással nyerte meg a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Asso Osztály rendezésében zajló WING Asso Európa-bajnokságot.

WING Asso Euro 2009

2009.szeptember 20., Balatonfüred

 

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

WING Asso Euro 2009 - Finálé

A papírforma borult és a nagy esélyesek sajnos nem tudtak felkerülni a dobogóra. Az ezüstérem meglepetésre az osztályban újonc Németh Botond (HUN-126) irányította Equilornak, míg a bronz Tuss Miklós (HUN-93) Ou Sali csapatának jutott. A többszörös repülő hollandi világ- és Európa-bajnok Majthényi az ötödik, a címvédő Detre fivérek a hatodik helyet szerezték meg.

WING Asso Euro 2009 - Egy futamot sikerült megrendezni az utolsó naponA kontinens viadal utolsó napján három futamot terveztek a rendezők, de sajnos a szélviszonyok miatt csupán egy futamot tudtak vitorlázni az egységek. A kiélezett küzdelmet mutatta, hogy az első rajtot visszafújták, mert több mint a mezőny fele a rajtlövés pillanata előtt már átlépte a vonalat, így a szigorított fekete zászlós rajt következett. Itt is nagy volt a helyezkedés, de végül mindenki érvényesen elrajtolt. Az egységek 4-5 m/s-os ÉK-i szélben vitorláztak a kreutz bója felé. Elsőként vette a bóját az egyre jobb formába lendülő Németh Botond (HUN-126) kormányozta Equilor, másodikként ért oda az olasz Giancarlo Baj (ITA-102), a harmadikként pedig Szilvássy Attila (HUN-139) a Peecasso-GRID hajóval. Már első hátszél végére átrendeződött a sorrend. Tuss Miklós (HUN-93) vette elsőként a lee bóját, mögötte Majthényi Szabolcs (HUN-104) majd a harmadik helyre csúszott Németh Botond érkezett. A szél közben kicsit gyengült és délkelet felé fordult, így a második szakaszra már módosították a rendezők a cirkáló bóját. Ezt elsőként Majthényi kerülte, mögötte Németh Botond, a harmadik pedig Vadnai Péter lett. A befutóra remekül hajrázott Vadnai Péter (HUN-134) a BMW egység kormányánál és elsőként ért a célba. Második lett Tuss Miklós, harmadik Németh Botond, negyedik a Fantomasso, ötödik pedig a legjobb olasz egység a Brigenti (ITA-95) kormányozta Bete. Az összetettben vezető nyári Zsolt csupán a nyolcadik helyre hozta be a Yuppiet, de ezzel is fölényesen nyerte a bajnoki címet.
Nyári Zsolt az újdonsült Európa-bajnok elmondta: ”Magabiztosan és egyenletes teljesítményt nyújtva vitorláztunk, jó volt a csapatösszhang. Ugyanakkor sokat számított az új vitorla és az új csapattag is. Ez az évünk eddig nem úgy sikerült, ahogy terveztük, mert csak hetedikek lettünk a Magyar Bajnokságon. Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen ez a sokéves Asso versenyzésünk megkoronázása volt. A BYC pedig nagyon profi módon bonyolította le a versenyt.”

WING Asso Euro 2009 - Végeredmény

A győztes Yuppie

Tuss Miklós és csapata a bronzérmes

Detre fivérek és az Erste Sailing Team

Assok hátszélben

Ezüstérmes Németh Botond és csapata

Vadnai Péter és a BMW Sailing Team

Díjkiosztó

 

Sajtóközlemény


 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó...

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!