Több mint 106 éve süllyedt el a Titanic.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 25. Szerda - Márk
hirdetes
 | Szerző: CZs
címkék: érdekességek

Meglepő tények a Titanicról

hirdetes
Ezeket a tényeket biztosan nem tudtad a Titanicról

Végleg 1912. április 15-én süllyedt a víz mélyére az egykori legnagyobb utasszállító, ami április 14-én ütközött jéghegynek. A Titanic történetének részleteit hosszú ideig homány fedte, néhány momentum még ma sincs teljes mértékben tisztázva.

Érdekességek, amiket talán még nem hallottál a Titanicról

 

1.Az elképesztő méretekkel rendelkező hajót Írországban, Belfastban, a Harland és Wolf  hajógyárban építették testvérhajójával, a nála valamivel kisebb RMS Olympick-al. Ahhoz, hogy a két luxusgőzhajót felépítsék, a hajógyár 6000 dolgozójának létszámát a duplájára kellett emelni. Az építés során 2 munkás életét vesztette, további 246 főt ért valamilyen sérülés.

hirdetes

 

2.Az RMS Titanic 269 méteres hosszával a legnagyobb, ember alkotta gépezet volt az egész világon.

 

3.Az RMS Titanic 1912 április 2-án indult próbaútjára, Southampton-ba. Április 3-án a hajó megérkezett a kikötőbe, és hozta a tőle elvárt teljesítményt. Egy hetes pihenő után innen indult Cherbourg-Octeville-be, amikor is majdnem összeütközött a New York óceánjáróval.

 

4..A Titanic a katasztrófa előestéjén több, az útvonalon haladó hajótól szerzett információt a jéghegyekről, ezeknek egy része azonban a távírászok túlterheltsége miatt nem jutott el a kapitányig.

 

Tények a Titanicról, amiket talán még soha nem hallottál

 

4.A hajó gépházában naponta akár 600 tonna szenet is elégettek, amit 176 munkás lapátolt reggeltől estig a kazánokba. 

 

5.A belső tér kialakításához a londoni Ritz Hotel jelentette az inspirációt. Úszómedence, edzőterem, törökfürdő biztosította a valódi luxut az utasok részére.

 

6.Az első osztályon utazók részére 1500 üveg borral, 20 ezer üveg sörrel, valamint közel 10 ezer szivarral készült a személyzet.

 

7.A 16 mentőcsónak és a 4 mentőladik, amellyel a Titanicot felszerelték, csupán a hajón utazók egyharmadára volt elég, ennek ellenére is megkapták a biztonsági engedélyt.

 

A cikk folytatásáért és még több érdekességért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

10 sikeres híresség, akiket örökbe fogadtak

10 sikeres híresség, akiket örökbe fogadtak

2018-04-19

Sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy saját szülei mellett nevelkedjen és élje le az életét, de ez nem állította meg az alábbi hírességeket abban, hogy nevüket az egész világ megismerje. A következőkben néhány híres személyt sorolunk fel, akiket gyermekkorukban örökbe fogadtak.

7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

7 dolog, amit az igazán jó vezető soha nem mond

2018-04-20

Főnök vagy vezető? A főnök parancsol, a vezető motivál. Vezetőként a szavak erővel bírnak, az egyik legfontosabb dolog az, hogy a munkatársaidat folyamatosan inspiráld. Íme 7 olyan mondat, ami soha, semmilyen okból sem hagyja el egy igazán jó vezető száját.

Izgalmas tények Bill Gates medinai luxusotthonáról

Izgalmas tények Bill Gates medinai luxusotthonáról

2018-04-22

Bill Gates hihetetlen luxusotthona Seattle egyik leggyönyörűbb részén fekszik. Olyannyira számottevő, hogy saját Wikipédia oldallal is rendelkezik. Íme néhány izgalmas, meghökkentő tény Bill Gates medinai luxusotthonáról.


2018-04-22 Sikeres vállalkozás, sikeres élet? Ezeket a tanácsokat kell megfogadnod hozzá!

Egy új üzlet beindítása nem kis feladat. Le kell mondanod a biztos, stabil fizetésről és fejest kell ugranod a kiszámíthatatlan ismeretlenbe. Ez csupán egy a rengeteg cél közül, amiket sokan kitűznek maguk elé, aztán sosem tesznek értük.

2018-04-22 Fordítsd előnyödre a kritikát!

Két szó: „beszélnünk kell”. Ez a két szó az, amit senkitől nem hall szívesen az ember – sem a párjától, sem a szüleitől, sem a főnökétől. Senkitől. Senki sem szeret egy kritika „elszenvedője” lenni, azonban bizonyos esetekben ilyenkor nagyon is fontos visszajelzést kaphatunk azoktól, akik valamilyen módon fontos szerepet töltenek be az életünkben.

Ezek a legszebb idézetek a Balatonról

A magyar tenger számos költőt, írót és nagy gondolkodót megihletett már. Nem is csoda, minket is évről évre elvarázsol a tó és a települések...

Izgalmas legendák a magyar tengerről

A csodával határos eseményeket és helyeket igyekszünk történetekkel magyarázni, mióta világ a világ. Hogy is maradhatna így ki a Balaton...

Köszönjük az értékelésed!
Kérjük jelentkezz be az értékeléshez!
Értékeld ezt a helyet
Írd le a véleményed a helyrőlIRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.