XVI. Almádi Kupa – 30as cirkálók versenye

Kövess minket facebookon!
Főoldal > XVI. Almádi Kupa – 30as cirkálók versenye, beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

XVI. Almádi Kupa – 30as cirkálók versenye, beszámoló


2009/08/28

Forrás: vitorlazas.hu


Balatonalmádiban immár 16. alkalommal volt házigazdája a Videoton Yacht Club a 30as cirkáló osztály egyik legkedveltebb versenyének. Tizenegy nevezett egységgel büszkén követte az idei tizennégy hajós bajnoksági mezőnyt, mindemellett a szélhiányos napokon is kellemes hangulatú társadalmi eseményként volt elkönyvelhető.

 

.XVI. Almádi Kupa – 30as cirkálók versenye,beszámoló

XVI. Almádi Kupa 2009 - Augusztus 19.

Ezen az úgy nevezett 'gyülekező napon' a résztvevő hajók többsége megérkezett Balatonalmádiba, verseny nem is volt tervezve. Gyönyörű látványt nyújtott azonban, mint minden évben, ahogy a kikötő megtelt klasszikus cirkálókkal. Az egyéb hajók a verseny idejére rendszeresen félrehúzódva adnak teret nekik.

XVI. Almádi Kupa 2009 - Augusztus 20.

A tényleges verseny első napja, amely a kiírás szerint szélviszonyoktól függően két- vagy háromfutamos pályaversennyel telt volna. A tíz órára tervezett rajtot azonban partról halasztotta a rendezőség, ugyanis ág nem rezdült. Ugyanez volt a helyezt fél négykor, amikor is aznapra lelőtték a versenyt.

XVI. Almádi Kupa 2009 - Augusztus 21.

Második nap. Mivel nem számított senki jelentős változásra az időjárásban, a rendezőség is elvetette egyelőre a pályaverseny gondolatát és reménykedve várt legalább annyi szelet, hogy egy túraverseny le tudjon csorogni. Ez alkalommal vizen lőttek halasztást, majd kisvártatva kivontatták a hajókat a partra. Tíz perccel négy előtt aztán erre a napra is felfüggesztették a versenyt. Este a mezőny a Keresztes Vendéglöben múlatta az időt, hajnalig tartó karaoke-zásban mérték össze erejüket a versenyzők, ha már futamra addig nem került sor.

XVI. Almádi Kupa 2009 - Augusztus 22.

A rendezőség és a szervezők egyaránt megkönnyebüléssel fogadták a szombat reggeli kb. 2-es észak-nyugati szelet, a verseny résztvevőiről nem is beszélve. Pontban tíz órakor elrajtolt a mezőny, bár sajnos csak tíz egységgel - a Regulus (Kereked) hiányzott. A második futamra ismét kisebb lett a társaság, kilenc hajó rajtolt és futott be – a Vészmadár (Kereked) már az első futamot sem fejezte be. A szél a harmadik futamra észak-keleti irányba fordult és jelentősen gyengült is, de a versenyt mind a kilenc egység befejezte. Mindhárom futamban a Kékmadár (BYC) bizonyult a legjobbnak, összetettben a Hárpia (Kereked) és a Lucifer (Kereked) követték.

XVI. Almádi Kupa 2009 - Augusztus 23.

Vasárnap: tartaléknap. A pályaverseny sikeres és teljes lebonyolítása után több egység is jelezte, hogy nem fog tudni részt venni a legutolsó napon. Hol a legénység, hol a kormányos nem ért rá, amennyiben még Budapestre is kellett menniük, mindenki igyekezett elkerülni a forgalmi káoszt. A rendezőség a minél hamarabbi befutó érdekében kilenc órakor rajtoltatta el a hét egységből álló mezőnyt egy Almádi-Kenese-Siófok-Almádi túrafutamra. A rajtkor jegyzett szélerő 10 m/sec volt (észak-nyugati irányból), Almádi és Kenese között azonban meglehetősen erős ráfújások voltak érezehetők. Az első hajó, ismét a Kékmadár (BYC), már 10:13 órakor befutott, őt az Imperiál (TVSK) és az ADDIO IV. (Fönix SE) követték.

Az eredményhirdetésen, még ha nem is vettek részt az összes futamon, a legtöbb hajó legalább egy őket képviselő személlyel jelen volt. Sajnos nem került megrendezésre idén a párosverseny, amely egy teljes napon keresztül egyenletesen kifújt szelet igényel, így pálya- és túraverseny, valamit összetett eredményt hirdetett a rendezőség és a szervezők. Egy kellemes hangári ebéddel zárult ez a pár napos verseny, majd ki-ki útnak eredt a 'saját' kikötője felé.


Összetett eredmény:
1. Kékmadár (BYC)
2. ADDIO IV. (Fönix SE)
3. Imperiál (TVSK)

További eredmények
:

Almádi kupa 2009 összetett eredmény

Almádi kupa 2009 pálya eredmény

Almádi kupa 2009 túra eredmény

 

Szilbereky Marianna

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

J24

J24 vitorlás hajó történet Az amerikai Rod Johnson, sok siker sztorihozhoz hasonlóan, a...

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.