Megalkották a legokosabb tükröt?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Zseniális találmány: Elkészült a valaha volt legokosabb tükör?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Zseniális találmány: Elkészült a valaha volt legokosabb tükör?


2016/02/22

A Google tervezőmérnöke megalkotta azt, amit néhány évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy lehetséges. A futurisztikus ötletnek köszönhetően, a reggeli készülődés már soha nem lesz a régi, ha ez az elegáns, mégis egyszerű tükör a fürdőbe kerül.  

Egyszerű, elegáns és okos... Nem gondoltuk volna, hogy ezt egy tükörről is elmondhatjuk majd!

Max Braun, a Google szoftvertervező mérnöke roppant újszerű ötlettel ált elő a közelmúltban. Néhány hétköznapi eszközt felhasználva megalkotott egy olyan tükröt, amely a reggeli készülődés során informálja használóját az aktuális időjárásról és a világban történtekről, valamint kijelzi a pontos időt és dátumot is.

 

 

A legjobb az egészben, hogy semmilyen szuper technológiai újításra nem volt szüksége az elkészítéshez, felhasznált kellékei egy kétoldalú tükörlap, egy kijelző panel és egy vezérlőpult elem, valamint néhány kézműves kellék. Természetesen a tükör Google Android operációs rendszerrel működik, és bár nem ez az első okos tükör, amit valaha feltaláltak, minden bizonnyal a legelegánsabbak között szerepel majd.

 

 

Braun biztos akart lenni benne, hogy a tükör ikonjai nem lesznek zavaróak, ezért is alkotta meg úgy a konstrukciót, hogy a szöveg és az animációk javarészt monokróm módon jelennek meg. Annak érdekében, hogy minél helytakarékosabb prototípust hozzon létre, a tükör mindössze néhány milliméter vastag, ezzel a megoldással pedig valóban nagyon elegáns külsőt adott termékének, mely épp olyan karcsú, mint bármelyik hétköznapi társa.

 

 

A következő oldalon megmutatjuk a kulisszatitkok részleteit is!

Egyszerű, elegáns és okos... Nem gondoltuk volna, hogy ezt egy tükörről is elmondhatjuk majd!

A tervező közzé tett egy fotót arról is, hogy néz ki az okos tükör hátlapja, és milyen kellékeket használt fel az elkészítéséhez. Úgy tűnik nem aggódik, hogy házilag elkezdik majd gyártani ötletének másolatát, hiszen már úgy is a továbbfejlesztésen gondolkozik.

 

 

A Szilícium-völgy mérnöke azt mondja, hogy a tükör elkészült, de ez nem a vég, inkább a kezdet. Vannak további ötletei, melyeket szeretne, ha tükre a későbbiekben képes lenne megjeleníteni. Ilyenek például az aktuális közlekedési információk, vagy épp a napi időbeosztás emlékeztetői. Ha ezekkel is megvan, akkor már komolyabban el fog gondolkodni a folytatáson. 

 

Zseniális nem igaz?


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fall

lásd: felhúzókötél

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Hepatitis

Vírushepatitisek A vírushepatitis megnevezés különböző vírusok által okozott...

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.