notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

hirdetes

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

dávid júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Nyári Zsolt kormányozta (HUN-142) Yuppie egység magabiztos vitorlázással nyerte meg a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Asso Osztály rendezésében zajló WING Asso Európa-bajnokságot.

WING Asso Euro 2009

2009.szeptember 20., Balatonfüred

 

WING Asso Euro 2009 - Nyári Zsolt és csapata szerezte meg az aranyérmet

WING Asso Euro 2009 - Finálé

A papírforma borult és a nagy esélyesek sajnos nem tudtak felkerülni a dobogóra. Az ezüstérem meglepetésre az osztályban újonc Németh Botond (HUN-126) irányította Equilornak, míg a bronz Tuss Miklós (HUN-93) Ou Sali csapatának jutott. A többszörös repülő hollandi világ- és Európa-bajnok Majthényi az ötödik, a címvédő Detre fivérek a hatodik helyet szerezték meg.

WING Asso Euro 2009 - Egy futamot sikerült megrendezni az utolsó napon

A kontinens viadal utolsó napján három futamot terveztek a rendezők, de sajnos a szélviszonyok miatt csupán egy futamot tudtak vitorlázni az egységek. A kiélezett küzdelmet mutatta, hogy az első rajtot visszafújták, mert több mint a mezőny fele a rajtlövés pillanata előtt már átlépte a vonalat, így a szigorított fekete zászlós rajt következett. Itt is nagy volt a helyezkedés, de végül mindenki érvényesen elrajtolt. Az egységek 4-5 m/s-os ÉK-i szélben vitorláztak a kreutz bója felé. Elsőként vette a bóját az egyre jobb formába lendülő Németh Botond (HUN-126) kormányozta Equilor, másodikként ért oda az olasz Giancarlo Baj (ITA-102), a harmadikként pedig Szilvássy Attila (HUN-139) a Peecasso-GRID hajóval. Már első hátszél végére átrendeződött a sorrend. Tuss Miklós (HUN-93) vette elsőként a lee bóját, mögötte Majthényi Szabolcs (HUN-104) majd a harmadik helyre csúszott Németh Botond érkezett. A szél közben kicsit gyengült és délkelet felé fordult, így a második szakaszra már módosították a rendezők a cirkáló bóját. Ezt elsőként Majthényi kerülte, mögötte Németh Botond, a harmadik pedig Vadnai Péter lett. A befutóra remekül hajrázott Vadnai Péter (HUN-134) a BMW egység kormányánál és elsőként ért a célba. Második lett Tuss Miklós, harmadik Németh Botond, negyedik a Fantomasso, ötödik pedig a legjobb olasz egység a Brigenti (ITA-95) kormányozta Bete. Az összetettben vezető nyári Zsolt csupán a nyolcadik helyre hozta be a Yuppiet, de ezzel is fölényesen nyerte a bajnoki címet.

hirdetes
Nyári Zsolt az újdonsült Európa-bajnok elmondta: ”Magabiztosan és egyenletes teljesítményt nyújtva vitorláztunk, jó volt a csapatösszhang. Ugyanakkor sokat számított az új vitorla és az új csapattag is. Ez az évünk eddig nem úgy sikerült, ahogy terveztük, mert csak hetedikek lettünk a Magyar Bajnokságon. Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen ez a sokéves Asso versenyzésünk megkoronázása volt. A BYC pedig nagyon profi módon bonyolította le a versenyt.”

hirdetes

WING Asso Euro 2009 - Végeredmény

A győztes Yuppie

Tuss Miklós és csapata a bronzérmes

Detre fivérek és az Erste Sailing Team

Assok hátszélben

Ezüstérmes Németh Botond és csapata

Vadnai Péter és a BMW Sailing Team

Díjkiosztó

 

Sajtóközlemény


 

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 4.7