notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

hirdetes

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A WING Asso Európa Bajnokság második napján parton és a vízen egyaránt jutott izgalom és versengés a résztvevő csapatoknak.

WING Asso Európa bajnokság 
2009. szeptember 17-20. Balatonfüred

 

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Második nap

WING Asso Euro 2009 - Szélcsenddel indult a második nap

A szélcsend miatt a szárazföldi sportágakban asztaliteniszben és csocsóban mérkőztek meg a csapatok, délután pedig egy trükkös futam rendezte át a tegnapi sorrendet. A korábban vezető Nyári Zsolt (HUN-142) a mai korai rajt miatt a nyolcadik helyre csúszott vissza.

WING Asso Euro 2009 - Ivano Brigenti vezet összetettben

Összetettben a legjobb olasz, Ivano Brigenti (HUN-95) vezet, mögötte felkapaszkodott a dobogóra Tuss Miklós (HUN-93) és Szilvássy Attila (HUN-139).

WING Asso Euro 2009 - Délelőtt szélcsend fogadta a versenyzőket

Reménytelen szélcsend fogadta a WING Asso EB második versenynapjának résztvevőit. Így délelőtt a szárazföldi sportágakban mérkőztek meg a csapatok. A 19 egység egy-egy képviselője indult az Asso ping-pong bajnokságon, a győzelmet nagy csatában a Fantomasso csapat szerezte meg az olasz Chiara és a magyar Assole mio előtt. A csocsó verseny aranymeccsét a szél miatt nem tudták megtartani, de ez egyáltalán nem szomorította el a lelkes vitorlázókat, hiszen végre vízre indulhattak a csapatok.

WING Asso Euro 2009 - Átalakult sorrend

A végső csocsó összecsapást pedig az esti Helka Osztály Partira halasztották a szervezők. A vízi események 4 óra előtt tíz perccel kezdődtek, ekkor indultak ki a pályára az egységek. Az EB harmadik futama 3-4 m/s-os nyugati szélben indult. A rajtnál nagy volt a helyezkedés, hiszen akik, tegnap rosszul rajtoltak szerettek volna ma jól teljesíteni, ezért egyáltalán nem volt meglepő, hogy két egység korai rajtos is volt. Az olasz Ivano Brigenti (HUN-142) és az eddigi vezető pozíciót elfoglaló Nyári Zsolt (HUN-142). Az olasz javított, de a Nyáriék úgy ítélték meg, hogy nem voltak kint így ők csak a befutó után szembesültek, hogy korai rajt miatt 20 pontot gyűjtöttek az eddigi kettő mellé. Litkey Farkas is a határon volt, mert bár ő nem volt kint, de még is visszatért a rajt területre, és jelentős hátrányba került ezzel, hiszen az első kreutz bóját utolsó előtti helyen vette. Klasszisát bizonyítja, hogy a második cirkáló bójánál már 8 hajót utasított maga mögé. Az első kreutz szakasznál látszott, hogy nem volt mindegy ki melyik oldalán vitorlázott a pályának. Elsőként meglepetésre, az eddig középmezőnyben vitorlázó Németh Botond (HUN-126) ért a cirkáló bójához, mögötte az eddigi meglehetősen hátul vitorlázó olasz Giancarlo Baj (HUN-102). A második körben azok jártak jobban akik a jobb oldalt választották. Elsőként ért a bójához Tuss Miklós (HUN-93) és ezt a helyét remekül meg is tartotta a hátszélben és elsőként haladt át a célvonalon. Második lett Németh Botond (HUN-126) vezette Equilor egység. A harmadik Majthényi Szabolcs (HUN-104) csapata, negyedik pedig Tuss Miklós. A harmadik futam jócskán átformálta az eddigi eredményeket. Az olasz Ivano Brigenti (HUN-95) került az élre, mögötte felkapaszkodott a dobogóra Tuss Miklós (HUN-93) és Szilvássy Attila (HUN-139). Majthényiék a negyedik, Detréék az ötödik, az eddig vezető Nyáriék a nyolcadik, Litkeyék a tízedik helyről várják a holnapi folytatást.

hirdetes

WING Asso Euro 2009 - Osztálypartyval zárták a napot

hirdetes

A nap zárásaként a Helka Music Clubban az osztályparti keretei között rendezik majd meg a csocsó bajnokságot, amelyről holnapi tudósításunkban számolunk be. A versenyzők a nap zárásaként a finom koktélok és hideg ínyencségek mellet az első két nap eseményeiből készült filmet is megnézhették az X-Trame stúdió jóvoltából.

 

WING Asso Euro 2009 - Eredmény a második nap után

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó... Tovább

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 180

Átlagos értékelés: 4.7