notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megalkották a legokosabb tükröt?

hirdetes

Zseniális találmány: Elkészült a valaha volt legokosabb tükör?

D.Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Google tervezőmérnöke megalkotta azt, amit néhány évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy lehetséges. A futurisztikus ötletnek köszönhetően, a reggeli készülődés már soha nem lesz a régi, ha ez az elegáns, mégis egyszerű tükör a fürdőbe kerül.  

Egyszerű, elegáns és okos... Nem gondoltuk volna, hogy ezt egy tükörről is elmondhatjuk majd!

Max Braun, a Google szoftvertervező mérnöke roppant újszerű ötlettel ált elő a közelmúltban. Néhány hétköznapi eszközt felhasználva megalkotott egy olyan tükröt, amely a reggeli készülődés során informálja használóját az aktuális időjárásról és a világban történtekről, valamint kijelzi a pontos időt és dátumot is.

 

 

A legjobb az egészben, hogy semmilyen szuper technológiai újításra nem volt szüksége az elkészítéshez, felhasznált kellékei egy kétoldalú tükörlap, egy kijelző panel és egy vezérlőpult elem, valamint néhány kézműves kellék. Természetesen a tükör Google Android operációs rendszerrel működik, és bár nem ez az első okos tükör, amit valaha feltaláltak, minden bizonnyal a legelegánsabbak között szerepel majd.

hirdetes

 

 

Braun biztos akart lenni benne, hogy a tükör ikonjai nem lesznek zavaróak, ezért is alkotta meg úgy a konstrukciót, hogy a szöveg és az animációk javarészt monokróm módon jelennek meg. Annak érdekében, hogy minél helytakarékosabb prototípust hozzon létre, a tükör mindössze néhány milliméter vastag, ezzel a megoldással pedig valóban nagyon elegáns külsőt adott termékének, mely épp olyan karcsú, mint bármelyik hétköznapi társa.

 

hirdetes

 

A következő oldalon megmutatjuk a kulisszatitkok részleteit is!

Egyszerű, elegáns és okos... Nem gondoltuk volna, hogy ezt egy tükörről is elmondhatjuk majd!

A tervező közzé tett egy fotót arról is, hogy néz ki az okos tükör hátlapja, és milyen kellékeket használt fel az elkészítéséhez. Úgy tűnik nem aggódik, hogy házilag elkezdik majd gyártani ötletének másolatát, hiszen már úgy is a továbbfejlesztésen gondolkozik.

 

 

A Szilícium-völgy mérnöke azt mondja, hogy a tükör elkészült, de ez nem a vég, inkább a kezdet. Vannak további ötletei, melyeket szeretne, ha tükre a későbbiekben képes lenne megjeleníteni. Ilyenek például az aktuális közlekedési információk, vagy épp a napi időbeosztás emlékeztetői. Ha ezekkel is megvan, akkor már komolyabban el fog gondolkodni a folytatáson. 

 

Zseniális nem igaz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Konferencia helyszín Budapest

Konferenciáknak, üzleti rendezvényeknek, bemutatóknak tökéletes helyszínéül szolgál a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek kreatív