Volvo Ifjúsági Vitorlás Világbajnokság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VOLVO Youth Sailing ISAF Worlds 2010

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VOLVO Youth Sailing ISAF Worlds 2010


2010/07/14

Forrás: www.hunsail.hu

Megkezdődtek a futamok a július 8-17. között, az ISAF szervezésében zajló Volvo Ifjúsági Vitorlás világbajnokságon, melyen 60 nemzet 344 versenyzője mérheti össze tudását öt hajóosztályban. Hazánkat Péch Fanni – Héjj Eszter páros képviseli 420-asban, míg laser radiálban Mátyás Viktor áll rajthoz az év egyik legrangosabb ifjúsági vitorlás viadalaként számon tartott eseményen.
 

VOLVO Youth Sailing ISAF Worlds 2010

Volvo Ifjúsági Világbajnokság

Az öt hajóosztályt felvonultató versenyen (420, 29er, RSX, laser radiál és Sirena SL16) külön értékeli a fiúk és lányok viadalát, valamint a résztvevők egyben a legjobb nemzetnek járó trófeáért is ringbe szállnak, melyet az előző évben a franciák vihettek haza, akik már 10 alkalommal hódították el a legeredményesebb országnak járó díjat, ugyanis a verseny fennállásának negyven éve során 62 érmet gyűjtöttek már össze.

A regatta az ifjúsági vitorlázás egyik legrangosabb és nívósabb eseménye, mely szinte egy ifjúsági olimpiához hasonlít, felkészítve a fiatalokat az ötkarikás játékok szellemiségére. Számos olimpiai érmes és győztes vitorlázó próbálgatta már szárnyait korábban ezen a versenyen, így a korábbi nyertesek nevének sorában fellelhetünk olyan jól csengő neveket, mint például a többszörös America’s Cup győztes, olimpiai bajnok Russel Coutts, vagy éppen Chris Dickson, Robert Scheidt, Ben Ainslie.

A verseny lebonyolítása

A kilenc napos rendezvényen három pályán zajlanak a futamok, melyeken a rendezőség által biztosított hajókkal indulhatnak a résztvevők, így az első két nap a hajók próbálgatásával, edzésekkel telt el. Az első hivatalos versenynap vasárnapra esett, melyen gyenge, 5-7 csomós ÉNY-i szélben szálltak vízre a versenyzők, s a tervezett három helyett csupán két futam került lebonyolításra a folyamatosan csökkenő szélerősség miatt.

Magyar színekben - Péch Fanni, Héjj Eszter

420-as leányaink, Péch Fanni és Héjj Eszter egy tizedik és egy tizenharmadik helyezésükkel a 10. helyen állnak a 28 hajót felsorakozató női 420-as mezőnyben, melynek élén Khairunnisa Mohd Afendy – Ameira Izla Zulkefli (MAS) kettős áll azonos ponttal a svájci Linda Fahrni – Maja Siegenthalter-rel. Mindkét egység öt pontot gyűjtött össze két futam után, míg a harmadik helyen 11 ponttal az az osztrák Lara Vadlau áll, aki Bathó Peti edzőpartnere Byte hajóosztályban, s aki alig pár napja aranyérmet szerzett az osztály Európa-bajnokságán. A fiúk versenyét a japán Yamaguchi-Isozak kettős vezeti két futamgyőzelemmel, míg Földesi Péter és Borsos Dániel a 18. helyen állomásozik egy 17. és egy 22. futameredménnyel.

Aktuális eredmények

Laser radiálban Héjj Viki a 46 fős mezőnyben 36. és 23. helyen ért célba, mellyel jelenleg a 34. helyet foglalja el, míg a fiúk versenyében Mátyás Viktor gyengébben kezdett, ő jelenleg a 47. helyről várja a folytatást, s reménykedik a neki kedvezőbb, erősebb széles időjárásban.


E.B.





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Fock

A fock jelentése orrvitorla.

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.