WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap


2009/09/19

Forrás: vitorlazas.hu

A WING Asso Európa Bajnokság második napján parton és a vízen egyaránt jutott izgalom és versengés a résztvevő csapatoknak.

WING Asso Európa bajnokság 
2009. szeptember 17-20. Balatonfüred

 

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

WING Asso Euro 2009 - Szélcsenddel indult a második nap

A szélcsend miatt a szárazföldi sportágakban asztaliteniszben és csocsóban mérkőztek meg a csapatok, délután pedig egy trükkös futam rendezte át a tegnapi sorrendet. A korábban vezető Nyári Zsolt (HUN-142) a mai korai rajt miatt a nyolcadik helyre csúszott vissza.

WING Asso Euro 2009 - Ivano Brigenti vezet összetettben

Összetettben a legjobb olasz, Ivano Brigenti (HUN-95) vezet, mögötte felkapaszkodott a dobogóra Tuss Miklós (HUN-93) és Szilvássy Attila (HUN-139).

WING Asso Euro 2009 - Délelőtt szélcsend fogadta a versenyzőket

Reménytelen szélcsend fogadta a WING Asso EB második versenynapjának résztvevőit. Így délelőtt a szárazföldi sportágakban mérkőztek meg a csapatok. A 19 egység egy-egy képviselője indult az Asso ping-pong bajnokságon, a győzelmet nagy csatában a Fantomasso csapat szerezte meg az olasz Chiara és a magyar Assole mio előtt. A csocsó verseny aranymeccsét a szél miatt nem tudták megtartani, de ez egyáltalán nem szomorította el a lelkes vitorlázókat, hiszen végre vízre indulhattak a csapatok.

WING Asso Euro 2009 - Átalakult sorrend

A végső csocsó összecsapást pedig az esti Helka Osztály Partira halasztották a szervezők. A vízi események 4 óra előtt tíz perccel kezdődtek, ekkor indultak ki a pályára az egységek. Az EB harmadik futama 3-4 m/s-os nyugati szélben indult. A rajtnál nagy volt a helyezkedés, hiszen akik, tegnap rosszul rajtoltak szerettek volna ma jól teljesíteni, ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy két egység korai rajtos is volt. Az olasz Ivano Brigenti (HUN-142) és az eddigi vezető pozíciót elfoglaló Nyári Zsolt (HUN-142). Az olasz javított, de a Nyáriék úgy ítélték meg, hogy nem voltak kint így ők csak a befutó után szembesültek, hogy korai rajt miatt 20 pontot gyűjtöttek az eddigi kettő mellé. Litkey Farkas is a határon volt, mert bár ő nem volt kint, de még is visszatért a rajt területre, és jelentős hátrányba került ezzel, hiszen az első kreutz bóját utolsó előtti helyen vette. Klasszisát bizonyítja, hogy a második cirkáló bójánál már 8 hajót utasított maga mögé. Az első kreutz szakasznál látszott, hogy nem volt mindegy ki melyik oldalán vitorlázott a pályának. Elsőként meglepetésre, az eddig középmezőnyben vitorlázó Németh Botond (HUN-126) ért a cirkáló bójához, mögötte az eddigi meglehetősen hátul vitorlázó olasz Giancarlo Baj (HUN-102). A második körben azok jártak jobban akik a jobb oldalt választották. Elsőként ért a bójához Tuss Miklós (HUN-93) és ezt a helyét remekül meg is tartotta a hátszélben és elsőként haladt át a célvonalon. Második lett Németh Botond (HUN-126) vezette Equilor egység. A harmadik Majthényi Szabolcs (HUN-104) csapata, negyedik pedig Tuss Miklós. A harmadik futam jócskán átformálta az eddigi eredményeket. Az olasz Ivano Brigenti (HUN-95) került az élre, mögötte felkapaszkodott a dobogóra Tuss Miklós (HUN-93) és Szilvássy Attila (HUN-139). Majthényiék a negyedik, Detréék az ötödik, az eddig vezető Nyáriék a nyolcadik, Litkeyék a tízedik helyről várják a holnapi folytatást.

WING Asso Euro 2009 - Osztálypartyval zárták a napot

A nap zárásaként a Helka Music Clubban az osztályparti keretei között rendezik majd meg a csocsó bajnokságot, amelyről holnapi tudósításunkban számolunk be. A versenyzők a nap zárásaként a finom koktélok és hideg ínyencségek mellet az első két nap eseményeiből készült filmet is megnézhették az X-Trame stúdió jóvoltából.

 

WING Asso Euro 2009 - Eredmény a második nap után

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Salona 40

Salona 40 vitorlás hajó bemutatása A Salona 40 a második vitorlás hajó a Salona...

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.

Balatonlelle - BL Yacht Club

A BL Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása:  A Balaton nyugati medencéjének...

Leegierig

Leegierig - a széltõl elforduló hajót hívjuk így

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.