Év autója 2020: a Peugeot 208, valamint Peugeot e-208 lett a 2020-as év autója

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Meglepő, ez lett a 2020-as év autója

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Meglepő, ez lett a 2020-as év autója


2020/03/05
VN

1964 óta minden évben megválasztják az év autóját, és ez nem történt máshogy idén sem. Bár a nagyszabású kiállítás a koronavírus járványra való tekintettel elmaradt, magát a díjátadó ceremóniát szűk körben, de megrendezték Genfben. Így a Car of the Year díj is gazdára talált. Ráadásul elég meglepő eredmény született, a zsűri ugyanis a Peugeot legújabb modelljét, illetve annnak elektromos változatát találta a legjobbnak.

A Peugeot 208 lett 2020 legjobb autója

A Peugeot 208, e-208 az év autója 2020-ban

A 7 neves jelölt közül a Peugeot 208, illetve Peugeot e-208 került ki győztesként. A tisztán elektromos hajtással rendelkező e-208 hatalmas áttörés a francia autógyártól az elektromos autózás terén, de a hagyományos verzió is elég ütősre sikeredett, a 60 tagos zsűri valószínűleg ezt díjazta. A jelöltek közözött volt még a BMW 1-sorozata, a Tesla 3-a modellje, a Porsche Taycan, a Ford Puma, a Renault Clio, valamint a Toyota Corolla is. A mezőny elég vegyes volt, kisméretű autók, nagyobbak, elektromos hajtás, valamint kompakt modellek is voltak a mezőnyben.

 

Ilyen a Peugeot 208, azaz a 2020-as év autója

Kis méret, merész, karakteres formatervezés, és meglepő szín, ez jellemzi leginkább a Peugeot 2019-ben bemutatott 208-as modelljét. A Peugeot még 1998-ban a 205-ös utódjaként dobta piacra a hatalmas sikert arató 206-os modellt, amit aztán a sorban 207-es majd pedig a 208-as követett, ami oly annyira jól sikerült, hogy a második generációja elnyerte az év autója címet is. A külső design mellett a belső kialakítása is igen jóra sikeredett, valamint vezetési élménye is kiváló, rengeteg vezetést segítő technika van beépítve. 10,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, maximális sebessége pedig 188 kilométer per óra. A 75 lóerős változat 3,99 millió forint alapáron indul.

 

Ilyen a Peugeot e-208, azaz a 2020-as év autójának elektromos változata

A Peugeot 208 elkészült teljesen elektromos változatban is, a Peugeot e-208 ugyanis csakis elektromost hajtást használ. Külsőre nem sok különbséget lehet felfedezni hagyományos társához képest, alaposan szemügyre kell venni a modellt, hogy rájöjjünk ez bizony egy olyan autó, aminek bizony 0, azaz nulla gramm széndioxid kibocsájtása van. A Peugeot e-208-nak 340 kilométeres a hatótávolsága, azaz ennyit lehet megtenni vele egyetlen töltéssel. A gyár ráadásul garanciát vállal, hogy ez a teljesítmény 8 évig, vagy 160 000 kilométeres futásteljesítményig nem csökken 70 százalék alá.  Valamint lehetőség van gyorstöltésre is, ami azt eredményezi, hogy csupán fél óra töltés után 270 kilométert lehet menni az autóval, ez azért nem hangzik rosszul. Az elektromos Peugeot e-208 az 1,5 millió forintos állami támogatás után 9,9 millió forintba kerül.
 


autó érdekesség



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Babaszauna

A babaszauna pozitív hatásai A szauna pozitív hatásairól sokat hallani, azok egyértelműen...

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás

Catamaran

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.