notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

hirdetes

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

dávid júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elrajtolt a WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden. 2009. szeptember 17-e és 20-a között rendezi meg a Magyar Asso Osztály és a Balatonfüredi Yacht Club a WING Asso Európa Bajnokságot Balatonfüreden.

Balatonfüred

2009.szeptember 17-20.

 

WING Asso Európa Bajnokság 2009 - Sajtóközlemény

WING Asso Európa Kupa 2009 - 19 egység vesz részt a regattán

A kontinens viadalon 19 egység 114 vitorlázója állt rajthoz. Itt van a címvédő olimpiai bronzérmes Detre páros, a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas, a többszörös repülő hollandi Európa és világbajnok Majthényi Szabolcs is. Az első versenynapon a háromszoros olimpikon Nyári Zsolt kormányozta HUN-142-es egység verhetetlen bizonyult, magabiztos vitorlázással rajt-cél győzelmet aratott.

WING Asso Európa Kupa 2009 - Első nap

Az Asso osztály specifikussága, hogy csupán néhány európai országban (olasz, osztrák, német, magyar) honos ez a hajótípus, így ezzel magyarázható a résztvevő nemzetek viszonylag kevés száma. Az ünnepélyes megnyitón - az esemény rangjához méltóan - jelen volt Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke, Nagy Attila, az MVSZ társelnöke, Kiszeli Pál Balatonfüred város alpolgármestere és Simon Károly az idén 142 éves Balatonfüredi Yacht Club elnökségének tagja. A megnyitót követő kormányos értekezleten a borongós időben még alig rezdültek a hajókon a lobogók, így halasztással kezdődött a vitorlás verseny. Nem sok idejük volt azonban a vitorlázóknak unatkozni, ugyanis a rendezőség alig fél óra után lehúzta a halasztás zászlót, és vízre indultak a csapatok. 5-6m/s-os É-ÉK-i szélben indult az első futam. A rajtnál már remekül tiszta szélben vitorlázott az élre, a Nyári Zsolt (HUN-142) kormányozta YUPPIE nevű egység és ezt a helyét meg is tartotta a futam végig. Mögötte jól tartotta a második helyet Dr Kovács János Balázs (HUN-123) a Picaboval. A harmadik lett az olasz Ivano Brigenti (ITA-95) a Bete hajóval. A címvédő Detréék (HUN-133) a negyedikek, Litkey (HUN-145) csupán a 10. helyen futott be.

hirdetes
A második futamra kicsit frissült a szél, de még továbbra is kitartóan ÉK felől fújt. Nyáriék a második rajtot is pazarul elkapták és hamar az élre vitorláztak. Mögöttük az olasz Ivano Brigenti (ITA-95), Detréék (HUN-133) az Erste hajóval és Bartos Zoli (HUN-127) a BDO-val is jól teljesített az első kreutz szakaszban. Nyáriék magabiztos előnyre tettek szert a leé bójánál mögöttük az olasz, de a Szilvássy Attila (HUN-139) irányította Peecasso-GRID is jól feljött a hátszélben. Végül az első két befutó igen szorosra sikeredett, de a kiválóan teljesítő Nyárit ezen a napon nem tudta megelőzni az olasz Brigenti sem. Detréék a harmadik helyen futottak be, mögöttük nem sokkal lemaradva érkezett Szilvássy. Az első két futam után az összetettben vezet Nyári, mögötte 3 ponttal lemaradva Brigenti, majd a címvédő Detréék. Folytatás holnap, az előrejelzések szerint hasonlóan jó szél várható, így akár négy futam is vár a résztvevőkre.

hirdetes

WING Asso Európa Kupa 2009 - Detre Szabolcs címvédő

Az Asso EB címvédő Detre Szabolcs kormányos kiemelte: „Nagyon sokat fejlődött és javult a magyar asso mezőny, jóval kiegyenlítettebb mint néhány éve. Sokan új vitorlával és láthatóan felkészült csapattal érkezetek ide. Ez leginkább a kreutz bójánál mutatkozik meg, hiszen a hajók szinte egyszerre érnek oda. Az első két futam után úgy látom, hogy izgalmas és kemény küzdelem várható, több hajó is jó eséllyel indul a dobogós helyezésekért. Mi is az első három helyek egyikre várjuk magunkat.”

WING Asso Európa Kupa 2009 - Eredmény az eéső nap után

 

Sajtóközlemény
 

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala. Tovább

Balatonberényi Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatonberényi Magyar Tenger... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7