WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény


2009/09/17

Forrás: vitorlazas.hu

Elrajtolt a WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden. 2009. szeptember 17-e és 20-a között rendezi meg a Magyar Asso Osztály és a Balatonfüredi Yacht Club a WING Asso Európa Bajnokságot Balatonfüreden.

Balatonfüred

2009.szeptember 17-20.

 

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

WING Asso Európa Kupa 2009 - 19 egység vesz részt a regattán

A kontinens viadalon 19 egység 114 vitorlázója állt rajthoz. Itt van a címvédő olimpiai bronzérmes Detre páros, a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas, a többszörös repülő hollandi Európa és világbajnok Majthényi Szabolcs is. Az első versenynapon a háromszoros olimpikon Nyári Zsolt kormányozta HUN-142-es egység verhetetlen bizonyult, magabiztos vitorlázással rajt-cél győzelmet aratott.

WING Asso Európa Kupa 2009 - Első nap

Az Asso osztály specifikussága, hogy csupán néhány európai országban (olasz, osztrák, német, magyar) honos ez a hajótípus, így ezzel magyarázható a résztvevő nemzetek viszonylag kevés száma. Az ünnepélyes megnyitón - az esemény rangjához méltóan - jelen volt Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke, Nagy Attila, az MVSZ társelnöke, Kiszeli Pál Balatonfüred város alpolgármestere és Simon Károly az idén 142 éves Balatonfüredi Yacht Club elnökségének tagja. A megnyitót követő kormányos értekezleten a borongós időben még alig rezdültek a hajókon a lobogók, így halasztással kezdődött a vitorlás verseny. Nem sok idejük volt azonban a vitorlázóknak unatkozni, ugyanis a rendezőség alig fél óra után lehúzta a halasztás zászlót, és vízre indultak a csapatok. 5-6m/s-os É-ÉK-i szélben indult az első futam. A rajtnál már remekül tiszta szélben vitorlázott az élre, a Nyári Zsolt (HUN-142) kormányozta YUPPIE nevű egység és ezt a helyét meg is tartotta a futam végig. Mögötte jól tartotta a második helyet Dr Kovács János Balázs (HUN-123) a Picaboval. A harmadik lett az olasz Ivano Brigenti (ITA-95) a Bete hajóval. A címvédő Detréék (HUN-133) a negyedikek, Litkey (HUN-145) csupán a 10. helyen futott be.
A második futamra kicsit frissült a szél, de még továbbra is kitartóan ÉK felől fújt. Nyáriék a második rajtot is pazarul elkapták és hamar az élre vitorláztak. Mögöttük az olasz Ivano Brigenti (ITA-95), Detréék (HUN-133) az Erste hajóval és Bartos Zoli (HUN-127) a BDO-val is jól teljesített az első kreutz szakaszban. Nyáriék magabiztos előnyre tettek szert a leé bójánál mögöttük az olasz, de a Szilvássy Attila (HUN-139) irányította Peecasso-GRID is jól feljött a hátszélben. Végül az első két befutó igen szorosra sikeredett, de a kiválóan teljesítő Nyárit ezen a napon nem tudta megelőzni az olasz Brigenti sem. Detréék a harmadik helyen futottak be, mögöttük nem sokkal lemaradva érkezett Szilvássy. Az első két futam után az összetettben vezet Nyári, mögötte 3 ponttal lemaradva Brigenti, majd a címvédő Detréék. Folytatás holnap, az előrejelzések szerint hasonlóan jó szél várható, így akár négy futam is vár a résztvevőkre.

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs címvédő

Az Asso EB címvédő Detre Szabolcs kormányos kiemelte: „Nagyon sokat fejlődött és javult a magyar asso mezőny, jóval kiegyenlítettebb mint néhány éve. Sokan új vitorlával és láthatóan felkészült csapattal érkezetek ide. Ez leginkább a kreutz bójánál mutatkozik meg, hiszen a hajók szinte egyszerre érnek oda. Az első két futam után úgy látom, hogy izgalmas és kemény küzdelem várható, több hajó is jó eséllyel indul a dobogós helyezésekért. Mi is az első három helyek egyikre várjuk magunkat.”

WING Asso Európa Kupa 2009 - Eredmény az eéső nap után

 

Sajtóközlemény
 

 





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kereskedő tanfolyam

Kereskedő tanfolyam   A kiskereskedelem mindig is a világgazdaság egyik húzó...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a...

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.